KBC Season 9 Questions and Answers - Episode 13 | September 13


Kaun Banega Crorepati (KBC) Season 9 Questions and Answers

KBC Season 9 Episode 13 Questions and Answers: The thirteen episode of Season 9 of Kaun Banega Crorepati (KBC) was telecast on 13th September 2017. In which  Amitabh Bachchan had asked contestants 16 questions of General Knowledge. The correct answer to all the questions is given below each question. By reading these questions, you can prepare yourself for the next KBC Season 10 of Kaun Banega Crorepati. Because by reading these questions, you will understand what kind of questions asks Amitabh Bachchan in KBC. These all general knowledge questions will be helpful to for you various Competitive Examinations and Interviews besides KBC. Remember, the answer to some question may be in accordance with that time, while the answer to those question may differ according to the present time.


1. The name of which of these animals is derived from its colour?
(A) Gaur (B) Barasingha
(C) Nilgiri Tahr (D) Nilgai
Answer : Nilgai

2. Geeta Phogat, Babita Kumari and Vinesh Phogat have represented India in which Sport?
(A) Boxing (B) Weightlifting
(C) Shooting (D) Wrestling
Answer : Wrestling

3. Which of these does not share a border with Uttar Pradesh?
(A) Bihar (B) Rajasthan
(C) Punjab (D) Haryana
Answer : Punjab

4. Which of these leaders was often called 'Tau' among his supporters?
(A) Vallabhai Patel (B) Devi Lal
(C) Charan Singh (D) Jayaprakash Narayan
Answer : Charan Singh

5. Which of these works is not written by Munshi Prem Chand?
(A) Boodhi Kaki (B) Nirmala
(C) Godan (D) Chandrakanta
Answer : Chandrakanta

6. Which of these politicians is a first-time MP in the current Lok Sabha?
(A) Narendra Modi (B) Varun Gandhi
(C) Harsimrat Kaur Badal (D) Rahul Gandhi
Answer : Narendra Modi

7. According to Mahabharata, which of these names was not assumed by Pandavas during their Agyaatvaas?
(A) Kanka (B) Tantripal
(C) Mahabahu (D) Brihannla
Answer : Mahabahu

8. Siachin's highest military post, which was freed from the Pakistani army in 1987, is named after which Param Vir Chakra recipient?
(A) Naib Subedar Bana Singh (B) Major Somnath Sharma
(C) Lance Naik Albert Ekka (D) Lieutenant Arun Khetarpal
Answer : Naib Subedar Bana Singh

9. Arrange the following in increasing order of their value
A. Dedh Rupaye B. Sava do Rupaye
C. Dhai Rupaye D. Do Rupaye
(A) ADBC (B) BDCA
(C) CBDA (D) DBCA
Answer : ADBC

10. If somebody says 'Zabaan Ko Lagaam Do' what does he mean to say?
(A) To run (B) To talk less
(C) To gargle (D) To eat less
Answer : To talk less

11. What are SENSEX and NIFTY?
(A) Fashion indices (B) IQ tests
(C) Stock indices (D) Sushmita Sen films
Answer : Stock indices

KBC 9 Episode 14 Questions and Answers (14 September, 2017)

12. Which character is singing this song in the film?
Song: Jag Ghoomeya from Sultan movie by Rahat Fateh Ali Khan featuring Salman Khan and Anushka Sharma
(A) Raaes Alam (B) Sultan Ali Khan
(C) Chulbul Pandey (D) Lovely Singh
Answer : Sultan Ali Khan

13. In the name of the political party JD (U), what does 'U' stand for?
(A) Union (B) United
(C) Universal (D) Unity
Answer : United

14. Which one of the following cricketers has never been the coach of the Indian cricket team?
(A) Greg Chappell (B) Anil Kumble
(C) Gary Kirsten (D) Sachin Tendulkar
Answer : Sachin Tendulkar

15. In 'The Jungle Book' by Rudyard Kipling, what type of snake is Kaa?
(A) Python (B) Krait
(C) Cobra (D) Viper
Answer : Python

16. Who was appointed as the new chairperson of the CBFC in august 2017?
(A) Shabana Azmi (B) Prasoon Joshi
(C) Javed Akhtar (D) Gulzar
Answer : Prasoon Joshi

Next KBC 9 Episodes Questions–
KBC 9 Episode 1 Ques Ans (28 Aug, 2017)
KBC 9 Episode 2 Ques Ans (29 Aug, 2017)
KBC 9 Episode 3 Ques Ans (30 Aug, 2017)
KBC 9 Episode 4 Ques Ans (31 Aug, 2017)
KBC 9 Episode 5 Ques Ans (1 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 6 Ques Ans (4 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 7 Ques Ans (5 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 8 Ques Ans (6 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 9 Ques Ans (7 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 10 Ques Ans (8 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 11 Ques Ans (11 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 12 Ques Ans (12 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 14 Ques Ans (14 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 15 Ques Ans (15 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 16 Ques Ans (18 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 17 Ques Ans (19 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 18 Ques Ans (20 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 19 Ques Ans (21 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 20 Ques Ans (22 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 21 Ques Ans (25 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 22 Ques Ans (26 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 23 Ques Ans (27 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 24 Ques Ans (28 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 25 Ques Ans (29 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 26 Ques Ans (2 Oct, 2017)
KBC 9 Episode 27 Ques Ans (3 Oct, 2017)

Comments & Contact Form

Name

Email *

Message *