KBC Season 9 Questions and Answers - Episode 15 | September 15


Kaun Banega Crorepati (KBC) Season 9 Questions and Answers
KBC Season 9 Episode 15 Questions and Answers: The fifteen episode of Season 9 of Kaun Banega Crorepati (KBC) was telecast on 15th September 2017. In which  Amitabh Bachchan had asked contestants 17 questions of General Knowledge. The correct answer to all the questions is given below each question. By reading these questions, you can prepare yourself for the next KBC Season 10 of Kaun Banega Crorepati. Because by reading these questions, you will understand what kind of questions asks Amitabh Bachchan in KBC. These all general knowledge questions will be helpful to for you various Competitive Examinations and Interviews besides KBC. Remember, the answer to some question may be in accordance with that time, while the answer to those question may differ according to the present time.


1. Which one of these would be a 'jamai' in relation to you ?
(A) Husband's brother (B) Sister's husband
(C) Daughter's husband (D) Bua's brother
Answer : Bua's brother

2. Which one of these following are pregnant women advised to take in adequate amount for the health development of the brain of the unborn child ?
(A) Iodine (B) Vitamin C
(C) Phosphorus (D) Vitamin D
Answer : Iodine

3. In which film did this song feature ?
(A) Tamasha (B) Dil Dhadakne Do
(C) Gabbar is back (D) Roy
Answer : Gabbar is back

4. Which of these tourist destinations is said to have derived its name from the five hills surrounding it ?
(A) Panaji (B) Puri
(C) Puducherry (D) Panchgani
Answer : Panchgani

5. Who was the first Governor-General of Pakistan ?
(A) Muhammad Ali Jinnah (B) Sir Ghulam Muhammad
(C) Lord Mountbatten (D) Lord Wavell
Answer : Muhammad Ali Jinnah

6. Which of these leaders revived and popularized public celebration of Ganesh Chaturathi in India ?
(A) Bal Gangadhar Tilak (B) Bipin Chandra Pal
(C) Lala Lajpat Tilak (D) Bhimrao Ambedkar
Answer : Bal Gangadhar Tilak

7. Which of these languages is listed in the Eights Schedule of the Constitution of India ?
(A) Bhojpuri (B) Dogri
(C) Awadhi (D) Brajbhasha
Answer : Dogri

8. Which of these politicians is also known ass 'Tai' among her supporters ?
(A) Meenakshi Lekhi (B) Sushma Swaraj
(C) Sumitra Mahajan (D) Mamta Benerjee
Answer : Sumitra Mahajan

9. Carolina Marin won the Women's Badminton Singles gold at the 2016 Rio Olympics playing against whom in the final ?
(A) Saina Nehwal (B) Sun Yu
(C) Chen Yufei (D) P V Sindhu
Answer : P V Sindhu

10. The Doctrine of Lapse was one of the causes for which rebellion ?
(A) Rowlatt Satyagraha (B) Sanyasi Rebellion
(C) Revolt of 1857 (D) Swadeshi Movement
Answer : Revolt of 1857

11. What is your relation to my sister's daughter's mama ?
(A) Rishtey mein hum tumhare bhai lagte hai
(B) Rishtey mein hum tumahre baap lagte hai
(C) Rishtey mein hum tumahre mama lagte hai
(D) Rishtey mein hum tumahre nana lagte hai
Answer : Rishtey mein hum tumahre baap lagte hai

KBC 9 Episode 16 Questions and Answers (18 September, 2017)

12. An Unsuitable Boy' is the name of the memoir of which film director?
(A) Karan Johar (B) Shekhar Kapur
(C) Rohit Shetty (D) David Dhawan
Answer : Karan Johar

13. During his first visit to the US as PM in Sep 2014, with what iconic phrase did Narendra Modi end his speech at the Global Citizens Festival, NYC?
(A) I'll be back
(B) There's no place like home
(C) After all, tomorrow is another dat!
(D) May the Force be with you
Answer : May the Force be with you

14. In 2017, in one of live TV’s most infamous moments, the wrong winner for Best Picture Oscar was announced, when the actual winner was which film
(A) La La Land (B) Moonlight
(C) Lion (D) The Jungle Book
Answer : Moonlight

15. Identify this sportsperson (Audio on TV)
(A) Mahendra Singh Dhoni (B) Yuvraj Singh
(C) Virat Kohli (D) Sachin Tendulkar
Answer : Virat Kohli

16. 7, Lok Kalyan Marg, New Delhi is the residential complex of which these public servants?
(A) President of India (B) Chief Minister of Delhi
(C) Prime Minister of India (D) Vice-President of India
Answer : Prime Minister of India

17. At Rio 2016, who made the record for the fastest goal scored in football in Olympics by scoring a goal in 14 seconds?
(A) James Jodriguez (B) Alexis Sanchez
(C) Lionel Messi (D) Neymar Jr
Answer : Neymar Jr

Next KBC 9 Episodes Questions–
KBC 9 Episode 1 Ques Ans (28 Aug, 2017)
KBC 9 Episode 2 Ques Ans (29 Aug, 2017)
KBC 9 Episode 3 Ques Ans (30 Aug, 2017)
KBC 9 Episode 4 Ques Ans (31 Aug, 2017)
KBC 9 Episode 5 Ques Ans (1 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 6 Ques Ans (4 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 7 Ques Ans (5 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 8 Ques Ans (6 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 9 Ques Ans (7 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 10 Ques Ans (8 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 11 Ques Ans (11 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 12 Ques Ans (12 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 13 Ques Ans (13 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 14 Ques Ans (14 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 16 Ques Ans (18 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 17 Ques Ans (19 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 18 Ques Ans (20 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 19 Ques Ans (21 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 20 Ques Ans (22 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 21 Ques Ans (25 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 22 Ques Ans (26 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 23 Ques Ans (27 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 24 Ques Ans (28 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 25 Ques Ans (29 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 26 Ques Ans (2 Oct, 2017)
KBC 9 Episode 27 Ques Ans (3 Oct, 2017)

Comments & Contact Form

Name

Email *

Message *