KBC Season 9 Questions and Answers - Episode 19 | September 21


Kaun Banega Crorepati (KBC) Season 9 Questions and Answers
KBC Season 9 Episode 19 Questions and Answers: The nineteen episode of Season 9 of Kaun Banega Crorepati (KBC) was telecast on 21st September 2017. In which  Amitabh Bachchan had asked contestants 18 questions of General Knowledge. The correct answer to all the questions is given below each question. By reading these questions, you can prepare yourself for the next KBC Season 10 of Kaun Banega Crorepati. Because by reading these questions, you will understand what kind of questions asks Amitabh Bachchan in KBC. These all general knowledge questions will be helpful to for you various Competitive Examinations and Interviews besides KBC. Remember, the answer to some question may be in accordance with that time, while the answer to those question may differ according to the present time.


1. Which among these festivals usually comes after 8 days of 'Rakshbandhan' ?
(A) Janmashtami (B) Vat Savitri
(C) Dussehra (D) Sharab Purnima
Answer : Janmashtami

2. Which sporting event, held every four years, is also called 'Asiad'
(A) Asian Athletics Championship (B) South Asian Games
(C) Asian indoor games (D) Asian Games
Answer : Asian Games

3. Identify the leader from this voice ?
(A) Manoj Tiwari (B) Rahul Gandhi
(C) Arvind Kejriwal (D) Yogendra Yadav
Answer : Arvind Kejriwal

4. The airport of which Indian city is named after Raja Bhoj of the Parmara dynasty ?
(A) Ranchi (B) Bhubaneswar
(C) Udaipur (D) Bhopal
Answer : Bhopal

KBC 9 Episode 20 Questions and Answers (22 September, 2017)
5. Which of these government programme is aimed at immunitizing children and pregnant woman against preventable diseases ?
(A) Mission Indradhanush (B) Jeevan Jyoti Yojana
(C) Baal Raksha Yojana (D) Youth Skill development
Answer : Mission Indradhanush

6. Which one of these is an avatar of Lord Vishnu who once lifted the Earth with his tusk ?
(A) Vamana (B) Narasimha
(C) Varaha (D) Airavata
Answer : Varaha

7. Which is the name of Indian Navy's aircraft carrier which was decommissioned after 30 years of service in March 2017 ?
(A) INS Vikramaditya (B) INS Viraat
(C) INS Vikrant (D) INS Ranvijay
Answer : INS Viraat

8. Which of these fruits gets its English name from an Arabic word which can be translated as 'dates' from India' ?
(A) Tamarind (B) Coconut
(C) Carambola (D) Jujube
Answer : Tamarind

9. which country did Narendra Modi visit on his first-ever foreign your as prime minister?
(A) Japan (B) Bhutan
(C) Afghanistan (D) Nepal
Answer : Bhutan

10. In 2017, Captain Anny Divya Became the world's youngest women commander to fly which aircraft?
(A) Boeing 777 (B) Airbus A380
(C) Antonov AN-32 (D) Ariander 10
Answer : Boeing 777

11. Starting with the earliest, arrange these stages of a student's life in correct order
A. Primary School B. Secondary School
C. Bachelor's Course D. Kindergarden
(A) DABC (B) BCDA
(C) DCBA (D) BCDA
Answer : DABC

12. Which of these movies does not contain the name of any food ingredient in its title?
(A) Namak Halal (B) Gulaal
(C) Chini Kam (D) Garam Masala
Answer : Gulaal

13. Which of these idioms means to cause trouble or bother?
(A) Naak Mein Dam Karna (B) Naak Katna
(C) Naak Par Gusa Hona (D) Naak Ragadna
Answer : Naak Mein Dam Karna

Next KBC 9 Episodes Questions–
KBC 9 Episode 1 Ques Ans (28 Aug, 2017)
KBC 9 Episode 2 Ques Ans (29 Aug, 2017)
KBC 9 Episode 3 Ques Ans (30 Aug, 2017)
KBC 9 Episode 4 Ques Ans (31 Aug, 2017)
KBC 9 Episode 5 Ques Ans (1 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 6 Ques Ans (4 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 7 Ques Ans (5 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 8 Ques Ans (6 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 9 Ques Ans (7 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 10 Ques Ans (8 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 11 Ques Ans (11 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 12 Ques Ans (12 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 13 Ques Ans (13 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 14 Ques Ans (14 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 15 Ques Ans (15 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 16 Ques Ans (18 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 17 Ques Ans (19 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 18 Ques Ans (20 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 20 Ques Ans (22 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 21 Ques Ans (25 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 22 Ques Ans (26 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 23 Ques Ans (27 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 24 Ques Ans (28 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 25 Ques Ans (29 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 26 Ques Ans (2 Oct, 2017)
KBC 9 Episode 27 Ques Ans (3 Oct, 2017)

Comments & Contact Form

Name

Email *

Message *