KBC Season 9 Questions and Answers - Episode 20 | September 22


Kaun Banega Crorepati (KBC) Season 9 Questions and Answers
KBC Season 9 Episode 20 Questions and Answers: The twenty-episode of Season 9 of Kaun Banega Crorepati (KBC) was telecast on 22nd September 2017. In which  Amitabh Bachchan had asked contestants 16 questions of General Knowledge. The correct answer to all the questions is given below each question. By reading these questions, you can prepare yourself for the next KBC Season 10 of Kaun Banega Crorepati. Because by reading these questions, you will understand what kind of questions asks Amitabh Bachchan in KBC. These all general knowledge questions will be helpful to for you various Competitive Examinations and Interviews besides KBC. Remember, the answer to some question may be in accordance with that time, while the answer to those question may differ according to the present time.


1. Adding 'table' and 'lawn' before which of these words forms the names of two different sports ?
(A) Tennis (B) Golf
(C) Badminton (D) Baseball
Answer : Tennis

2. On which actress was this song originally picturised ?
(A) Sridevi (B) Madhuri Dixit
(C) Manisha Koirala (D) Juhi Chawla
Answer : Madhuri Dixit

3. Which of these is nearest to the south pole ?
(A) Arctic Circle (B) Tropic of cancer
(C) Equator (D) Tropic of Capricon
Answer : Tropic of Capricon

4. In which year will we celebrate the 150th birth anniversary of Mahatma Gandhi ?
(A) 2015 (B) 2017
(C) 2019 (D) 2021
Answer : 2019

5. Which member of the cat family is largest  in terms of length and weight ?
(A) Tiger (B) Lion
(C) Cheetah (D) Leopard
Answer : Tiger

6. Which of these monuments or landmark was built by the Mughals ?
(A) Mughal Gardens, Delhi (B) Great Stupa, Sanchi
(C) Qutub Minar, Delhi (D) Red Fort, Delhi
Answer : Red Fort, Delhi

KBC 9 Episode 21 Questions and Answers (25 September, 2017)

7. Who was presented with the Dadasahib Phalke award in May 2017 ?
(A) K Vishwanath (B) Manoj Kumar
(C) Soumitra Chatterjee (D) A C Tirulokachandar
Answer : K Vishwanath

8. Who among these has served as the Ambassador of India to the United Nations ?
(A) Mohd Hamid Ansari (B) I K Gujral
(C) Mohd Hidayatullah (D) Zakir Hussain
Answer : Mohd Hamid Ansari

9. Who was the first Indian women to win the world Junior Badminton Championship ?
(A) P V Sindhu (B) Aparna Balan
(C) Saina Nehwal (D) Jwala Gutta
Answer : Saina Nehwal

10. In the film 'Sholay' Whom did Kaalia address as 'sardaar' in the dialogue "Sardaar, maine aapka namak khaya hai"
(A) Thakur (B) Sambha
(C) Gabbar (D) Veeru
Answer : Gabbar

This song is featured in which film ?
(A) Sairat (B) Natsamrat
(C) Balak Palak (D) Phuntroo
Answer : Sairat

12. From this musical prelude, identify the song ?
(A) Mera Naam Chin Chin Chu (B) Bar Bar Dekho
(C) Tumsa Nai Dekha (D) O Haseena Zulfo Vali
Answer : Bar Bar Dekho

13. Which of these is not the full form of one of the Sapta-Swaras in Indian Classical music ?
(A) Shadaj (B) Rishabh
(C) Gandhara (D) Panchang
Answer : Panchang

14. Whose voice is this ?
(A) Meera Borwankar (B) Meera Sanyal
(C) Kiran Bedi (D) Jaya Jaitly
Answer : Kiran Bedi

15. The cave temples at the historical site of Elephanta are dedicated to which god ?
(A) Hanuman (B) Vishnu
(C) Shiva (D) Kamadeva
Answer : Shiva

16. Who became the first Indian woman to join the international Olympic Committee ?
(A) Anjum Chopra (B) P T Usha
(C) Karnam Malleshwari (D) Nita Ambani
Answer : Nita Ambani

Next KBC 9 Episodes Questions–
KBC 9 Episode 1 Ques Ans (28 Aug, 2017)
KBC 9 Episode 2 Ques Ans (29 Aug, 2017)
KBC 9 Episode 3 Ques Ans (30 Aug, 2017)
KBC 9 Episode 4 Ques Ans (31 Aug, 2017)
KBC 9 Episode 5 Ques Ans (1 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 6 Ques Ans (4 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 7 Ques Ans (5 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 8 Ques Ans (6 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 9 Ques Ans (7 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 10 Ques Ans (8 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 11 Ques Ans (11 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 12 Ques Ans (12 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 13 Ques Ans (13 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 14 Ques Ans (14 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 15 Ques Ans (15 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 16 Ques Ans (18 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 17 Ques Ans (19 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 18 Ques Ans (20 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 19 Ques Ans (21 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 21 Ques Ans (25 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 22 Ques Ans (26 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 23 Ques Ans (27 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 24 Ques Ans (28 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 25 Ques Ans (29 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 26 Ques Ans (2 Oct, 2017)
KBC 9 Episode 27 Ques Ans (3 Oct, 2017)

Comments & Contact Form

Name

Email *

Message *