KBC Season 8 Questions and Answers : October 29-30

Kaun Banega Crorepati Season 8 Questions and Answers
(Episode 43-44 – 29-30 October, 2014)

1. Which of these is celebrated between brother and sister during sawaan purnima? (Rs. 5000)
(A) Suraksha Chakra (B) Sneh Sutra (C) Prem Dhaaga (D) Raksha Bandhan
(Ans : Raksha Bandhan)

2. What are the heroine’s eyes compared to in the song Yeh Chand Sa Roshan Chahera? (Rs. 10000)
(A) Saagar (B) Jharna (C) Talaab (D) Jheel
(Ans : Jheel)

3. Which of these is said in the context of national education of India? (Rs. 20000)
(A) 8+2+3 (B) 8+3+5 (C) 10+2+3 (D) 10+3+5
(Ans : 10+2+3)

4. In which sport has Jitu Rai won individual gold medals in international games? (Rs. 40000)
(A) Weight Lifting (B) Boxing (C) Shooting (D) Judo
(Ans : Shooting)

5. What is the name given to the cyclone passing through the coastal areas of Odissa and Andhra Pradesh in 2014? (Rs. 80000)
(A) Nilofar (B) Bijli (C) Viyaru (D) Hudhud
(Ans : Hudhud)

6. On the birth centenary of which ghazal singer did the ministry of culture, government of India issue commemorative coins in 2014? (Rs. 1,60,000)
(A) Shamshad Begum (B) Begum Akhtar (C) Noor Jehan (D) Mehdi Hasan
(Ans : Begum Akhtar)

7. Which of these leaders would not have seen the Taj Mahal in their lifetime? (Rs. 3,20,000)
(A) Aurangzeb (B) Sher Shah Suri (C) Bahadur Shah (D) Shah Alam II
(Ans : Sher Shah Suri)

8. in the Hindu shastra which of these is mentioned as a powerful weapon? (5000)
(A) Dharmastra (B) rudrashtra (C) krishnastra (D) bramhastra
(Ans : bramhastra)

9. Which of these actresses is Uday Chopra’s bhabi? (Rs. 10000)
(A) Kajol (B) Raveena Tandon (C) Vidya Balan (D) Rani Mukherjee
(Ans : Rani Mukherjee)

10. In which direction does the needle of a compass point? (Rs. 20000)
(A) East (B) West (C) North (D) South
(Ans : North)

11. In the 2014 Asian games on which event did India win gold medal in both male and female categories? (Rs. 40000)
(A) Volleyball (B) Kabaddi (C) Hockey (D) Archery
(Ans : Kabaddi)

12. Which of these names is a part of a play by Kalidas? (Rs. 80000)
(A) Menaka (B) Rambha (C) Urvashi (D) Tilottama
(Ans : Urvashi)

13. Who was appointed as the chief justice of India in 2014? (Rs. 1,60,000)
(A) R M Lodha (B) H L Dattu (C) P Shathasivam (D) M Y Eqbal
(Ans : H L Dattu)

14. With reference to vehicles, which of these is advised to be used at night? (Rs. 5000)
(A) Horn (B) Hand Brake (C) Dipper (D) Power Window
(Ans : Dipper)

15. To which character is the dialogue “Salim ka pyar tumhe marne nahi degi aur hum tumhe jeene nahi denge” addressed? (Rs. 10000)
(A) Chameli (B) Anarkali (C) Jalebi Bai (D) Champakali
(Ans : Anarkali)

16. With respect to investment, what does ppp stand for? (Rs. 20000)
(A) Public Project Panel (B) Public Project Promotion (C) Paid Public Project (D) Public Private Partnership
(Ans : Public Private Partnership)

17. Which of these yoga asanas are performed while standing? (Rs. 80000)
(A) Natarajasana (B) Shavasana (C) Padmasana (D) Halasana
(Ans : Natarajasana)

18. Which of these palaces was built by maharaja Sayajirao Gaekwad III in the 19th century? (Rs. 1,60,000)
(A) City Palace, Jaipur (B) Vijay Vilas Palace, Bhavnagar (C) Laksmi Vilas Palace, Vadodara (D) Umaid Bhawan palace, Jodhpur
(Ans : Laksmi Vilas Palace, Vadodara)

19. Test cricketer Madav Matri was the maternal uncle of which other test cricketer? (Rs. 3,20,000)
(A) Sunil Gavaskar (B) Ravi Shastri (C) Dilip Vengsarkar (D) Anshuman Gaekwad
(Ans : Sunil Gavaskar)

20. With the break up of the Soviet Union in 1991 Crimea became part of which county? (Rs. 6,40,000)
(A) Russia (B) Ukraine (C) Armenia (D) Belarus
(Ans : Ukraine)

21. The first of which of these diseases in humans was reported in Hong Kong in 1997? (Rs. 12,50,000)
(A) Yellow Fever (B) Chikungunia (C) Mad Cow Disease (D) Bird Flu
(Ans : Bird Flu)

22. Who administered the oath to office to the first president Dr.Rajendra Prasad on 26th January 1950? (Rs. 25,00,000)
(A) Hiralal Kania (B) C Rajagopalacharya (C) Lord Mountbatten (D) Sukumar Sen
(Ans : Hiralal Kania)

Next Episode Questions–Episode 46 (November 4, 2014) KBC Questions and Answer
Episode 47 (November 5, 2014) KBC Questions and Answer
Episode 48 (November 6, 2014) KBC Questions and Answer
Episode 49 (November 7, 2014) KBC Questions and Answer
Episode 1 (August 17, 2014) KBC Questions and Answer
Episode 2 (August 18, 2014) KBC Questions and Answer
Episode 3 (August 19, 2014) KBC Questions and Answer
Episode 4 (August 20, 2014) KBC Questions and Answer
Episode 5 (August 21, 2014) KBC Questions and Answer
Episode 6 (August 25, 2014) KBC Questions and Answer
Fastest Finger First (FFF) KBC Questions and Answer
Ghar Baithe Jeeto Jackpot (GBJJ) KBC Questions and Answer

Loading...

Comments & Contact Form

Name

Email *

Message *