KBC Season 9 Questions and Answers - Episode 14 | September 14


Kaun Banega Crorepati (KBC) Season 9 Questions and Answers
KBC Season 9 Episode 14 Questions and Answers: The fourteen episode of Season 9 of Kaun Banega Crorepati (KBC) was telecast on 14th September 2017. In which  Amitabh Bachchan had asked contestants 12 questions of General Knowledge. The correct answer to all the questions is given below each question. By reading these questions, you can prepare yourself for the next KBC Season 10 of Kaun Banega Crorepati. Because by reading these questions, you will understand what kind of questions asks Amitabh Bachchan in KBC. These all general knowledge questions will be helpful to for you various Competitive Examinations and Interviews besides KBC. Remember, the answer to some question may be in accordance with that time, while the answer to those question may differ according to the present time.


1. Mawsynram and Cherrapunji, two of the world's wettest places going by average annual rainfall, are located in which state ?
(A) Meghalaya (B) Karnataka
(C) Maharashtra (D) Tamil Nadu
Answer : Meghalaya

2. Who is the author of the Hindi novels, 'Gunahon Ka Devta' and 'Suraj Ka Satvan Ghoda' ?
(A) Bhisham Sahni (B) Dharamvir Bharati
(C) Phanishwar Nath 'Renu' (D) Mannu Bhandari
Answer : Dharamvir Bharati

3. Who is the author of the Hindi novels, 'Gunahon Ka Devta' and 'Suraj Ka Satvan Ghoda' ?
(A) Bhisham Sahni (B) Dharamvir Bharati
(C) Phanishwar Nath 'Renu' (D) Mannu Bhandari
Answer :  Dharamvir Bharati

4. In which neighboring country of India is Tamil one of the official languages ?
(A) Myanmar (B) Maldives
(C) Sri Lanka (D) Malaysia
Answer : Sri Lanka

KBC 9 Episode 15 Questions and Answers (15 September, 2017)

5. As mentioned in his speech, on what auspicious day did Finance Minister Arun Jaitley present the Union Budget for 2017-18 ?
(A) Maha Shivaratri (B) Bhishma Ashtami
(C) Magh Purnima (D) Vasant Panchami
Answer : Vasant Panchami

6. The resting place of the Mughal emperor Babur is situated in which city ?
(A) Multan (B) Kabul
(C) Delhi (D) Lahore
Answer : Kabul

7. Which of these companies supplied ballot boxes for independent India's first elections ?
(A) Mahindra & Mahindra (B) Mysore Iron Works
(C) Godrej & Boyce (D) Tata Steel
Answer : Godrej & Boyce

8. Which of these Indian Para-athletes won the gold medal in high jump at the Rio Paralympic Games ?
(A) Varun Singh Bhati (B) Thanavelu Mariyappan
(C) Sharad Kumar (D) Devendra Jhajharia
Answer : Thanavelu Mariyappan

9. What according to 'My Experiments with Truth' did Krishnashankar Pandya persuade Mahatma Gandhi to learn ?
(A) Sanskrit (B) Vaishnav Jana To..
(C) Operating the Charkha (D) Persian
Answer :  Sanskrit

Fastest Finger First Question
10. Starting with the shortest, arrange these animals in increasing order of their normal heights
A. Giraffe B. Rat
C. Bear D. Elephant
(A) BCDA (B) ABCD
(C) CBDA (D) ABDC
Answer : BCDA

11. What is The missing word in the proverb 'Jaisa ______ Vaisa bhesh ?
(A) Sansaar (B) Desh
(C) Duniya (D) Jahan
Answer : Desh

12. For preparing which of these food items you normally require a rolling pin ?
(A) Idli (B) Samosa
(C) Halwa (D) Biryani
Answer :  Samosa

Next KBC 9 Episodes Questions–
KBC 9 Episode 1 Ques Ans (28 Aug, 2017)
KBC 9 Episode 2 Ques Ans (29 Aug, 2017)
KBC 9 Episode 3 Ques Ans (30 Aug, 2017)
KBC 9 Episode 4 Ques Ans (31 Aug, 2017)
KBC 9 Episode 5 Ques Ans (1 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 6 Ques Ans (4 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 7 Ques Ans (5 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 8 Ques Ans (6 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 9 Ques Ans (7 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 10 Ques Ans (8 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 11 Ques Ans (11 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 12 Ques Ans (12 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 13 Ques Ans (13 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 15 Ques Ans (15 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 16 Ques Ans (18 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 17 Ques Ans (19 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 18 Ques Ans (20 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 19 Ques Ans (21 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 20 Ques Ans (22 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 21 Ques Ans (25 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 22 Ques Ans (26 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 23 Ques Ans (27 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 24 Ques Ans (28 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 25 Ques Ans (29 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 26 Ques Ans (2 Oct, 2017)
KBC 9 Episode 27 Ques Ans (3 Oct, 2017)

Comments & Contact Form

Name

Email *

Message *