KBC Season 9 Questions and Answers - Episode 2 | August 29


Kaun Banega Crorepati (KBC) Season 9 Questions and Answers
KBC Season 9 Episode 2 Questions and Answers: The second episode of Season 9 of Kaun Banega Crorepati (KBC) was telecast on 29th August 2017. In which  Amitabh Bachchan had asked contestants 16 questions of General Knowledge. The correct answer to all the questions is given below each question. By reading these questions, you can prepare yourself for the next KBC Season 10 of Kaun Banega Crorepati. Because by reading these questions, you will understand what kind of questions asks Amitabh Bachchan in KBC. These all general knowledge questions will be helpful to for you various Competitive Examinations and Interviews besides KBC. Remember, the answer to some question may be in accordance with that time, while the answer to those question may differ according to the present time.



1. Which Air force officer had the unique honour of leading the fly-post over the Red fort in Delhi on 15 August 1947 ?
(A) Arjan Singh (B) Pratap Chandra Lal
(C) Subroto Mukerjee (D) Aspy Engineer
Answer : Arjan Singh

Fastest Finger First Question
2. Arrange these idioms according to the body parts named in them from top to bottom of a human body ?
A. Naak Katana B. Aankh Dikhana
C. Gale ki Haddi D. Muh Fulana
(A) ABCD (B) BACD
(C) CDBA (D) ABDC
Answer : BACD

3. Which of these number is least in value ?
(A) Unaasi (B) Nawasi
(C) Unsath (D) Unhattar
Answer : Unsath

4. What is the main ingredient of famous Hyderabadi dish "Haleem"?
(A) Kekda (B) Fish
(C) Lobster (D) Mutton
Answer : Mutton

5. Kendriye Sarkar ki kis tax yojna ke promotion ke liye 'One Nation', 'One Tax', 'One Market' slogan ka istemal kiya gya?
(A) GST (B) DDT
(C) STT (D) CST
Answer : GST

6. What exactly are the ancient pyramids of Giza?
(A) Granaries (B) Lighthouses
(C) Tombs (D) Palaces
Answer : Tombs

7. Identify the Singer?
(A) Priyanka Chopra (B) Parineeti Chopra
(C) Shraddha Kapoor (D) Alia Bhatt
Answer : Alia Bhatt

8. In the context of light, if we mix all the seven colors of the rainbow, what would the resultant color be?
(A) White (B) Black
(C) Maroon (D) Dark Blue
Answer : White


Fastest Finger First Question
9. Arrange these sporting events, from the shortest to longest, In terms of standard duration of each events?
A. Hokey Match B. 100 m race
C. Football Match D. Test Cricket Match
(A) ABCD (B) BACD
(C) BCDA (D) DCAB
Answer : BACD

10. Inme se kon sa shabad "Chonk" Jane ke liye priyog hota hai?
(A) Hatta Katta (B) Habba Dabba
(C) Hakka Bakka (D) Habad Dabad
Answer : Hatta Katta

KBC 9 Episode 3 Questions and Answers (30 August 2017)

11. In which of the following social networking site you can 'un-friend' anyone?
(A) Facebook (B) Instagram
(C) Whatsapp (D) Twitter
Answer : Facebook

12. Identify the character by listening the audio clip..
(A) Shamsher Singh Tripathi (B) Mashoor Gulati
(C) Balwan Chaudhri (D) Majnu Mohanti
Answer : Mashoor Gulati

13. According to Hindu Mythology, Narada is depicted carrying which musical instrument?
(A) Ektara (B) Veena
(C) Sitar (D) Flute
Answer : Veena

14. RTGS, NEFT and IMPS pertain to which activity?
(A) Online Banking (B) Web Surfing
(C) Education (D) Health Care
Answer : Online Banking

15. According to believe, who among the following is identified as "Chechak Ki Devi"?
(A) Sheetla Devi (B) Annpurna Devi
(C) Anusuya Devi (D) Anjana Devi
Answer : Sheetla Devi

16. Which image appears on the flip side of the new 2000 Rs Note, launched in 2016?
(A) Parliament of India (B) Tractor
(C) Red Fort (D) Mangalyaan
Answer : Mangalyaan

Next KBC 9 Episodes Questions–
KBC 9 Episode 1 Ques Ans (28 Aug, 2017)
KBC 9 Episode 3 Ques Ans (30 Aug, 2017)
KBC 9 Episode 4 Ques Ans (31 Aug, 2017)
KBC 9 Episode 5 Ques Ans (1 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 6 Ques Ans (4 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 7 Ques Ans (5 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 8 Ques Ans (6 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 9 Ques Ans (7 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 10 Ques Ans (8 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 11 Ques Ans (11 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 12 Ques Ans (12 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 13 Ques Ans (13 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 14 Ques Ans (14 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 15 Ques Ans (15 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 16 Ques Ans (18 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 17 Ques Ans (19 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 18 Ques Ans (20 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 19 Ques Ans (21 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 20 Ques Ans (22 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 21 Ques Ans (25 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 22 Ques Ans (26 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 23 Ques Ans (27 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 24 Ques Ans (28 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 25 Ques Ans (29 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 26 Ques Ans (2 Oct, 2017)
KBC 9 Episode 27 Ques Ans (3 Oct, 2017)

Comments & Contact Form

Name

Email *

Message *