KBC Season 9 Questions and Answers - Episode 23 | September 27


Kaun Banega Crorepati (KBC) Season 9 Questions and Answers
KBC Season 9 Episode 23 Questions and Answers: The twenty-three episode of Season 9 of Kaun Banega Crorepati (KBC) was telecast on 27th September 2017. In which  Amitabh Bachchan had asked contestants 10 questions of General Knowledge. The correct answer to all the questions is given below each question. By reading these questions, you can prepare yourself for the next KBC Season 10 of Kaun Banega Crorepati. Because by reading these questions, you will understand what kind of questions asks Amitabh Bachchan in KBC. These all general knowledge questions will be helpful to for you various Competitive Examinations and Interviews besides KBC. Remember, the answer to some question may be in accordance with that time, while the answer to those question may differ according to the present time.


1. Who is this sportsperson? (Audio on TV)
(A) Yuvraj Singh (B) Harbhajan Singh
(C) Gautam Gambhir (D) Ishant Sharma
Answer : Harbhajan Singh

2. 7 April 1948, the day the constitution of WHO came into force, is celebrated by what name ?
(A) World Cancer Day (B) World No Tobacco Day
(C) World Age day (D) World Health Day
Answer : World Health Day

3. Apart from Bihar's capital Patna, the name of which state's capital starts with the letter 'P'?
(A) Assam (B) Goa
(C) Manipur (D) Telangana
Answer : Goa

4. Which of these is an electric-automobile manufacturing company named after a Serbian-American inventor?
(A) Edison (B) Tesla
(C) Ford (D) Lincoin
Answer : Tesla

5. Who among these leaders has served thrice as prime minister but never completed a full term in office?
(A) Sheikh Haseena (B) Atal Bihari Vajpayee
(C) Nawaz Sharif (D) Khaleda Zia
Answer : Nawaz Sharif

6. In the Ramayana, on Ravana's orders, who captured Hanuman when he was destroying Ashoka Vana?
(A) Akshay Kumar (B) Indrajit
(C) KumbhaKaran (D) Vibhishana
Answer : Indrajit

7. Which of these does not hold true for mammals?
(A) All Have a Backbone (B) All have hair at some stage
(C) All Females have mammary gland (D) All females give birth to live young
Answer : All females give birth to live young

KBC 9 Episode 24 Questions and Answers (28 September, 2017)

8. After Jyoti Basu, who has held the office of chief minister for the longest time?
(A) Pawan Kumar Chamling (B) Narendra Modi
(C) Naveen Patnaik (D) Manik Sarkar
Answer : Pawan Kumar Chamling

9. Which Nobel laureate began his career as an accountant in the finance department of the Indian government in Calcutta?
(A) Amartya Sen (B) Sir C V Raman
(C) Muhammad Yunus (D) Ronald Ross
Answer : Sir C V Raman

Fastest Finger First Question
10. Arrange the followings life events in the order they normally occur
A. Annaprashan B. Vivaah
C. Vidya Arambh D. Janm
(A) DCBA (B) BCDA
(C) DACB (D) BCAD
Answer : DACB

Next KBC 9 Episodes Questions–
KBC 9 Episode 1 Ques Ans (28 Aug, 2017)
KBC 9 Episode 2 Ques Ans (29 Aug, 2017)
KBC 9 Episode 3 Ques Ans (30 Aug, 2017)
KBC 9 Episode 4 Ques Ans (31 Aug, 2017)
KBC 9 Episode 5 Ques Ans (1 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 6 Ques Ans (4 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 7 Ques Ans (5 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 8 Ques Ans (6 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 9 Ques Ans (7 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 10 Ques Ans (8 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 11 Ques Ans (11 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 12 Ques Ans (12 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 13 Ques Ans (13 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 14 Ques Ans (14 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 15 Ques Ans (15 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 16 Ques Ans (18 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 17 Ques Ans (19 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 18 Ques Ans (20 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 19 Ques Ans (21 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 20 Ques Ans (22 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 21 Ques Ans (25 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 22 Ques Ans (26 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 24 Ques Ans (28 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 25 Ques Ans (29 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 26 Ques Ans (2 Oct, 2017)
KBC 9 Episode 27 Ques Ans (3 Oct, 2017)

Comments & Contact Form

Name

Email *

Message *