KBC Season 9 Questions and Answers - Episode 8 | September 6


Kaun Banega Crorepati (KBC) Season 9 Questions and Answers
KBC Season 9 Episode 8 Questions and Answers: The eighth episode of Season 9 of Kaun Banega Crorepati (KBC) was telecast on 6th September 2017. In which  Amitabh Bachchan had asked contestants 17 questions of General Knowledge. The correct answer to all the questions is given below each question. By reading these questions, you can prepare yourself for the next KBC Season 10 of Kaun Banega Crorepati. Because by reading these questions, you will understand what kind of questions asks Amitabh Bachchan in KBC. These all general knowledge questions will be helpful to for you various Competitive Examinations and Interviews besides KBC. Remember, the answer to some question may be in accordance with that time, while the answer to those question may differ according to the present time.



1. In June 2016, which minister replied to a tweet thus, 'Brother I cannot help you in matters of a refrigerator. I am very busy with human beings in distress' ?
(A) Suresh Prabhu (B) Sushma Swaraj
(C) Smriti Irani (D) Rajnath Singh
Answer : Sushma Swaraj

2. The name of which of these Indian missiles has been derived from the names of an Indian and  Russian Rivers ?
(A) Heilna (B) Brahmos
(C) Nag (D) Amogha
Answer : Brahmos

3. Mother Teresa was declared a 'saint' by which of these popes ?
(A) Pope John Paul I (B) Pope John Paul II
(C) Pope Benedict XVI (D) Pope Francis
Answer : Pope Francis

4. Which cricket team, along with Ireland, was given Test status in 2017 ?
(A) Scotland (B) Kenya
(C) Afghanistan (D) Namibia
Answer : Afghanistan

5. Which of these prime ministers did not die while in office ?
(A) Rajiv Gandhi (B) Indira Gandhi
(C) Lal Bahadur Shastri (D) Jawaharlal Nehru
Answer : Rajiv Gandhi

6. In 2016, Which of these nations announced its decision to withdraw from the commonwealth of Nation ?
(A) Singapore (B) Maldives
(C) Bangladesh (D) Malaysia
Answer : Maldives

7. Starting from the northernmost, arrange  these Union Territories from north to south
A. Puducherry B. Delhi
C. Chandigarh D. Daman and Diu
(A) ABCD (B) DBCA
(C) CBAD (D) CBDA
Answer : CBDA

8. Which Indian city's name is also a word in Hindi for a person's face ?
(A) Nashik (B) Surat
(C) Indore (D) Pune
Answer : Surat


9. Which of these Hindi idioms means "running away" ?
(A) Rafoochakkar hona (B) Taabadtod
(C) Ram Ram Japna (D) Jungle me mangal karna
Answer : Rafoochakkar hona

10. Government of India's Minimum Support Price (MSP) scheme helps to protect the interest of which group of people ?
(A) Students (B) Retailers
(C) Farmers (D) Soldiers
Answer : Farmers

11. Identify the film from this song.
(A) Rockstar (B) Jagga Jasoos
(C) Tamaasha (D) Ae Dil Hai Mushkil
Answer : Ae Dil Hai Mushkil

KBC 9 Episode 9 Questions and Answers (7 September 2017)

12. Who is the second Indian batsman to  hit a triple-hundred in Tests after Virendra Sehwag ?
(A) Rohit Sharma (B) Virat Kholi
(C) Karun Nair (D) K L Rahul
Answer : Karun Nair

13. In the Mahabharata, Ashwatthama is the name of Dronacharya's son as well as the name of which animal ?
(A) A horse (B) An elephant
(C) A tiger (D) A buffalo
Answer : An elephant

14. The Sadhu-bet island, on which the Statue of Unity is to be built, is located on which river ?
(A) Sabarmati (B) Narmada
(C) Tapti (D) Rukmavati
Answer : Narmada

15. Who was heading the Indian Army during the Bangladesh Liberation War of 1971?
(A) A.J N Chaudhuri (B) B.P P Kumaramangalam
(C) C.G G Bewoor (D) D.Sam Manekshaw
Answer : D.Sam Manekshaw

16. Who became the first president of the Bharatiya Janata Party when it was formally established?
(A) Syama Prasad Mookerjee (B) Lal Krishna Advani
(C) Atal Bihari Vajpayee (D) Pandit Deendyal Upadhyay
Answer : Atal Bihari Vajpayee

17. Which of these is the national calendar of India?
(A) Saka Calendar (B) Vikram Samvat
(C) Hijri Calendar (D) Yudhishthir Saka
Answer : Saka Calendar

Next KBC 9 Episodes Questions–
KBC 9 Episode 1 Ques Ans (28 Aug, 2017)
KBC 9 Episode 2 Ques Ans (29 Aug, 2017)
KBC 9 Episode 3 Ques Ans (30 Aug, 2017)
KBC 9 Episode 4 Ques Ans (31 Aug, 2017)
KBC 9 Episode 5 Ques Ans (1 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 6 Ques Ans (4 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 7 Ques Ans (5 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 8 Ques Ans (6 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 9 Ques Ans (7 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 11 Ques Ans (11 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 12 Ques Ans (12 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 13 Ques Ans (13 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 14 Ques Ans (14 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 15 Ques Ans (15 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 16 Ques Ans (18 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 17 Ques Ans (19 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 18 Ques Ans (20 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 19 Ques Ans (21 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 20 Ques Ans (22 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 21 Ques Ans (25 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 22 Ques Ans (26 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 23 Ques Ans (27 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 24 Ques Ans (28 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 25 Ques Ans (29 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 26 Ques Ans (2 Oct, 2017)
KBC 9 Episode 27 Ques Ans (3 Oct, 2017)

Comments & Contact Form

Name

Email *

Message *