KBC Season 9 Questions and Answers - Episode 26 | October 2


Kaun Banega Crorepati (KBC) Season 9 Questions and Answers
KBC Season 9 Episode 26 Questions and Answers: The twenty-six episode of Season 9 of Kaun Banega Crorepati (KBC) was telecast on 2nd October 2017. In which  Amitabh Bachchan had asked contestants 15 questions of General Knowledge. The correct answer to all the questions is given below each question. By reading these questions, you can prepare yourself for the next KBC Season 10 of Kaun Banega Crorepati. Because by reading these questions, you will understand what kind of questions asks Amitabh Bachchan in KBC. These all general knowledge questions will be helpful to for you various Competitive Examinations and Interviews besides KBC. Remember, the answer to some question may be in accordance with that time, while the answer to those question may differ according to the present time.


1. Arrange these events from Gandhiji's life in chronological order
A. Round Table conference
B. First visit to South Africa
C. Return to India in 1915
D. First visit to England
(A) DBCA (B) ABCD
(C) BCDA (D) DCBA
Answer : DBCA

2. Which of the following is the title of a 2017 Hindi film starring Ayushmann Khurrana?
(A) Bengal Ka Sandesh (B) Banaras Ka Paan
(C) Bikaner Ki Bhujia (D) Bareilly Ki Barfi
Answer : Bareilly Ki Barfi

3. As a  part of which of these festivals do married Bengali Women perform 'Sindoor Khela'?
(A) Ganesh Chaturthi (B) Janmashtami
(C) Druga Puja (D) Govardhan Puja
Answer : Druga Puja

4. Padma Shri awardees Tarla Dalal and Sanjeev Kapoor are known for their achievements in which of these fields?
(A) Acting (B) Dancing
(C) Singing (D) Culinary Art
Answer : Culinary Art

5. What are 'Sarpagandha' and 'Ashwagandha' types of?
(A) Mammals (B) Plants
(C) Reptiles (D) Minerals
Answer : Plants

6. Which of these words means 'teamporary dwelling', 'camp' or 'shelter' in Hindi?
(A) Bangla (B) Kothi
(C) Gufa (D) Dera
Answer : Dera

7. Whose voice this?
(A) Konkona Sen Sharma (B) Vidya Balan
(C) Shabana Azmi (D) Madhuri Dixit
Answer : Vidya Balan

8. Which of these civil rights and political activists came to be known as the 'Iron Lady'?
(A) Irom Sharmila (B) Sampat Pal Devi
(C) Shirin Fozdar (D) Kamla Pant
Answer : Irom Sharmila

9. Which is the tallest flying bird in the world known to mate with a single partner for life?
(A) Sarus Crane (B) Great Bustard
(C) Hornbill (D) Andean Condor
Answer : Sarus Crane

10. If Nirmala Sitharaman became the second woman to hold the defence ministry portfolio in India, who was the first?
(A) Uma Bharti (B) Mamata Banerjee
(C) Rajkumari Amrit Kaur (D) Indira Gandhi
Answer : Indira Gandhi

11. Who became the Chairman of Tata sons in 2017?
(A) Ratan Tata (B) Cyrus Mistry
(C) N Chandrasekaran (D) Rajesh Gopinath
Answer : N Chandrasekaran

KBC 9 Episode 27 Questions and Answers (3 October, 2017)

12. 'Kar Le Dikhla de goal' is a promotional song officially launched for which of these sports tournaments?
(A) Durand Cup (B) FIFA Under-17 World Cup
(C) Santosh Trophy (D) Subroto cup
Answer : FIFA Under-17 World Cup

13. According to the Mahabharata, which of these characters was born in two halves to two different mothers and was named after the rakshasi who joined the parts?
(A) Kichaka (B) Jarasandha
(C) Vichitravirya (D) Kansa
Answer : Jarasandha

14. Which member of Jawaharlal Nehru's Chabinet Resigned and founded a new party in 1951?
(A) Ram Manohar Lohia (B) Rafi Ahmed Kidwai
(C) Syama Prasad Mookerjee (D) N V Gadgil
Answer : Syama Prasad Mookerjee

15. Mitrabheda, Mitralabha, Kokolukiyam, Labhaparanash and Apriksitakarakam are different chapters or divisions of which ancient text?
(A) Panchatantra (B) Singhasan Battisi
(C) Hitopadesha (D) Kathasaritsagara
Answer : Panchatantra

Next KBC 9 Episodes Questions–
KBC 9 Episode 1 Ques Ans (28 Aug, 2017)
KBC 9 Episode 2 Ques Ans (29 Aug, 2017)
KBC 9 Episode 3 Ques Ans (30 Aug, 2017)
KBC 9 Episode 4 Ques Ans (31 Aug, 2017)
KBC 9 Episode 5 Ques Ans (1 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 6 Ques Ans (4 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 7 Ques Ans (5 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 8 Ques Ans (6 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 9 Ques Ans (7 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 10 Ques Ans (8 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 11 Ques Ans (11 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 12 Ques Ans (12 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 13 Ques Ans (13 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 14 Ques Ans (14 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 15 Ques Ans (15 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 16 Ques Ans (18 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 17 Ques Ans (19 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 18 Ques Ans (20 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 19 Ques Ans (21 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 20 Ques Ans (22 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 21 Ques Ans (25 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 22 Ques Ans (26 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 23 Ques Ans (27 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 24 Ques Ans (28 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 25 Ques Ans (29 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 27 Ques Ans (3 Oct, 2017)

Comments & Contact Form

Name

Email *

Message *