KBC Season 9 Questions and Answers - Episode 11 | September 11


Kaun Banega Crorepati (KBC) Season 9 Questions and Answers
KBC Season 9 Episode 11 Questions and Answers: The eleventh episode of Season 9 of Kaun Banega Crorepati (KBC) was telecast on 11th September 2017. In which  Amitabh Bachchan had asked contestants 18 questions of General Knowledge. The correct answer to all the questions is given below each question. By reading these questions, you can prepare yourself for the next KBC Season 10 of Kaun Banega Crorepati. Because by reading these questions, you will understand what kind of questions asks Amitabh Bachchan in KBC. These all general knowledge questions will be helpful to for you various Competitive Examinations and Interviews besides KBC. Remember, the answer to some question may be in accordance with that time, while the answer to those question may differ according to the present time.


1. Starting from January, arrange these tennis grand slams in order in what these are held in a year.
A. French Open B. Wimbledon
C. US Open D. Australian Open
(A) DABC (B) ABCD
(C) BCAD (D) CDBA
Answer : DABC

2. The mirror image of which of these numbers written in English numerals, remains unchanged ?
(A) Sixty-Nine (B) Fifty-Six
(C) Eighty-Eight (D) Thirty-Three
Answer : Eighty Eight

3. Identify the Voice ?
(A) Akshay Kumar (B) Saif Ali Khan
(C) jay Dewgn (D) Suniel Shetty
Answer : Akshay Kumar

4. Which one of these names of Lord Vishnu is derived from the Sanskrit for 'lotus' ?
(A) Jagannath (B) Keshava
(C) Madhava (D) Padmanabhe
Answer : Padmanabhe

5. What rank in the Indian Air Force is equivalent to a major in the Indian Army ?
(A) Wing Commander (B) Squadron Leader
(C) Flight Lieutenant (D) Air Commander
Answer : Squadron Leader

6. Which of these aquatic animals is a mammal ?
(A) Shark (B) Squid
(C) River Dolphin (D) Octopus
Answer : River Dolphin

7. Which international airport in India became the first in the world to operate completely on solar power ?
(A) Indira Gandhi, New Delhi (B) Chhatrapati Shivaji, Mumbai
(C) Rajiv Gandhi, Hyderabad (D) Cochin International, Kochi
Answer : Cochin International, Kochi

8. Which sport returned to the 2016 Rio Olympics after a gap of 112 years?
(A) Cricket (B) Golf
(C) Rugby (D) Jude
Answer : Golf

Fastest Finger First Question
9. Arrange these chief ministers in the chronological order of their assuming the office of CM for the first time
A. Arvind Kejriwal B. Yogi Adityanath
C. Mehbooba Mufti D. Manohar Parrikar
(A) ABCD (B) BCDA
(C) DCAB (D) DACB
Answer : DACB


10. Which of the following sweets contains milk as one of its main ingredients?
(A) Balibashi (B) Malpua
(C) Kalakand (D) Imarti
Answer : Kalakand

11. Which of these Hindi words is not related to fire?
(A) Agni (B) Pawak
(C) Jwala (D) Vasant
Answer : Vasant

KBC 9 Episode 12 Questions and Answers (12 September 2017)

12. Who is speaking about the GST in this audio clip? (Audio on TV)
(A) Kapil Sibal (B) Manmohan Singh
(C) Arjun Jaitley (D) Urjit Patel
Answer : Arjun Jaitley

13. Which of these is the last in number?
(A) Planets in the Solar System (B) Galaxies
(C) Comets in the Solar system (D) Natural Satellites of the Earth
Answer : Natural Satellites of the Earth

14. In the 'Don' films, which character was the lookalike of Don?
(A) Amit (B) Dinanath
(C) Vijay (D) Jai
Answer : Vijay

15. Which of these political figures has not served in any of the Indian armed forces?
(A) Rajesh Pilot (B) Rajyavardhan Singh Rathore
(C) Amrinder Singh (D) Rajiv Gandhi
Answer : Rajiv Gandhi

16. Which of these rivers only flows inside Indian territory?
(A) Jhelum (B) Chenab
(C) Brahmaputra (D) Beas
Answer : Beas

17. Which of these big cats does not have the ability to produce a full-throated roar?
(A) Jaguar (B) Snow Leopard
(C) Royal Bengal Tiger (D) Asiatic Lion
Answer : Snow Leopard

18. Starting from the southernmost, arrange these religious sites from south to north
A. Vaishno Devi B. Tripati Balaji
C. Golden Temple Amritsar D. Shirdi Sai Baba
(A) ABCD (B) DCBA
(C) BDCA (D) ABDC
Answer : BDCA

Next KBC 9 Episodes Questions–
KBC 9 Episode 1 Ques Ans (28 Aug, 2017)
KBC 9 Episode 2 Ques Ans (29 Aug, 2017)
KBC 9 Episode 3 Ques Ans (30 Aug, 2017)
KBC 9 Episode 4 Ques Ans (31 Aug, 2017)
KBC 9 Episode 5 Ques Ans (1 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 6 Ques Ans (4 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 7 Ques Ans (5 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 8 Ques Ans (6 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 9 Ques Ans (7 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 10 Ques Ans (8 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 12 Ques Ans (12 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 13 Ques Ans (13 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 14 Ques Ans (14 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 15 Ques Ans (15 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 16 Ques Ans (18 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 17 Ques Ans (19 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 18 Ques Ans (20 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 19 Ques Ans (21 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 20 Ques Ans (22 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 21 Ques Ans (25 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 22 Ques Ans (26 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 23 Ques Ans (27 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 24 Ques Ans (28 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 25 Ques Ans (29 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 26 Ques Ans (2 Oct, 2017)
KBC 9 Episode 27 Ques Ans (3 Oct, 2017)

Comments & Contact Form

Name

Email *

Message *