KBC Season 9 Questions and Answers - Episode 21 | September 25


Kaun Banega Crorepati (KBC) Season 9 Questions and Answers
KBC Season 9 Episode 21 Questions and Answers: The twenty-one episode of Season 9 of Kaun Banega Crorepati (KBC) was telecast on 25th September 2017. In which  Amitabh Bachchan had asked contestants 14 questions of General Knowledge. The correct answer to all the questions is given below each question. By reading these questions, you can prepare yourself for the next KBC Season 10 of Kaun Banega Crorepati. Because by reading these questions, you will understand what kind of questions asks Amitabh Bachchan in KBC. These all general knowledge questions will be helpful to for you various Competitive Examinations and Interviews besides KBC. Remember, the answer to some question may be in accordance with that time, while the answer to those question may differ according to the present time.


Fastest Finger First Question
1. Starting with the first, arrange these cities in the order in which they would see the sunrise on a single date.
A. Delhi B. Washington
C. Tokyo D. Paris
(A) CADB (B) ABCD
(C) BCAD (D) ADBC
Answer : CADB

2. With reference to attire, what is Chooridar a type of ?
(A) Kurta (B) Pajama
(C) Jooti (D) Dupatta
Answer : Pajama

3. Complete this line from a song in the film 'Jagga Jasoos' "Yahi umar hai kar le ______ "
(A) Papa se complaint (B) Friend se masti
(C) Galti se mistake (D) Girlfriend se majak
Answer : Galti se mistake

4. Which of these is also a term often used with reference to the internet ?
(A) Biscuits (B) Pastries
(C) Cakes (D) Cookies
Answer : Cookies

5. Which of these sports does not have 11 players in each team ?
(A) Vollyball (B) Cricket
(C) Football (D) Field Hockey
Answer : Vollyball

KBC 9 Episode 22 Questions and Answers (26 September, 2017)

6. Which of these organs is a part of the human digestive system ?
(A) Pancreas (B) Thymus
(C) Pituitary gland (D) Cerebrum
Answer : Pancreas

7. Identify this woman leader who is talking of her 'ghar waapsi' ?
(A) Sonia Gandhi (B) Maneka Gandhi
(C) Uma Bharti (D) Sushma Swaraj
Answer : Maneka Gandhi

8. Which of the following pairs of countries do not share a border ?
(A) India and Bangladesh (B) Pakistan and Afghanistan
(C) Nepal and Bhutan (D) India and Myanmmar
Answer : Nepal and Bhutan

9. Which Hindi films poster carries this caption: "3 shots that shocked the nation" ?
(A) Airlift (2016) (B) Baby (2015)
(C) Phantom (2015) (D) Rustom (2016)
Answer : Rustom (2016)

10. Who votes to elect the Rajya Sabha Menbers ?
(A) Members of Legislative Assemblies
(B) Members of Lok Sabha
(C) Members of Municipal Councils
(D) General Public of India
Answer : Members of Legislative Assemblies

11. Which of these women started her career in ICICI bank in 1984 and went on to become its MD and CEO in 2009 ?
(A) Naina Lal Kidwal (B) Shikha Sharma
(C) Chanda Kochhar (D) Ranjana Kumar
Answer : Chanda Kochhar

12. Who among these is the 'Shishya' of 2016 Dronacharya awardee Bishweshwar Nandi ?
(A) Sakshi Malik (B) P V Sindhu
(C) Dutee Chand (D) Dipa Karmakar
Answer : Dipa Karmakar

13. Which solider was awarded the Param Vir Chakra after he was martyred during a UN Peacekeeping mission ?
(A) Rama Raghoba Rane (B) Ardeshir Tarapore
(C) Gurbachan Singh Salaria (D) Ramaswamy Parameswaran
Answer : Gurbachan Singh Salaria

Fastest Finger First Question
14. Arrange these former prime ministers in decreasing order of the number of years they served in office.
A. Manmohan Singh B. Jawaharlal Nehru
C. Indira Gandhi D. Atal Bihari Vajpayee
(A) ABCD (B) BCDA
(C) CDBA (D) BCAD
Answer : BCAD

Next KBC 9 Episodes Questions–
KBC 9 Episode 1 Ques Ans (28 Aug, 2017)
KBC 9 Episode 2 Ques Ans (29 Aug, 2017)
KBC 9 Episode 3 Ques Ans (30 Aug, 2017)
KBC 9 Episode 4 Ques Ans (31 Aug, 2017)
KBC 9 Episode 5 Ques Ans (1 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 6 Ques Ans (4 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 7 Ques Ans (5 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 8 Ques Ans (6 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 9 Ques Ans (7 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 10 Ques Ans (8 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 11 Ques Ans (11 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 12 Ques Ans (12 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 13 Ques Ans (13 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 14 Ques Ans (14 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 15 Ques Ans (15 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 16 Ques Ans (18 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 17 Ques Ans (19 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 18 Ques Ans (20 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 19 Ques Ans (21 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 20 Ques Ans (22 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 22 Ques Ans (26 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 23 Ques Ans (27 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 24 Ques Ans (28 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 25 Ques Ans (29 Sept, 2017)
KBC 9 Episode 26 Ques Ans (2 Oct, 2017)
KBC 9 Episode 27 Ques Ans (3 Oct, 2017)

Comments & Contact Form

Name

Email *

Message *