KBC Season 9 Questions and Answers - Episode 16 | September 18

Kaun Banega Crorepati (KBC) Season 9 Questions and Answers
KBC Season 9 Episode 16 Questions and Answers: The sixteen episode of Season 9 of Kaun Banega Crorepati (KBC) was telecast on 18th September 2017. In which  Amitabh Bachchan had asked contestants 19 questions of General Knowledge. The correct answer to all the questions is given below each question. By reading these questions, you can prepare yourself for the next KBC Season 10 of Kaun Banega Crorepati. Because by reading these questions, you will understand what kind of questions asks Amitabh Bachchan in KBC. These all general knowledge questions will be helpful to for you various Competitive Examinations and Interviews besides KBC. Remember, the answer to some question may be in accordance with that time, while the answer to those question may differ according to the present time.


Fastest Finger First Question
1. Starting from the earliest, arrange these Indian captains in the order in which they first led India in ODI's.
A. Saurav Ganguly B. Mohammad Azharuddin
C. M.S Dhoni D. Virat Kholi
(A) BACD (B) ABCD
(C) BDAC (D) CBDA
Answer : BACD

2. Which of these is the name of a movie starring Shah Rukh Khan ?
(A) Table (B) Fan
(C) Window (D) Chair
Answer : Fan

3. Which of these values in Roman numerals denotes the number 30 ?
(A) LLL (B) DDD
(C) XXX (D) CCC
Answer : XXX

4. India Begins Here' is the tag line of which state's tourism campaign ?
(A) West Bengal (B) Punjab
(C) Madhya Pradesh (D) Rajasthan
Answer : Punjab

5. Java, Visual Basic and Logo are different types of what ?
(A) font (B) computer size
(C) computer screen (D) Computer Languages
Answer : Computer Languages

6. Who is the singer of this song ?
(A) Kailash Kher (B) Arijit Singh
(C) Atif Aslam (D) Sonu Nigam
Answer : Atif Aslam

7. Which of the following tools is part of the name of an Olympic sporting events ?
(A) Screwdriver (B) Hammer
(C) Axe (D) Jack
Answer : Hammer

KBC 9 Episode 17 Questions and Answers (19 September, 2017)

8. In the human body, which of these are four in number ?
(A) Lungs (B) Heart Chambers
(C) Kidneys (D) Intestines
Answer : Heart Chambers

9. Which of these personalities started her career as a model who was later awarded an Ashok Chakra ?
(A) Fearless Nadia (B) Sonam Kapoor
(C) Priyanka Chopra (D) Neerja Bhanot
Answer : Neerja Bhanot

10. The calf of which animal can grow at the rate of 90 kilograms per day ?
(A) African elephant (B) Hippopotamus
(C) Blue Whale (D) Octopus
Answer : Blue Whale

11. Which one of the following personalities is a grandson of Chakravarti Rajagopalachari, independent India's second Governor- General ?
(A) Shashi Tharoor (B) Venkaiah Naidu
(C) Gopalkrishna Gandhi (D) Raghuram Rajan
Answer : Gopalkrishna Gandhi

Fastest Finger First Question
12. Starting with the earliest, arrange these presidents of India the order when they have first served in that office.
A. Pratibha Patil B. Ram Nath Kovind
C. Pranab Mukherjee D. A P J Abdul Kalam
(A) DACB (B) ABCD
(C) BCAD (D) DBAC
Answer : DACB

13. Fill in the blanks to complete a common Hindi proverbs: "Ghar ki ___ daal Barabar"?
(A) Bakri (B) Billi
(C) Murgi (D) Gaay
Answer : Murgi

14. Which of these is the name of stroke played in badminton?
(A) Castling (B) Backhand
(C) Reverse Sweep (D) Cover Drive
Answer : Backhand

15. Identify the actor from this audio clip (Audio on TV)
(A) Randhir Kapoor (B) Rishi Kapoor
(C) Sanjay Kapoor (D) Anil Kapoor
Answer : Sanjay Kapoor

16. Which of these is not a food-related app?
(A) Zomato (B) Swiggy
(C) Food Panda (D) Pepperfry
Answer : Pepperfry

17. How many pouches of 50 milliliters can be made out of 5 liters of mustard oil?
(A) 150 (B) 100
(C) 300 (D) 75
Answer : 100

18. Which of these is not one of the older cities of Delhi?
(A) Jahanpanah (B) Shahjahanabad
(C) Tughlaqabad (D) Akbarabad
Answer : Akbarabad

19. Which of these can be estimated from the colour of the nose of a lion?
(A) Age (B) Speed
(C) Intelligence (D) Strength
Answer : Age

Next KBC 9 Episodes Questions–
KBC 9 Episode 1 Ques Ans (28 Aug, 2017)
KBC 9 Episode 2 Ques Ans (29 Aug, 2017)
KBC 9 Episode 3 Ques Ans (30 Aug, 2017)
KBC 9 Episode 4 Ques Ans (31 Aug, 2017)
KBC 9 Episode 5 Ques Ans (1 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 6 Ques Ans (4 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 7 Ques Ans (5 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 8 Ques Ans (6 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 9 Ques Ans (7 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 10 Ques Ans (8 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 11 Ques Ans (11 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 12 Ques Ans (12 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 13 Ques Ans (13 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 14 Ques Ans (14 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 15 Ques Ans (15 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 17 Ques Ans (19 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 18 Ques Ans (20 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 19 Ques Ans (21 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 20 Ques Ans (22 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 21 Ques Ans (25 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 22 Ques Ans (26 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 23 Ques Ans (27 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 24 Ques Ans (28 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 25 Ques Ans (29 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 26 Ques Ans (2 Oct, 2017)
KBC 9 Episode 27 Ques Ans (3 Oct, 2017)

Comments & Contact Form

Name

Email *

Message *