KBC Season 9 Questions and Answers - Episode 12 | September 12


Kaun Banega Crorepati (KBC) Season 9 Questions and Answers
KBC Season 9 Episode 12 Questions and Answers: The twelfth episode of Season 9 of Kaun Banega Crorepati (KBC) was telecast on 12th September 2017. In which  Amitabh Bachchan had asked contestants 16 questions of General Knowledge. The correct answer to all the questions is given below each question. By reading these questions, you can prepare yourself for the next KBC Season 10 of Kaun Banega Crorepati. Because by reading these questions, you will understand what kind of questions asks Amitabh Bachchan in KBC. These all general knowledge questions will be helpful to for you various Competitive Examinations and Interviews besides KBC. Remember, the answer to some question may be in accordance with that time, while the answer to those question may differ according to the present time.


1. Which of these beauty treatments is used for fine hair removal ?
(A) Threading (B) Pedicure
(C) Manicure (D) Bleaching
Answer : Threading

2. Which of these is an image file format ?
(A) MP3 (B) AAC
(C) WAV (D) JPEG
Answer : JPEG

3. Which of these sports events is not an annual events ?
(A) Davis Cup (B) Paralympic Games
(C) Indian Premier League (D) Wimbledon
Answer : Paralympic Games

4. Which of the following identity documents uses bio metric information ?
(A) Voter ID (B) Ration Card
(C) Aadhaar Card (D) PAN Card
Answer : Aadhaar Card

5. Identify the film from this song ?
(A) Dilwale (B) 3 Idiots
(C) Dangal (D) Sultan
Answer : Dilwale

6. Which of these diseases is caused by a protozoan parasite ?
(A) Malaria (B) Cholera
(C) Measles (D) Tetanus
Answer : Malaria

7. Which of these films' story-line is not an adaptation of a Chetan Bhagat novel ?
(A) Half Girlfriend (B) 3 Idiots
(C) 2 States (D) Ki & Ka
Answer : Ki & Ka

8. Who is the first woman boxer to be honored with the Rajiv Gandhi Khel Ratna award ?
(A) Laishram Sarita Devi (B) Mary Kom
(C) Sarjubala Devi (D) Kavita Goyal
Answer : Mary Kom

9. Which landmark event of the Indian freedom struggle completed its 75th year in 2017 ?
(A) Non-Cooperation Movement (B) Formation of the congress
(C) Dandi March (D) Quit India Movement
Answer : Quit India Movement

10. Which celestial body will ISRO's proposed Aditya mission study ?
(A) Moon (B) Mars
(C) Jupiter (D) Sun
Answer : Sun

KBC 9 Episode 13 Questions and Answers (13 September, 2017)

Fastest Finger First Question
11. Arrange these historic travelers who visited India in the Chronological order of their arrival
A. Hiuen Tsang B. Vasco da Gama
C. Ibn Battuta D. Megasthenes
(A) ABCD (B) CBDA
(C) DACB (D) ABDC
Answer : DACB

12. The young of which of  these animals is known as 'bachhda' ?
(A) Cow (B) Goat
(C) Dog (D) Chicken
Answer : Cow

13. What is the shape of our National Flag ?
(A) Square (B) Triangular
(C) Rectangular (D) Circular
Answer : Rectangular

14. Kanyadan and Saptapadi are both rituals related to which of the following ceremonies ?
(A) Annaprashan (B) Vivah
(C) Upanayana (D) Godh Bharai
Answer : Vivah

15. In which of these games can  the maximum number of participants be just four ?
(A) Chess (B) Kabaddi
(C) Kho-Kho (D) Ludo
Answer : Ludo

16. Identify the actor in this song ?
(A) Raj Kapoor (B) Vinod Khanna
(C) Dilip Kumar (D) Jeetendra
Answer : Raj Kapoor

Next KBC 9 Episodes Questions–
KBC 9 Episode 1 Ques Ans (28 Aug, 2017)
KBC 9 Episode 2 Ques Ans (29 Aug, 2017)
KBC 9 Episode 3 Ques Ans (30 Aug, 2017)
KBC 9 Episode 4 Ques Ans (31 Aug, 2017)
KBC 9 Episode 5 Ques Ans (1 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 6 Ques Ans (4 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 7 Ques Ans (5 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 8 Ques Ans (6 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 9 Ques Ans (7 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 10 Ques Ans (8 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 11 Ques Ans (11 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 13 Ques Ans (13 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 14 Ques Ans (14 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 15 Ques Ans (15 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 16 Ques Ans (18 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 17 Ques Ans (19 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 18 Ques Ans (20 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 19 Ques Ans (21 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 20 Ques Ans (22 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 21 Ques Ans (25 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 22 Ques Ans (26 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 23 Ques Ans (27 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 24 Ques Ans (28 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 25 Ques Ans (29 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 26 Ques Ans (2 Oct, 2017)
KBC 9 Episode 27 Ques Ans (3 Oct, 2017)

Comments & Contact Form

Name

Email *

Message *