KBC Season 9 Questions and Answers - Episode 27 | October 3


Kaun Banega Crorepati (KBC) Season 9 Questions and Answers
KBC Season 9 Episode 27 Questions and Answers: The twenty-seven episode of Season 9 of Kaun Banega Crorepati (KBC) was telecast on 3rd October 2017. In which  Amitabh Bachchan had asked contestants 12 questions of General Knowledge. The correct answer to all the questions is given below each question. By reading these questions, you can prepare yourself for the next KBC Season 10 of Kaun Banega Crorepati. Because by reading these questions, you will understand what kind of questions asks Amitabh Bachchan in KBC. These all general knowledge questions will be helpful to for you various Competitive Examinations and Interviews besides KBC. Remember, the answer to some question may be in accordance with that time, while the answer to those question may differ according to the present time.


1 Crore KBC Question
1. Which if these artists was principally entrusted with the task of 'illuminating' the original document of the constitution of India?
(A) Ram Kinker Bbaij
(B) Benode Bihari Mukherjeee
(C) Abnindranath tagore
(D) Nandalal bose
Answer : Nandalal bose

7 Crores KBC Question
2. Which of the following is not a pair of parent and child, who have both won Nobel Prizes?
(A) Marie Curie, Irene Joliot Curie
(B) J J Thomson, George Paget Thomson
(C) Niels Bohr, Aage Bohr
(D) Hermann Emil Fischer, Hans Fischer
Answer : Hermann Emil Fischer, Hans Fischer

3. Arrange these objects in the order in which they were invented
A. Wheel B. Jet Plane
C. Motor Car D. Space Shuttle
(A) ABCD (B) BCDA
(C) ACBD (D) DBCA
Answer :  ACBD

4. Which of these following is said to produce a 'Chham-Chham' sound?
(A) Painjani (B) Bansuri
(C) Tabla (D) Dholak
Answer : Painjani

5. Which of these function is used on both Twitter and Facebook to organise content?
(A) Follow (B) Poke
(C) Like (D) Hashtag
Answer : Hashtag

6. Sunscreen lotion protects our skin against which rays?
(A) UA (B) UC
(C) UV (D) UM
Answer : UV

7. How do we better know the character Pawan Kumar Chaturvedi played by Salman Khan in one of his films?
(A) Tubelight (B) Bodyguard
(C) Bajrangi Bhaijaan (D) Veer
Answer : Bajrangi Bhaijaan

8. Identify this politician (audio on TV)
(A) Jyotiraditya Scindia (B) Tejashwi Yadav
(C) Sachine Pilot (D) Akhilesh Yadav
Answer : Akhilesh Yadav

KBC 9 Episode 1 Questions and Answers (28 August, 2017)

9. Which of the following actresses hails from Sri Lanka?
(A) Diana Penty (B) Jacqueline Fernandez
(C) Amy Jackson (D) Lisa Haydon
Answer : Jacqueline Fernandez

10. Which of the following did not complete it's 10th anniversary in 2017?
(A) IPL (B) iPhone
(C) Mangalyaan (D) T20 World Cup
Answer : Mangalyaan

11. The Tropic of Cancer does not pass through which of these Indian states?
(A) Gujarat (B) Chhattisgarh
(C) West Bengal (D) Odisha
Answer : Odisha

12. Which of these chief ministers has also worked as a handloom weaver in the early phase of his career?
(A) Pinarayi Vijayan (B) Manik Sarkar
(C) Nitish Kumar (D) Ashok Gehlot
Answer : Pinarayi Vijayan

Next KBC 9 Episodes Questions–
KBC 9 Episode 1 Ques Ans (28 Aug, 2017)
KBC 9 Episode 2 Ques Ans (29 Aug, 2017)
KBC 9 Episode 3 Ques Ans (30 Aug, 2017)
KBC 9 Episode 4 Ques Ans (31 Aug, 2017)
KBC 9 Episode 5 Ques Ans (1 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 6 Ques Ans (4 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 7 Ques Ans (5 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 8 Ques Ans (6 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 9 Ques Ans (7 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 10 Ques Ans (8 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 11 Ques Ans (11 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 12 Ques Ans (12 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 13 Ques Ans (13 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 14 Ques Ans (14 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 15 Ques Ans (15 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 16 Ques Ans (18 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 17 Ques Ans (19 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 18 Ques Ans (20 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 19 Ques Ans (21 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 20 Ques Ans (22 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 21 Ques Ans (25 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 22 Ques Ans (26 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 23 Ques Ans (27 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 24 Ques Ans (28 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 25 Ques Ans (29 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 26 Ques Ans (2 Oct, 2017)

Comments & Contact Form

Name

Email *

Message *