KBC Season 8 Questions and Answers : October 27

Kaun Banega Crorepati Season 8 Questions and Answers
(Episode 41 – 27 October, 2014)

1. What is the shape of a boxing ring? (Rs. 40000)
(A) Square (B) Octagon (C) Hexagon (D) Circle
(Ans : Square)

2. In the tale Punarmushiko Bhava which animal is turned into a cat, dog and lion by a sage? (Rs. 80000)
(A) Elephant (B) Mouse (C) Squirrel (D) Frog
(Ans : Mouse)

3. By which is the Sonepur Mela, the famous cattle fair of Bihar also known as? (Rs. 1,60,000)
(A) Pushkar Fair (B) Pitrapaksha Mela (C) Harihar Kshatra Mela (D) Saurath Sabha
(Ans : Harihar Kshatra Mela)

4. In which sport did Seema Punia win a gold medal at the 2014 Asian games? (Rs. 3,20,000)
(A) Shot Put (B) Wrestling (C) Discuss Throw (D) Weight Lifting
(Ans : Discuss Throw)

5. Which evil ruler, later killed by Krishna was the charioteer at Devaki’s wedding with Vasudeva? (Rs. 6,40,000)
(A) Kansa (B) Jayadratha (C) Shishupala (D) Jarashandha
(Ans : Kansa)

6. Which is the tallest bird in the world, standing at about 6 feet tall? (Rs. 12,50,000)
(A) Ostrich (B) Sarus Crane (C) Trumpeter Swan (D) Toco Toucan
(Ans : Sarus Crane)

7. Which scientists discovered the inert gas neon? (Rs. 25,00,000)
(A) William Ramsay and Morris Travers (B) Humphrey Davy and Davies Gilbert (C) Joseph Priestley and Joseph Black (D) William Perkin and Frederick Donnan
(Ans : William Ramsay and Morris Travers)

8. Complete the name of this 2014 Hindi film starring Varun Dhawan-_____Sharma Ki Dulhania (Rs. 5000)
(A) Stumpy (B) Bumpy (C) Humpty (D) Dumpty
(Ans : Humpty)

9. Which of these is a core ingredient of the south Indian dish Rasam? (Rs. ()10000)
(A) Rajma (B) Brinjal (C) Cucumber (D) Tamarind
(Ans : Tamarind)

Nest Episode Questions–Episode 43 (October 28, 2014) KBC Questions and Answer
Episode 44-45 (October 29-30, 2014) KBC Questions and Answer
Episode 46 (November 4, 2014) KBC Questions and Answer
Episode 47 (November 5, 2014) KBC Questions and Answer
Episode 48 (November 6, 2014) KBC Questions and Answer
Episode 49 (November 7, 2014) KBC Questions and Answer
Episode 1 (August 17, 2014) KBC Questions and Answer
Episode 2 (August 18, 2014) KBC Questions and Answer
Episode 3 (August 19, 2014) KBC Questions and Answer
Episode 4 (August 20, 2014) KBC Questions and Answer
Fastest Finger First (FFF) KBC Questions and Answer
Ghar Baithe Jeeto Jackpot (GBJJ) KBC Questions and Answer

Loading...

Comments & Contact Form

Name

Email *

Message *