KBC Season 8 Questions and Answers : October 15

Kaun Banega Crorepati Season 8 Questions and Answers
(Episode 35 – 15 October, 2014)

1. Which of these is prepared by simmering fruits in sugar water? (Rs. 5000)
(A) Faluda (B) Kulfi (C) Kalakand (D) Murabba
(Ans : Murabba)

2. Due to resemblance with which of these is a T-shirt named so? (Rs. 10000)
(A) Tree (B) Tea Cup (C) The Letter T (D) None of the above
(Ans : The Letter T)

3. Which geographical feature of India is named after the Sanskrit or Hindi word for cardinal direction? (Rs. 20000)
(A) Deccan (B) Dooars (C) Daman (D) Doaba
(Ans : Deccan)

4. Which of these fabrics is named after a French dressmaker? (Rs. 80000)
(A) Chiffon (B) Linen (C) Crepe (D) Georgette
(Ans : Georgette)

5. At the time of Jayadratha’s assassination in Kurukshetra war, who covered the sun to create an illusion of sunset? (Rs. 1,60,000)
(A) Bhisma (B) Karna (C) Krishna (D) Arjuna
(Ans : Krishna)

6. Which new university named after an ancient center of learning in its vicinity, began its academic session in 2014? (Rs. 3,20,000)
(A) Vikramshila (B) Takshila (C) Nalanda (D) Pushpagiri
(Ans : Nalanda)

7. The cinchona tree whose bark gives us quinine to cure malaria, is native to which continent? (Rs. 6,40,000)
(A) Asia (B) North America (C) South America (D) Africa
(Ans : South America)

8. During which of these election processes is ink applied on the index finger? (Rs. 5000)
(A) Nomination (B) Voting (C) Campaigning (D) Counting
(Ans : Voting)

9. Which word is said loudly by a chaser in a game of kho kho when she tags another chaser? (Rs. 10000)
(A) Hut (B) Choo (C) Kho (D) Aila
(Ans : Kho)

10. What is the most recognizable feature of a male lion? (Rs. 40000)
(A) Mane (B) Color of ail (C) Size of ear (D) Color of nose
(Ans : Mane)

Next Episode Questions–
Episode 36 (October 15, 2014) KBC Questions and Answer
Episode 37 (October 16, 2014) KBC Questions and Answer
Episode 38 (October 20, 2014) KBC Questions and Answer
Episode 39 (October 21, 2014) KBC Questions and Answer
Episode 40 (October 22, 2014) KBC Questions and Answer
Episode 41 (October 23, 2014) KBC Questions and Answer
Episode 42 (October 27, 2014) KBC Questions and Answer
Episode 43 (October 28, 2014) KBC Questions and Answer
Episode 44-45 (October 29-30, 2014) KBC Questions and Answer
Episode 46 (November 4, 2014) KBC Questions and Answer
Fastest Finger First (FFF) KBC Questions and Answer
Ghar Baithe Jeeto Jackpot (GBJJ) KBC Questions and Answer

Loading...

Comments & Contact Form

Name

Email *

Message *