KBC Season 9 Questions and Answers - Episode 10 | September 8


Kaun Banega Crorepati (KBC) Season 9 Questions and Answers
KBC Season 9 Episode 10 Questions and Answers: The tenth episode of Season 9 of Kaun Banega Crorepati (KBC) was telecast on 8th September 2017. In which  Amitabh Bachchan had asked contestants 15 questions of General Knowledge. The correct answer to all the questions is given below each question. By reading these questions, you can prepare yourself for the next KBC Season 10 of Kaun Banega Crorepati. Because by reading these questions, you will understand what kind of questions asks Amitabh Bachchan in KBC. These all general knowledge questions will be helpful to for you various Competitive Examinations and Interviews besides KBC. Remember, the answer to some question may be in accordance with that time, while the answer to those question may differ according to the present time.



1. Alzheimer's disease mainly affects which part of the human body ?
(A) Eyes (B) Ears
(C) Brain (D) Stomach
Answer : Brain

2. Who is the heroine in this song ?
(A) Madhuri Dixit (B) Karisma Kapoor
(C) Juhi Chawla (D) Raveena Tandon
Answer : Raveena Tandon

3. Aurangzeb Road, in the heart of New Delhi, was re-named after which personally ?
(A) Guru Tegh Bahadur (B) A P J Abdul Kalam
(C) Kanshi Ram (D) Dara Shikoh
Answer : A P J Abdul Kalam

4. which of these real-life incidents of the 90s forms a backdrop of the film 'Jagga Jasoos' ?
(A) Mombay Blasts (B) Ganesh Idols Drinking Milk
(C) Purulia Arms Drop Case (D) Jessica Lall Murder
Answer : Purulia Arms Drop Case

5. Which of these is also the title of a 2016 Hindi film ?
(A) Blue (B) Pink
(C) Yellow (D) Green
Answer : Pink

6. In the expression 'Rising mercury fuels demand for Acs', rise in mercury refers to what?
(A) Rainfall (B) Wind
(C) Temperature (D) Snowfall
Answer : Temperature

7. Who is the singer of this ghazal? (Audio on TV)
(A) Begum Akhtar (B) Abida Parveen
(C) Farida Khunum (D) Noor Jehan
Answer : Farida Khunum


8. On the banks of which river did Gandhiji establish his ashram in 1917, close to the place believed to be the site of Rishi Dadhichi’s gurukul?
(A) Tapti (B) Narmada
(C) Mahi (D) Sabarmati
Answer : Sabarmati

9. Which of these personalities is not an alumnus of an Indian Institute of Technology?
(A) Sundar Pichai (B) Arvind Kejriwal
(C) Satya Nadella (D) Nandan Nilekani
Answer : Satya Nadella

KBC 9 Episode 11 Questions and Answers (11 September 2017)

10. Who among the following has held the office of Vice-President of India for two consecutive terms?
(A) Mohammad Hamid Ansari (B) Bhairon Singh Shekhawat
(C) Shankar Dayal Sharma (D) Krishan Kant
Answer : Mohammad Hamid Ansari

11. In which of these sports have women and men both won Olympic medals for India?
(A) Badminton (B) Boxing
(C) Shooting (D) Weightlifting
Answer : Boxing

12. Which Indian state shares its borders with the most number of states or Union Territories?
(A) Uttar Pradesh (B) Andhra Pradesh
(C) Maharashtra (D) Rajasthan
Answer : Uttar Pradesh

13. The Ashoka Pillar, Saraswati Koop and Jodhabai Palace can all be found at which of these places?
(A) Amer Fort (B) Kandahar
(C) Allahabad Fort (D) Fatehpur Sikri
Answer : Allahabad Fort

14. Which of these is Tata Group's oldest surviving business?
(A) Tata Steel (B) Indian Hotels
(C) Tata Motors (D) Tata Consultancy Services
Answer : Indian Hotels

15. What is the name of India's first Arctic research station set up in 2008?
(A) Maitri (B) Himani
(C) Uttar Gangotri (D) Himadri
Answer : Himadri

Next KBC 9 Episodes Questions–
KBC 9 Episode 1 Ques Ans (28 Aug, 2017)
KBC 9 Episode 2 Ques Ans (29 Aug, 2017)
KBC 9 Episode 3 Ques Ans (30 Aug, 2017)
KBC 9 Episode 4 Ques Ans (31 Aug, 2017)
KBC 9 Episode 5 Ques Ans (1 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 6 Ques Ans (4 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 7 Ques Ans (5 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 8 Ques Ans (6 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 9 Ques Ans (7 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 11 Ques Ans (11 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 12 Ques Ans (12 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 13 Ques Ans (13 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 14 Ques Ans (14 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 15 Ques Ans (15 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 16 Ques Ans (18 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 17 Ques Ans (19 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 18 Ques Ans (20 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 19 Ques Ans (21 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 20 Ques Ans (22 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 21 Ques Ans (25 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 22 Ques Ans (26 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 23 Ques Ans (27 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 24 Ques Ans (28 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 25 Ques Ans (29 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 26 Ques Ans (2 Oct, 2017)
KBC 9 Episode 27 Ques Ans (3 Oct, 2017)

Comments & Contact Form

Name

Email *

Message *