KBC Season 8 Questions and Answers : October 23

Kaun Banega Crorepati Season 8 Questions and Answers
(Episode 40 – 23 October, 2014)

1. Which unit of length derives its name from the Latin word for one twelfth part? (Rs. 20000)
(A) Yard (B) Feet (C) Inch (D) Metre
(Ans : Inch)

2. In 2014 after visiting which religious monument in India did PM Nawaz Sharif compare it to the Badshahi Masjid of Lahore? (Rs. 80000)
(A) Jama Masjid, Delhi (B) Moti Masjid, Agra (C) Ajmer Sharif (D) Mecca Masjid, Hyderabad
(Ans : Jama Masjid, Delhi)

3. Which two cricketers were involved in a world record partnership for the 10th wicket in test cricket in July 2014? (Rs. 1,60,000)
(A) C Welegedara and Rangana Herath (B) Imran Tahir and Aaron Phangiso (C) Junaid Khan and Saeed Ajmal (D) Joe Root and James Anderson
(Ans : Joe Root and James Anderson)

4. Who is the first retired chief justice of India to become governor of a state? (Rs. 3,20,000)
(A) Altamas Kabir (B) K G Balakrishnan (C) SH Kapadia (D) P Sathasivam
(Ans : P Sathasivam)

5. Which astronomer was the first to observe the rings around Saturn? (Rs. 6,40,000)
(A) Galileo Galilei (B) Johannes Kepner (C) Nicholas Copernicus (D) Edwin Hubble
(Ans : Galileo Galilei)

6. In the Ramayana who killed Ravana’s son Akshaya Kumara? (Rs. 12,25,000)
(A) Rama (B) Hanuman (C) Lakshman (D) Jamvant
(Ans : Hanuman)

7. Which Hindi author was awarded the 2014 Jnanpith Award? (Rs. 25,00,000)
(A) Namvar Singh (B) Kedarnath Singh (C) Manohar Shyam Joshi (D) Mannu Bhandari
(Ans : Kedarnath Singh)

8. On the sacred day of Mauni Amavas the vow of not doing what is taken? (Rs. 5000)
(A) Sleeping (B) Walking (C) Speaking (D) Sitting
(Ans : Speaking)

9. In a flowering plant, which of these carries the reproductive organs? (Rs. 20000)
(A) Lleaf (B) Root (C) Bark (D) Flower
(Ans : Flower)

Next Episode Questions–Episode 42 (October 27, 2014) KBC Questions and Answer
Episode 43 (October 28, 2014) KBC Questions and Answer
Episode 44-45 (October 29-30, 2014) KBC Questions and Answer
Episode 46 (November 4, 2014) KBC Questions and Answer
Episode 47 (November 5, 2014) KBC Questions and Answer
Episode 48 (November 6, 2014) KBC Questions and Answer
Episode 49 (November 7, 2014) KBC Questions and Answer
Episode 1 (August 17, 2014) KBC Questions and Answer
Episode 2 (August 18, 2014) KBC Questions and Answer
Episode 3 (August 19, 2014) KBC Questions and Answer
Fastest Finger First (FFF) KBC Questions and Answer
Ghar Baithe Jeeto Jackpot (GBJJ) KBC Questions and Answer

Loading...

Comments & Contact Form

Name

Email *

Message *