KBC Season 9 Questions and Answers - Episode 5 | September 1


Kaun Banega Crorepati (KBC) Season 9 Questions and Answers
KBC Season 9 Episode 5 Questions and Answers: The fifth episode of Season 9 of Kaun Banega Crorepati (KBC) was telecast on 1st September 2017. In which  Amitabh Bachchan had asked contestants 18 questions of General Knowledge. The correct answer to all the questions is given below each question. By reading these questions, you can prepare yourself for the next KBC Season 10 of Kaun Banega Crorepati. Because by reading these questions, you will understand what kind of questions asks Amitabh Bachchan in KBC. These all general knowledge questions will be helpful to for you various Competitive Examinations and Interviews besides KBC. Remember, the answer to some question may be in accordance with that time, while the answer to those question may differ according to the present time.


1. Which state was Ram Nath Kovind serving as governor, just prior to his election as president of India ?
(A) Uttar Pradesh (B) Jharkhand
(C) Rajasthan (D) Bihar
Answer : Bihar

2. According to the Ramayana, Lord Brahma created Ahilya for which rishi as a reward for his 'tapasya' ?
(A) Atri (B) Sadananda
(C) Gautama (D) Kashyapa
Answer : Gautama

3. Who among the youngest Indian woman to win an Olympic medal ?
(A) P V Sindhu (B) Sakshi Malik
(C) Mary kom (D) Saina Nehwal
Answer : P V Sindhu

4. Which one if  these is not a 21st century invention ?
(A) iPhone (B) Google
(C) Skype (D) YouTube
Answer : Google

5. Which Indian  hill station gets its name from the Tibetan words that means 'Land of the thunderbolt' ?
(A) Gangtok (B) Aizawl
(C) Darjeeling (D) Kohima
Answer : Darjeeling

6. Where did Sunita Williams display the Indian flag on Independence day in 2012 ?
(A) NASA Headquarters (B) Moon
(C) International Space Station (D) UN Headquarters
Answer : International Space Station

7. What was the subject of the Henderson Brooks - Bhagat report ?
(A) Indo-Pak war of 1947-48 (B) Sino-India war of 1962
(C) Indo-Pak war of 1965 (D) Indo-Pak war of 1971
Answer : Sino-India war of 1962

8. What is the name of Chandan Prabhakar's character in 'The Kapil Sharma Show' broadcast on Sony Entertainment Television ?
(A) Prakash Paanwala (B) Kamlesh Kiranewala
(C) Chandu Chaiwala (D) Mahesh Machchhiwala
Answer : Chandu Chaiwala

9. Inme se kis social networking site ka chinh ik 'Pakshi' hai ?
(A) Snapchat (B) Tumbler
(C) Twitter (D) WhatApp
Answer : Twitter


10. This dialogue is from which film ?
(A) Kapoor & Sons (B) Piku
(C) Baar Baar Dekho (D) Happy Bhag Jayegi
Answer : Piku

11. In football, which of these players wears a different color jersey, from the rest of his team, on the field ?
(A) Forward (B) Goalkeeper
(C) Defender (D) Midfielder
Answer : Goalkeeper

12. Which one of these Yogasanas is performed by lying flat on one's back ?
(A) Bhujangasana (B) Padmasana
(C) Garudasana (D) Shavasana
Answer : Shavasana

KBC 9 Episode 6 Questions and Answers (4 September, 2017)

13. Tamarind juice is a key ingredient in which of these dishes ?
(A) Idli (B) Dosa
(C) Sambhar (D) Pongal
Answer : Sambhar

14. Which is the only animal to be featured in the name of an IPL team ?
(A) Horse (B) Tiger
(C) Elephant (D) Lion
Answer : Lion

15. Who is the first Indian woman wrestler to win the 'Rajiv Gandhi Khel Rattan Award' ?
(A) Geeta Phogat (B) Sakhshi Malik
(C) Babita Kumari (D) Vinesh Phogat
Answer : Sakhshi Malik

16. Identify the singer ?
(A) Alia Bhatt (B) Priyanka Chopra
(C) Parineeti Chopra (D) Sonakshi Sinha
Answer : Priyanka Chopra

17. Who is the only bowler in ODI's both men's and women's cricket included, to take four wickets in a match without conceding a single run ?
(A) Dane van Niekerk (B) Chaminda Vass
(C) Glenn McGrath (D) LucyPearson
Answer : Dane van Niekerk

18. Which Bharat Ratna dedicated his award to his mother and all the mother's who sacrificed their wishes for their children ?
(A) C N R Rao (B) Amartya Sen
(C) A P J Abdul Kalam (D) Sachin Tendulkar
Answer : Sachin Tendulkar

Next KBC 9 Episodes Questions–
KBC 9 Episode 1 Ques Ans (28 Aug, 2017)
KBC 9 Episode 2 Ques Ans (29 Aug, 2017)
KBC 9 Episode 3 Ques Ans (30 Aug, 2017)
KBC 9 Episode 4 Ques Ans (31 Aug, 2017)
KBC 9 Episode 5 Ques Ans (1 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 6 Ques Ans (4 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 8 Ques Ans (6 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 9 Ques Ans (7 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 10 Ques Ans (8 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 11 Ques Ans (11 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 12 Ques Ans (12 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 13 Ques Ans (13 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 14 Ques Ans (14 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 15 Ques Ans (15 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 16 Ques Ans (18 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 17 Ques Ans (19 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 18 Ques Ans (20 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 19 Ques Ans (21 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 20 Ques Ans (22 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 21 Ques Ans (25 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 22 Ques Ans (26 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 23 Ques Ans (27 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 24 Ques Ans (28 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 25 Ques Ans (29 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 26 Ques Ans (2 Oct, 2017)
KBC 9 Episode 27 Ques Ans (3 Oct, 2017)

Comments & Contact Form

Name

Email *

Message *