KBC Season 9 Questions and Answers - Episode 24 | September 28


Kaun Banega Crorepati (KBC) Season 9 Questions and Answers
KBC Season 9 Episode 24 Questions and Answers: The twenty-four episode of Season 9 of Kaun Banega Crorepati (KBC) was telecast on 28th September 2017. In which  Amitabh Bachchan had asked contestants 17 questions of General Knowledge. The correct answer to all the questions is given below each question. By reading these questions, you can prepare yourself for the next KBC Season 10 of Kaun Banega Crorepati. Because by reading these questions, you will understand what kind of questions asks Amitabh Bachchan in KBC. These all general knowledge questions will be helpful to for you various Competitive Examinations and Interviews besides KBC. Remember, the answer to some question may be in accordance with that time, while the answer to those question may differ according to the present time.


1. Which of these Hindi phrases is used to denote high inflation?
(A) Fasal Bikau Mehngaai (B) Pagdi Chor Mehngaai
(C) Aankhfod Mehngaai (D) Kamartod Mehngaai
Answer : Kamartod Mehngaai

2. Complete the title of this film starring Anil Kapoor and Kajol, 'Hum Aapke _____ Mein Rehte Hain'
(A) Gali (B) Dil
(C) Kholi (D) Baju
Answer : Dil

3. Which one of these four birds has the longest beak and feet?
(A) Heron (B) Parrot
(C) Crow (D) Pigeon
Answer : Heron

4. Identify the singer from this audio clip (audio on tv)
Listen Here
(A) Kishore Kumar (B) Mohd Rafi
(C) Mukesh (D) Manna Dey
Answer : Kishore Kumar

5. Which of these formulae is used to calculate the area of a rectangular agriculture field?
(A) breadth - length (B) length x breadth x height
(C) length x breadth (D) breadth/length
Answer : length x breadth

6. Which one of these festivals are celebrated during winter in India?
(A) Baisakhi (B) Makar Sankranti
(C) Naag Panchami (D) Ganesh Chaturthi
Answer : Makar Sankranti

7. Which cricketer holds the Indian record for the highest score in a match in the ICC Women's World Cup?
(A) Punam Raut (B) Mithali Raj
(C) Smriti Mandhana (D) Harmanpreet Kaur
Answer : Harmanpreet Kaur

KBC 9 Episode 25 Questions and Answers (29 September, 2017)

8. Which of these chief ministers of Delhi once served as the youngest minister of the Haryana government?
(A) Sheila Dikshit (B) Sushma Swaraj
(C) Arvind Kejriwal (D) Madan Lal Khurana
Answer : Sushma Swaraj

9. According to belief, at which place near Kurukshetra did Lord Krishna deliver the message of the Bhagavat Gita to Arjuna?
(A) Jyotisar (B) Hisar
(C) Panipat (D) Karnal
Answer : Jyotisar

10. Of these 29 states in India, how many have the names of its two separate regions in the name of the state?
(A) One (B) Two
(C) Three (D) Four
Answer : One

11. Who headed the nine-judge supreme court bench which declared the right to Privacy to be a fundamental right under the Indian Constitution?
(A) Justice D Y Chandrachud (B) Justice Dipak Misra
(C) Justice R F Nariman (D) Justice J S Khehar
Answer : Justice J S Khehar

12. Arrange these political parties in increasing order of the number of MPs they have in the current Lok Sabha?
A. Indian National Congress
B. Aam Aadmi Party
C. All India Trinamool congress
D. Bharatiya Janata Party
(A) ABCD (B) BCDA
(C) BCAD (D) DBCA
Answer : BCAD

13. Which of these expressions means 'superb' in colloquial Mumbai Language?
(A) Qayaas (B) Bindaas
(C) Khallas (D) Jhakaas
Answer : Jhakaas

14. Which animal lends its name to a stock market in which share prices are rising, encouraging buying?
(A) Bear (B) Bull
(C) Goat (D) Donkey
Answer : Bull

15. Which of these modes present in a smartphone disables phone calls and Bluetooth?
(A) Flight Mode (B) Train Mode
(C) Rickshaw mode (D) Bus mode
Answer : Flight Mode

16. Shorts are not normally part of the uniform of which of these sports?
(A) Boxing (B) Football
(C) Karate (D) Hockey
Answer : Karate

17. Which character is being described in this song?
Listen Here
(A) Amarendra (B) Gajendra
(C) Rajendra (D) Dharmendra
Answer : Amarendra

Next KBC 9 Episodes Questions–
KBC 9 Episode 1 Ques Ans (28 Aug, 2017)
KBC 9 Episode 2 Ques Ans (29 Aug, 2017)
KBC 9 Episode 3 Ques Ans (30 Aug, 2017)
KBC 9 Episode 4 Ques Ans (31 Aug, 2017)
KBC 9 Episode 5 Ques Ans (1 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 6 Ques Ans (4 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 7 Ques Ans (5 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 8 Ques Ans (6 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 9 Ques Ans (7 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 10 Ques Ans (8 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 11 Ques Ans (11 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 12 Ques Ans (12 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 13 Ques Ans (13 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 14 Ques Ans (14 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 15 Ques Ans (15 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 16 Ques Ans (18 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 17 Ques Ans (19 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 18 Ques Ans (20 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 19 Ques Ans (21 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 20 Ques Ans (22 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 21 Ques Ans (25 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 22 Ques Ans (26 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 23 Ques Ans (27 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 25 Ques Ans (29 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 26 Ques Ans (2 Oct, 2017)
KBC 9 Episode 27 Ques Ans (3 Oct, 2017)

Comments & Contact Form

Name

Email *

Message *