KBC Season 9 Questions and Answers - Episode 4 | August 31


Kaun Banega Crorepati (KBC) Season 9 Questions and Answers
KBC Season 9 Episode 4 Questions and Answers: The fourth episode of Season 9 of Kaun Banega Crorepati (KBC) was telecast on 31st August 2017. In which  Amitabh Bachchan had asked contestants 19 questions of General Knowledge. The correct answer to all the questions is given below each question. By reading these questions, you can prepare yourself for the next KBC Season 10 of Kaun Banega Crorepati. Because by reading these questions, you will understand what kind of questions asks Amitabh Bachchan in KBC. These all general knowledge questions will be helpful to for you various Competitive Examinations and Interviews besides KBC. Remember, the answer to some question may be in accordance with that time, while the answer to those question may differ according to the present time.



1. Which courtier of Mughal emperor Akbar rebuilt the Kashi Vishwanath Temple in the 16th century?
(A) Abul Fazi (B) Birbal
(C) Tansen (D) Todar Mal
Answer : Todar Mal

2. What kind of animal is Kheleo, the mascot of the FIFA U-17 World Cup to be held in India later this year ?
(A) Royal Bengal Tiger (B) Asiatic Lion
(C) Clouded Leopard (D) Lion Tailed Macaque
Answer : Clouded Leopard

3. Which of these scientists lost their life as a consequence of their own discovery ?
(A) Ernest Rutherford (B) Alfred Nobel
(C) Marie Curie (D) Nicola Tesla
Answer : Marie Curie

Fastest Finger First Question
4. Arrange these words to form the lyrics of a famous Hindi film song ?
A. Janab Ka B. Hai Apka
C. Haal Kaisa Hai D. Kya Khayal
(A) ABCD (B) CBDA
(C) CDBA (D) CADB
Answer : CADB

5. In a song in the film "Bajrangi Bhaijaan" what is said to be "Teri bhookh ka ilaaj" ?
(A) Mutton Rogan Josh (B) Chicken Kukdu- Ku
(C) Galauti Kebab (D) Mutton Mirach Masala
Answer : Chicken Kukdu- Ku

6. Which one of the following is not an internet browser ?
(A) Internet Explorer (B) Mozilla Firefox
(C) Google Chrome (D) Microsoft Windows
Answer : Microsoft Windows

7. What will you get if you subtract 'dedh' from 'dhai' ?
(A) One (B) Half
(C) Three (D) Two
Answer : One

8. Which of these international organizations deals with the rules of trade between nations ?
(A) WHO (B) ILO
(C) WTO (D) UN
Answer : WTO

9. Which cricketer's voice is this ?
(A) Virendra Sehwag (B) Gautam Gambhir
(C) Harbhajan Singh (D) Rohit Sharma
Answer : Virendra Sehwag


10. Which of these Indian states does not have an international border ?
(A) Sikkim (B) Bihar
(C) Rajasthan (D) Jharkhand
Answer : Jharkhand

11. In a Public bio, who described himself thus, "Son of a famous father.Father of a famous son. I am the hyphen between them" ?
(A) Randhir Kapoor (B) Rishi Kapoor
(C) Jeetendra Kapoor (D) Anil Kapoor
Answer : Rishi Kapoor

12. Which one of the following was the first Indian man to reach the final of an Olympic athletics event ?
(A) Milkha Singh (B) K D Jadhav
(C) G S Randhawa (D) Kenneth Powell
Answer : Milkha Singh

KBC 9 Episode 5 Questions and Answers (1 September, 2017)

Fastest Finger First Question
13. Starting with the largest, arrange these cricket scores in descending order ?
A. Tihra Shatak B. Shatak
C. Dohra Shatak D. Ardh Shatak
(A) ABCD (B) ACBD
(C) ABDC (D) DCBA
Answer : ACBD

14. Inme se kis shabad ka arth "Halka Garam" hota hai ?
(A) Bulbula (B) Churmura
(C) Gunguna (D) Kurkura
Answer : Gunguna

15. In which part of the body is the ornament 'Kardhani' worn ?
(A) Waist (B) Ankle
(C) Head (D) Ear
Answer : Waist

16. The 'Odd-Even Scheme' in Delhi was implemented to bring down the alarming high rate of what?
(A) Obesity (B) Air pollution
(C) Inflation (D) Unemployment
Answer : Air pollution

17. Which of these is the name of constellation, a group of starts ?
(A) Rajrishi (B) Maharishi
(C) Saptarishi (D) Brahmarishi
Answer : Saptarishi

18. Whose voice is this ?
(A) Jaya Prada (B) Hema Malini
(C) Jaya Bachchan (D) Smriti Irani
Answer : Smriti Irani

19. Which of these organ is also called 'pitaashay' or 'pitt ki thaili' in Hindi?
(A) Pancreas (B) Gallbladder
(C) Appendix (D) Small Intestine
Answer : Gallbladder

Next KBC 9 Episodes Questions–
KBC 9 Episode 1 Ques Ans (28 Aug, 2017)
KBC 9 Episode 2 Ques Ans (29 Aug, 2017)
KBC 9 Episode 3 Ques Ans (30 Aug, 2017)
KBC 9 Episode 5 Ques Ans (1 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 6 Ques Ans (4 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 7 Ques Ans (5 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 8 Ques Ans (6 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 9 Ques Ans (7 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 10 Ques Ans (8 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 11 Ques Ans (11 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 12 Ques Ans (12 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 13 Ques Ans (13 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 14 Ques Ans (14 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 15 Ques Ans (15 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 16 Ques Ans (18 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 17 Ques Ans (19 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 18 Ques Ans (20 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 19 Ques Ans (21 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 20 Ques Ans (22 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 21 Ques Ans (25 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 22 Ques Ans (26 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 23 Ques Ans (27 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 24 Ques Ans (28 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 25 Ques Ans (29 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 26 Ques Ans (2 Oct, 2017)
KBC 9 Episode 27 Ques Ans (3 Oct, 2017)

Comments & Contact Form

Name

Email *

Message *