KBC Season 9 Questions and Answers - Episode 6 | September 4


Kaun Banega Crorepati (KBC) Season 9 Questions and Answers
KBC Season 9 Episode 6 Questions and Answers: The sixth episode of Season 9 of Kaun Banega Crorepati (KBC) was telecast on 4th September 2017. In which  Amitabh Bachchan had asked contestants 16 questions of General Knowledge. The correct answer to all the questions is given below each question. By reading these questions, you can prepare yourself for the next KBC Season 10 of Kaun Banega Crorepati. Because by reading these questions, you will understand what kind of questions asks Amitabh Bachchan in KBC. These all general knowledge questions will be helpful to for you various Competitive Examinations and Interviews besides KBC. Remember, the answer to some question may be in accordance with that time, while the answer to those question may differ according to the present time.



1. Arrange these states in increasing order of the area they occupy from the smallest to the largest?
A. Uttar Pradesh B. Rajasthan
C. Assam D. Goa
(A) ABCD (B) CDBA
(C) BCDA (D) DCAB
Answer : DCAB

2. Which of these blessings wishes victory to someone?
(A) Aayushmaan Bhava (B) Chiranjeevi bhava
(C) Saubhagyawati bhava (D) Vijayi bhava
Answer : Vijayi bhava

3. Which of  these is a major Kharif crop ?
(A) Mustard (B) Wheat
(C) Gram (D) Paddy
Answer : Paddy

4. What is the name of the toilet usage campaign started by the Government of India ?
(A) Darwaza Band (B) Khuli Soch
(C) Parda Hai Parda (D) Na tum Humein Dekho
Answer : Darwaza Band

5. Jharkhand was formed on 15 November 2000 on the birth anniversary of which tribal leader ?
(A) Kanhu Murmu (B) Birsa Munda
(C) Sido Murmu (D) Jaipal Singh Munda
Answer : Birsa Munda

6. Which of the following is capable of surviving without its head for a weak or longer ?
(A) Caterpillar (B) Spider
(C) Lizard (D) Cockroach
Answer : Cockroach

7. Sinhasan khali karo ki janta aati hai are the lines of a poem written by which poet ?
(A) Suryakant Tripathi 'Nirala' (B) Sachchidananda H 'Vatsyayan'
(C) Ramdhari Singh 'Dinkar' (D) Suitranandan Panth
Answer : Ramdhari Singh 'Dinkar'

8. According to Mahabharata, Bhishma, Karna and Dronacharya were all disciples of which of these gurus?
(A) Kripacharya (B) Parshurama
(C) Gautam (D) Bhardwaj
Answer : Parshurama

9. Which of the following is capable of surviving without its head for a week or longer ?
(A) Caterpillar (B) Spider
(C) Lizard (D) Cockroach
Answer : Cockroach

10. In a famous doha 'Dukh me sumiran sab kare, sukh me kare na koi', what does 'Sumiran' mean ?
(A) To call (B) To remember
(C) To forget (D) To search
Answer : To remember

11. Which leader's voice is this ?
(A) Nitin Gadkari (B) Piyush Goyal
(C) Amit Shah (D) Mukhtar Abbas Naqvi
Answer : Amit Shah

12. Which 2007 Hindi film shares it's title with a popular song from the 1968 film 'Padosan' ?
(A) Half Girlfriend (B) Badrinath ki Dulhaniya
(C) Jab Harry Met Sejal (D) Meri Pyarri Bindu
Answer : Meri Pyarri Bindu

KBC 9 Episode 7 Questions and Answers (5 September 2017)

13. Who became the first Indian to win the men's singles Australian Open Super Series title in 2017 ?
(A) Kidambi Srikanth (B) Pullela Gopichand
(C) H S Prannoy (D) Parupalli Kashyap
Answer : Kidambi Srikanth

14. Which of the following leader of India's struggle for Independence wrote the book 'India Divided' ?
(A) Maulana Abul Kalam Azad (B) Dr Bidhan chandra Roy
(C) Pandit Govind Ballabh Pant (D) Dr Rajendra Prasad
Answer : Dr Rajendra Prasad

15. Which of these Supreme Court judges has also served in the International Court of Justice?
(A) Markandey Katju (B) N Santosh Hegde
(C) Dalveer Bhandari (D) Mohammad Hidayatullah
Answer : Dalveer Bhandari

Fastest Finger First Question
16. From the earliest to the latest, arrange these movies featuring Alia Bhatt according to the year of release
A. Udta Punjab B. 2 States
C.Badrinath Ki Dulhania D.Student of the Year
(A) DBAC (B) ABCD
(C) CDBA (D) BCDA
Answer : DBAC

Next KBC 9 Episodes Questions–
KBC 9 Episode 1 Ques Ans (28 Aug, 2017)
KBC 9 Episode 2 Ques Ans (29 Aug, 2017)
KBC 9 Episode 3 Ques Ans (30 Aug, 2017)
KBC 9 Episode 4 Ques Ans (31 Aug, 2017)
KBC 9 Episode 5 Ques Ans (1 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 7 Ques Ans (5 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 8 Ques Ans (6 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 9 Ques Ans (7 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 10 Ques Ans (8 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 11 Ques Ans (11 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 12 Ques Ans (12 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 13 Ques Ans (13 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 14 Ques Ans (14 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 15 Ques Ans (15 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 16 Ques Ans (18 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 17 Ques Ans (19 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 18 Ques Ans (20 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 19 Ques Ans (21 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 20 Ques Ans (22 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 21 Ques Ans (25 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 22 Ques Ans (26 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 23 Ques Ans (27 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 24 Ques Ans (28 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 25 Ques Ans (29 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 26 Ques Ans (2 Oct, 2017)
KBC 9 Episode 27 Ques Ans (3 Oct, 2017)

Comments & Contact Form

Name

Email *

Message *