KBC Season 8 Questions and Answers : October 16

Kaun Banega Crorepati Season 8 Questions and Answers
(Episode 36 – 16 October, 2014)

1. Which of these rulers were contemporaries of each other? (Rs. 80000)
(A) Ashoka and Samudragupta (B) Harshavardhana and Prithviraj Chauhan (C) Maharana Pratap and Akbar (D) Humayun and Shivaji
(Ans : Maharana Pratap and Akbar)

2. According to the Ramayana which was the only ornament of Sita that Laksmana recognized, among the ones found by Sugriva? (Rs. 1,60,000)
(A) Chudamani (B) Bracelet (C) Anklet (D) Earring
(Ans : Anklet)

3. The name of which of these leaders includes a title he got upon graduation? (Rs. 3,20,000)
(A) Atal Bihari Vajpayee (B) P V Narshimha Rao (C) Lal Bahadur Shastri (D) Giani Zail Singh
(Ans : Lal Bahadur Shastri)

4. Who is the only Indian player to win two bronze medals at the World Badminton Championship? (Rs. 6,40,000)
(A) Pullela Gopichand (B) Syed Modi (C) P V Sindhu (D) Saina Nehwal
(Ans : P V Sindhu)

5. Which candidate of the LS elections got her name from an act under which her father was jailed during the emergency? (Rs. 12,25,000)
(A) Smriti Irani (B) Misa Bharti (C) Dimple Yadav (D) Priya Dutt
(Ans : Misa Bharti)

6. Which composer was also credited with other names like Annasaheb, Ram Chitalkar and Shyamoo? (Rs. 25,00,000)
(A) S D Burman (B) Khemchand Prakash (C) Salil Chowdhury (D) C Ramachandra
(Ans : C Ramachandra)

7. Who was the first Indian woman to win a pilot’s license? (Rs. 50,00,000)
(A) Urmila K Parikh (B) Prem Mathur (C) Saudamini Deshmukh (D) Durba Banerjee
(Ans : Urmila K Parikh)

8. Which of these phrases means to be affected by an evil eye? (Rs. 5000)
(A) Nazar Milana (B) Nazar Lagna (C) Nazar Pherna (D) Nezarana Dena
(Ans : Nazar Lagna)

9. Which of the following shapes would one get by rotating a compass 360 degrees? (Rs. 10000)
(A) Triangle (B) Rectangle (C) Square (D) Circle
(Ans : Circle)

10. Which one of the following constitutes the major population of Kerala? (Rs. 20000)
(A) Telegus (B) Tamilians (C) Malayalis (D) Kannadigas
(Ans : Malayalis)

Next Episode Questions–
Episode 37 (October 16, 2014) KBC Questions and Answer
Episode 38 (October 20, 2014) KBC Questions and Answer
Episode 39 (October 21, 2014) KBC Questions and Answer
Episode 40 (October 22, 2014) KBC Questions and Answer
Episode 41 (October 23, 2014) KBC Questions and Answer
Episode 42 (October 27, 2014) KBC Questions and Answer
Episode 43 (October 28, 2014) KBC Questions and Answer
Episode 44-45 (October 29-30, 2014) KBC Questions and Answer
Episode 46 (November 4, 2014) KBC Questions and Answer
Episode 47 (November 5, 2014) KBC Questions and Answer
Fastest Finger First (FFF) KBC Questions and Answer
Ghar Baithe Jeeto Jackpot (GBJJ) KBC Questions and Answer

Loading...

Comments & Contact Form

Name

Email *

Message *