KBC Season 9 Questions and Answers - Episode 9 | September 7


Kaun Banega Crorepati (KBC) Season 9 Questions and Answers
KBC Season 9 Episode 9 Questions and Answers: The ninth episode of Season 9 of Kaun Banega Crorepati (KBC) was telecast on 7th September 2017. In which  Amitabh Bachchan had asked contestants 15 questions of General Knowledge. The correct answer to all the questions is given below each question. By reading these questions, you can prepare yourself for the next KBC Season 10 of Kaun Banega Crorepati. Because by reading these questions, you will understand what kind of questions asks Amitabh Bachchan in KBC. These all general knowledge questions will be helpful to for you various Competitive Examinations and Interviews besides KBC. Remember, the answer to some question may be in accordance with that time, while the answer to those question may differ according to the present time.



1. Which hunter eventually shot the Champawat tiger, a female that was reputed to be responsible for more than 400 human deaths ?
(A) Bily Arjan Singh (B) Kenneth Anderson
(C) Jim Corbett (D) Maharaja of Surguja
Answer : Jim Corbett

2. Located in Maharashtra, what is the name of the ancestral village of the prime minister of Ireland who took office in June 2017 ?
(A) Vadhav (B) Varad
(C) Wargaon (D) Wahal
Answer : Varad

3. Arrange the following in increasing order of their duration.
A. Varsh B. Din
C. Saptah D. Mahina
(A) ABCD (B) BCAD
(C) BCDA (D) CBDA
Answer : BCDA

4. Which of these is a type of salt ?
(A) Peela (B) Hara
(C) Neela (D) Kala
Answer : Kala

5. According to the title of a Yash Chopra- Shah Rukh Khan film, what is 'dil' ?
(A) Badtameez (B) Gustakh
(C) Pagal (D) Bachcha
Answer : Pagal

6. Pukhraj, Maanikya and Gomed are types of what ?
(A) Sarees (B) Gemstones
(C) Villages (D) Cities
Answer : Gemstones

7. Which of these is a type of disease caused by the deficiency of Vitamin A ?
(A) Tennis Elbow (B) Afternoon Delight
(C) Night Blindness (D) Evening Glory
Answer : Night Blindness


8. On which film starts is song picturised ?
(A) Shammi Kapoor - Sharmila Tagore
(B) Sanjeev Kumar - Jaya Bachchan
(C) Dharmendra - Moushumi Chatterjee
(D) Rajesh Khanna - Mumtaz
Answer : Sanjeev Kumar - Jaya Bachchan

9. Gharial gets its name from a distinctive shape at the end of the snout of their males that resembles which one of these articles ?
(A) Ghari (B) Ghar
(C) Ghaghara (D) Ghara
Answer : Ghara

KBC 9 Episode 10 Questions and Answers (8 September 2017)

10. The chief minister of which of these Indian states is also fondly known by the name Mama ?
(A) Chandigarh (B) Andhra Pradesh
(C) Madhya Pradesh (D) Gujarat
Answer : Madhya Pradesh

11. Bezwada Wilson received the 2016 Ramon Magsaysay award for fighting against which social evil ?
(A) Female Infanticide (B) Corruption
(C) Child Labour (D) Manual Scavenging
Answer : Manual Scavenging

12. According to the official table of precedence of India, arrange these constitutional posts in descending order of hierarchy
A. Prime Minister B. President
C. Governors of states D. Vice-President
(A) BDAC (B) BCAD
(C) ABCD (D) DCBA
Answer : BDAC

13. According to a Hindi idiom, making a mountain out of which of these spices means to make an issue of small things ?
(A) Jeera (B) Raai
(C) Methi (D) Dhaniya
Answer : Raai

14. Which character in the TV series 'Bhabiji Ghar Par Hain' often uses the catchphrase 'Sahi Pakde Hain' ?
(A) Vibhuti Mishra (B) Anita Bhabi
(C) Manmohan Tiwari (D) Angoori Bhabi
Answer : Angoori Bhabi

15. On which of these documents would you find the MICR and IFSC codes ?
(A) Passport (B) PAN card
(C) Cheque leaf (D) Aadhaar card
Answer : Cheque leaf

Next KBC 9 Episodes Questions–
KBC 9 Episode 1 Ques Ans (28 Aug, 2017)
KBC 9 Episode 2 Ques Ans (29 Aug, 2017)
KBC 9 Episode 3 Ques Ans (30 Aug, 2017)
KBC 9 Episode 4 Ques Ans (31 Aug, 2017)
KBC 9 Episode 5 Ques Ans (1 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 6 Ques Ans (4 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 7 Ques Ans (5 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 8 Ques Ans (6 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 10 Ques Ans (8 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 11 Ques Ans (11 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 12 Ques Ans (12 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 13 Ques Ans (13 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 14 Ques Ans (14 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 15 Ques Ans (15 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 16 Ques Ans (18 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 17 Ques Ans (19 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 18 Ques Ans (20 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 19 Ques Ans (21 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 20 Ques Ans (22 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 21 Ques Ans (25 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 22 Ques Ans (26 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 23 Ques Ans (27 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 24 Ques Ans (28 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 25 Ques Ans (29 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 26 Ques Ans (2 Oct, 2017)
KBC 9 Episode 27 Ques Ans (3 Oct, 2017)

Comments & Contact Form

Name

Email *

Message *