KBC Season 9 Questions and Answers - Episode 22 | September 26


Kaun Banega Crorepati (KBC) Season 9 Questions and Answers
KBC Season 9 Episode 22 Questions and Answers: The twenty-two episode of Season 9 of Kaun Banega Crorepati (KBC) was telecast on 26th September 2017. In which  Amitabh Bachchan had asked contestants 14 questions of General Knowledge. The correct answer to all the questions is given below each question. By reading these questions, you can prepare yourself for the next KBC Season 10 of Kaun Banega Crorepati. Because by reading these questions, you will understand what kind of questions asks Amitabh Bachchan in KBC. These all general knowledge questions will be helpful to for you various Competitive Examinations and Interviews besides KBC. Remember, the answer to some question may be in accordance with that time, while the answer to those question may differ according to the present time.


1. Which of these idioms means to flatter someone?
(A) Talve Chatna (B) Sar Khujana
(C) Aankh Gadana (D) Haath Malna
Answer : Talve Chatna

2. Which of these is not a type of pulse?
(A) Urad Dal (B) Masoor Dal
(C) Dalchini (D) Moong Dal
Answer : Dalchini

3. Which denomination of note, announced by the Reserve Bank of India, is being introduced for the first time in India in 2017?
(A) 200 (B) 1,000
(C) 2,000 (D) 10,000
Answer : 200

4. In which of these tournaments can you witness events like shot put, long jump and javelin throw?
(A) Indian Super League (B) Asian Games
(C) Durand Cup (D) FIFA World Cup
Answer : Asian Games

5. Which of these following is a jewellery brand of the Tata Group?
(A) Nakshatra (B) Forevermark
(C) Gili (D) Tanishq
Answer : Tanishq

KBC 9 Episode 23 Questions and Answers (27 September, 2017)

6. On which actress is the song filmed?
Song: Laila Mein Laila
(A) Nargis Fakhri (B) Urvashi Rautela
(C) Gauahar Khan (D) Sunny Leone
Answer : Sunny Leone

7. Which of these Indian prime ministers was born in present-day Gujarat?
(A) Chawdhary Charan Singh (B) Moraji Dasai
(C) Gulzari Lal Nanda (D) Inder Kumar Gujral
Answer : Moraji Dasai

8. On which day in the month of Magh is a festival celebrated in which devotees observe 'Maun Vrat'?
(A) Pratipada (B) Purnima
(C) Amavasya (D) Ekadashi
Answer :  Amavasya

9. Arrange these structures in the increasing order of their height\
A. Burj Khalifa (Dubai) B. Qutub Minar (Delhi)
C. Eiffel Tower (Paris) D. Char Minar (Hyderabad)
(A) ABCD (B) BCDA
(C) DBCA (D) CBAD
Answer : DBCA

10. Which of these words would you add before halwa to get the name of an Indian Sweet?
(A) Sohan (B) Raj
(C) Prem (D) Rahul
Answer : Sohan

11. Which of these pilgrimage sites is closest to the sea?
(A) Dwarka (B) Ujjain
(C) Bodh Gaya (D) Amarnath
Answer : Dwarka

12. The teams 'all out' and 'not out' are used in which of these sports?
(A) Badminton (B) Footbal
(C) Hockey (D) Kabaddi
Answer : Kabaddi

13. Which of these operating systems is developed by Apple Inc?
(A) Windows (B) Android
(C) iOS (D) Symbian
Answer : iOS

14. Which of these pairs is known for directing Hindi films?
(A) Sajid-Wajid (B) Salim-Sulaiman
(C) Abbas-Mastan (D) Vishal-Shekhar
Answer : Abbas-Mastan

Next KBC 9 Episodes Questions–
KBC 9 Episode 1 Ques Ans (28 Aug, 2017)
KBC 9 Episode 2 Ques Ans (29 Aug, 2017)
KBC 9 Episode 3 Ques Ans (30 Aug, 2017)
KBC 9 Episode 4 Ques Ans (31 Aug, 2017)
KBC 9 Episode 5 Ques Ans (1 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 6 Ques Ans (4 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 7 Ques Ans (5 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 8 Ques Ans (6 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 9 Ques Ans (7 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 10 Ques Ans (8 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 11 Ques Ans (11 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 12 Ques Ans (12 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 13 Ques Ans (13 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 14 Ques Ans (14 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 15 Ques Ans (15 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 16 Ques Ans (18 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 17 Ques Ans (19 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 18 Ques Ans (20 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 19 Ques Ans (21 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 20 Ques Ans (22 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 21 Ques Ans (25 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 23 Ques Ans (27 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 24 Ques Ans (28 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 25 Ques Ans (29 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 26 Ques Ans (2 Oct, 2017)
KBC 9 Episode 27 Ques Ans (3 Oct, 2017)

Comments & Contact Form

Name

Email *

Message *