KBC Season 9 Questions and Answers - Episode 17 | September 19


Kaun Banega Crorepati (KBC) Season 9 Questions and Answers
KBC Season 9 Episode 17 Questions and Answers: The seventeen episode of Season 9 of Kaun Banega Crorepati (KBC) was telecast on 19th September 2017. In which  Amitabh Bachchan had asked contestants 15 questions of General Knowledge. The correct answer to all the questions is given below each question. By reading these questions, you can prepare yourself for the next KBC Season 10 of Kaun Banega Crorepati. Because by reading these questions, you will understand what kind of questions asks Amitabh Bachchan in KBC. These all general knowledge questions will be helpful to for you various Competitive Examinations and Interviews besides KBC. Remember, the answer to some question may be in accordance with that time, while the answer to those question may differ according to the present time.


1. Who am I? Ajay is my original first name. I was first elected to the lok sabha at the young age of 26. I became the CM of the state in 2017.
(A) Trivendra Singh Rawat (B) Virbhadra Singh
(C) Yogi Adityanath (D) N Biren Singh
Answer : Yogi Adityanath

2. Which of these countries withdrew from Paris Climate Accord in June 2017 ?
(A) North Korea (B) United States of America
(C) India (D) Ukraine
Answer : United States of America

3. Who is the first player for Afghanistan to play in the IPL ?
(A) Dawlat Zadran (B) Mohammad Shahzad
(C) Mohammad Nabi (D) Rashid Khan
Answer : Rashid Khan

KBC 9 Episode 18 Questions and Answers (20 September, 2017)

Fastest Finger First Question
4. Arrange these words so that they form the title of Salman Khan Film.
A.Ratan B.Prem
C.Payo D.Dhan
(A) BADC (B) ABCD
(C) BCAD (D) DABC
Answer : BADC

5. Which of the following expressions means to accept defeat?
(A) Aankh Dikhana (B) Ghutne Tekna
(C) Muh Ferna (D) Nazzar Par Chadhana
Answer : Aankh Dikhana

6. Complete this mystery question, '___ ne Baahubali ko kyun maara?', in connection with the film 'Baahubali: The Beginning'.
(A) Kalakeya (B) Bijjaladeva
(C) Bhallaladeva (D) Katappa
Answer : Katappa


7. What is the process of transferring data from the Internet to your own computer called?
(A) Transporting (B) Downloading
(C) Transforming (D) Installing
Answer : Downloading

8. Identify the singer (Audio on TV)
(A) Pankaj Udhas (B) Adnan Sami
(C) Anup Jalota (D) Roop Kumar Rathod
Answer : Pankaj Udhas

9. Who succeeded Raghuram Rajan as the RBI Governor in September 2016?
(A) AD Subharao (B) Y V Reddy
(C) Urjit Patel (D) Bimal Jalan
Answer : Urjit Patel

10. In chess, the combined powers of rook and bishop is equal to which one of these pieces?
(A) Pawn (B) Queen
(C) King (D) Knight
Answer : Queen

11. Which of these Union Territories or states is landlocked?
(A) Daman and Diu (B) Andhra Pradesh
(C) West Bengal (D) Telangana
Answer : Telangana

12. According to the Ramayana, which son of Vishwakarma built the bridge to Lanka?
(A) Ajaikapat (B) Nahusha
(C) Dvividha (D) Nala
Answer : Nala

13. Which of these is a metal which, in its pure form, is silvery white in appearance?
(A) Bauxite (B) Tin
(C) Copper (D) Graphite
Answer : Tin

14. Which of these companies is a major manufacturer of high speed passenger trains?
(A) Talgo (B) Volvo
(C) Suzuki (D) AgustaWestland
Answer : Talgo

15. Which of these leaders is not the head of state of a SAARC nation?
(A) Ashraf Ghani (B) Ameenah Gurib-Fakim
(C) Bidhiya Devi Bhandari (D) Maithripala Sirisena
Answer : Ameenah Gurib-Fakim

Next KBC 9 Episodes Questions–
KBC 9 Episode 1 Ques Ans (28 Aug, 2017)
KBC 9 Episode 2 Ques Ans (29 Aug, 2017)
KBC 9 Episode 3 Ques Ans (30 Aug, 2017)
KBC 9 Episode 4 Ques Ans (31 Aug, 2017)
KBC 9 Episode 5 Ques Ans (1 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 6 Ques Ans (4 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 7 Ques Ans (5 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 8 Ques Ans (6 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 9 Ques Ans (7 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 10 Ques Ans (8 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 11 Ques Ans (11 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 12 Ques Ans (12 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 13 Ques Ans (13 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 14 Ques Ans (14 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 15 Ques Ans (15 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 16 Ques Ans (18 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 18 Ques Ans (20 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 19 Ques Ans (21 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 20 Ques Ans (22 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 21 Ques Ans (25 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 22 Ques Ans (26 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 23 Ques Ans (27 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 24 Ques Ans (28 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 25 Ques Ans (29 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 26 Ques Ans (2 Oct, 2017)
KBC 9 Episode 27 Ques Ans (3 Oct, 2017)

Comments & Contact Form

Name

Email *

Message *