KBC Season 8 Questions and Answers : November 4

Kaun Banega Crorepati Season 8 Questions and Answers
(Episode 45 – 4 November, 2014)

1. Who was the first Indian to set foot on Antarctica? (Rs. 50,00,000)
(A) Ram Das Katari (B) Ram Charan (C) Sayed Zahoor Quasim (D) V K Raina
(Ans : Ram Charan)

1. Which of these means a person with conservative mindset? (Rs. 5000)
(A) Kanjoos (B) Daquianoos (C) Chaploos (D) Manhoos
(Ans : Daquianoos)

2. Of what is a kilobyte a unit? (Rs. 10000)
(A) Speed of Light (B) Intensity of Earthquakes (C) Speed of Bullet Trains (D) Computer Memory or Data
(Ans : Computer Memory or Data)

3. When an umpire makes a T signal with his hand during a T20 match, what is he signalling? (Rs. 20000)
(A) Free Hit (B) Time Out (C) No Ball (D) Hit Wicket
(Ans : Time Out)

4. Who founded the organization Bachpan Bachao Andolan in 1980? (Rs. 80000)
(A) Dr. Prakash Amte (B) Kailash Satyarthi (C) Rippan Kapur (D) Shantha Sinha
(Ans : Kailash Satyarthi)

5. The ruler of which of these kingdoms was called Rana or Maharana? (Rs. 1,60,000)
(A) Mewar (B) Kashmir (C) Junagarh (D) Jaipur
(Ans : Mewar)

6. Which of these authors is a mechanical engineer by education? (Rs. 3,20,000)
(A) Amish Tripathi (B) Devdutt Pattanak (C) Aswin Sanghi (D) Chetan Bhagat
(Ans : Chetan Bhagat)

7. The 2014 Nobel prize for physics was awarded for the invention of what? (Rs. 6,40,000)
(A) CCD Sensor (B) Blue Light Emitting Diodes (C) Robotic Exoskeleton (D) Graphene
(Ans : Blue Light Emitting Diodes)

8. Who is the head of the National Disaster Management Authority of India? (Rs. 12,25,000)
(A) Union Environment Minister (B) President (C) Prime Minister (D) Union Home Minister
(Ans : Prime Minister)

9. Which Param Veer Chakra recipient was thought to be dead in 1962 but returned alive from a prisoner of war camp? (Rs. 25,00,000)
(A) Lance Naik Karam Singh (B) Naik Jadunath Singh (C) Captain Gurbachan Singh Salaria (D) Major Dhan Singh Thapa
(Ans : Major Dhan Singh Thapa)


Next Episode Questions–Episode 47 (November 5, 2014) KBC Questions and Answer
Episode 48 (November 6, 2014) KBC Questions and Answer
Episode 49 (November 7, 2014) KBC Questions and Answer
Episode 1 (August 17, 2014) KBC Questions and Answer
Episode 2 (August 18, 2014) KBC Questions and Answer
Episode 3 (August 19, 2014) KBC Questions and Answer
Episode 4 (August 20, 2014) KBC Questions and Answer
Episode 5 (August 21, 2014) KBC Questions and Answer
Episode 6 (August 25, 2014) KBC Questions and Answer
Episode 7 (August 26, 2014) KBC Questions and Answer
Fastest Finger First (FFF) KBC Questions and Answer
Ghar Baithe Jeeto Jackpot (GBJJ) KBC Questions and Answer

Loading...

Comments & Contact Form

Name

Email *

Message *