KBC Season 9 Questions and Answers - Episode 3 | August 30


Kaun Banega Crorepati (KBC) Season 9 Questions and Answers
KBC Season 9 Episode 3 Questions and Answers: The third episode of Season 9 of Kaun Banega Crorepati (KBC) was telecast on 30 August 2017. In which  Amitabh Bachchan had asked contestants 13 questions of General Knowledge. The correct answer to all the questions is given below each question. By reading these questions, you can prepare yourself for the next KBC Season 10 of Kaun Banega Crorepati. Because by reading these questions, you will understand what kind of questions asks Amitabh Bachchan in KBC. These all general knowledge questions will be helpful to for you various Competitive Examinations and Interviews besides KBC. Remember, the answer to some question may be in accordance with that time, while the answer to those question may differ according to the present time.


1. In 2017, which player became the leading run scorer of all time in women's ODI cricket ?
(A) Stafanie Taylor (B) Mithali Raj
(C) Suzia Betes (D) Harmanpreet Kaur
Answer : Mithali Raj

2. Which of the following states does not border Myanmar ?
(A) Manipur (B) Meghalaya
(C) Mizoram (D) Nagaland
Answer : Meghalaya

Fastest Finger First Question
3. Starting with the earliest, arrange these festivals in the order of their celebration in the calendar year of 2017 ?
A. Dussehra B. Makar Sankranti
C. Janmashtmi D. Baisakhi
(A) BDCA (B) ABCD
(C) BCDA (D) DCBA
Answer : BDCA

4. With reference to the famous dialogue of a Hindi film "Mahi Maar raha hai ", Mahi is playing which sport ?
(A) Badminton (B) Football
(C) Hockey (D) Cricket
Answer : Cricket

5. Inme se kon sa muhavra hai jiska matlab "Gussa karna hota hai " ?
(A) Rang Biranga Hona (B) Gulabi Hara Hona
(C) Lal Peela Hona (D) Kala Peela Hona
Answer : Lal Peela Hona

6. Which of these terms is commonly used for a portable mobile battery charger ?
(A) Energy ATM (B) Power Bank
(C) Current Credit (D) Charge Storage
Answer : Power Bank


7. Whose of this audio?
(A) Anupam Kher (B) Naseeruddin Shah
(C) Om Puri (D) Pankaj Kapoor
Answer : Om Puri

8. The name of which of these current or former chief ministers means 'Earth' in Sanskrit?
(A) Vasundhara Raje (B) Sheila Dikshit
(C) Mamta Banerjee (D) Mehbooba Mufti
Answer : Vasundhara Raje

9. Uzma Ahmad, who was forced to marry a man at gunpoint in a foreign nation, safely returned to India form which country, after an intervention by India's MEA?
(A) Afghanistan (B) Bangladesh
(C) Nepal (D) Pakistan
Answer : Pakistan

KBC 9 Episode 4 Questions and Answers (31 August 2017)

10. Which of these parts of the human body are less than two in numbers?
(A) Lung (B) Retina
(C) Kidney (D) Liver
Answer : Liver

11. In which of these Olympic games did only women get medals for India?
(A) 2016 Rio de Janeiro (B) 2012 London
(C) 2008 Beijing (D) 1996 Atlanta
Answer : 2016 Rio de Janeiro

12. How many states in India have a coasting along the Bay of Bengal?
(A) Two (B) Three
(C) Four (D) Five
Answer : Four

Ghar Baithe Jeeto Jackpot Question
13. 'Notanki', 'Tamasha' aur 'Jatra' kiske parkar hai?
(A) Hastshilp (B) Kavita
(C) Chitrakari (D) Lok Natak
Answer : Lok Natak

Next KBC 9 Episodes Questions–
KBC 9 Episode 1 Ques Ans (28 Aug, 2017)
KBC 9 Episode 2 Ques Ans (29 Aug, 2017)
KBC 9 Episode 4 Ques Ans (31 Aug, 2017)
KBC 9 Episode 5 Ques Ans (1 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 6 Ques Ans (4 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 7 Ques Ans (5 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 8 Ques Ans (6 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 9 Ques Ans (7 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 10 Ques Ans (8 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 11 Ques Ans (11 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 12 Ques Ans (12 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 13 Ques Ans (13 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 14 Ques Ans (14 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 15 Ques Ans (15 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 16 Ques Ans (18 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 17 Ques Ans (19 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 18 Ques Ans (20 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 19 Ques Ans (21 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 20 Ques Ans (22 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 21 Ques Ans (25 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 22 Ques Ans (26 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 23 Ques Ans (27 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 24 Ques Ans (28 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 25 Ques Ans (29 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 26 Ques Ans (2 Oct, 2017)
KBC 9 Episode 27 Ques Ans (3 Oct, 2017)

Comments & Contact Form

Name

Email *

Message *