KBC Season 8 Questions and Answers : October 20

Kaun Banega Crorepati Season 8 Questions and Answers
(Episode 37 – 20 October, 2014)

1. Which of these places lies on the coast of the Arabian sea? (Rs. 80000)
(A) Mahabalipuram (B) Kovalam (C) Paradip (D) Sundarbans
(Ans : Kovalam)

2. From which seat was Gopinath Munde elected twice in the Lok Sabha? (Rs. 1,60,000)
(A) Bhiwandi (B) Baramati (C) Beed (D) Buldhana
(Ans : Beed)

3. Which puranic character was the main protagonist of the novel Yugandhar by Shivaji Sawant? (Rs. 3,20,000)
(A) Rama (B) Karna (C) Krishna (D) Bhisma
(Ans : Krishna)

4. Which of these screen legends was a chemistry lecturer before taking up acting? (Rs. 6,40,000)
(A) Shivaji Ganeshan (B) Gemini Ganeshan (C) N T Rama Rao (D) Dr.Rajkumar
(Ans : Gemini Ganeshan)

5. Which was the first hill passenger railway opened in India in 1881? (Rs. 12,50,000)
(A) Nilgiri Mountain Railway (B) Kalka Shimla Railway (C) Matheran Hill Railway (D) Darjeeling Himalayan Railway
(Ans : Darjeeling Himalayan Railway)

6. 11th December 1958 is a historic day for Indian sports, who became the first Indian to win an individual world title in any sports that day? (Rs. 25,00,000)
(A) Dr.Karni Singh (B) Wilson Jones (C) Ramanathan Krishnan (D) K D Jadav
(Ans : Wilson Jones)

7. Which was the first successful Mars Mission? (Rs. 50,00,000)
(A) Mariner 4 (B) Viking 1 (C) Mars 1 (D) Mariner 6
(Ans : Mariner 4)

8. In 1930 which art gallery was the first to exhibit Rabindranath Tagore’s paintings? (Rs. 1,00,00,000)
(A) Musee Do Louvre, Paris (B) National Gallery, London (C) Gallerie Pigalle, Paris (D) Pergamon Museum, Berlin
(Ans : Gallerie Pigalle, Paris)

9. Which of these cricketers has not taken a hat trick in his first test match? (Rs. 3,00,00,000)
(A) Maurice Allom (B) Peter Petherick (C) Damien Fleming (D) Geof Griffin
(Ans : Geof Griffin)

Next Episode Questions–
Episode 38 (October 20, 2014) KBC Questions and Answer
Episode 39 (October 21, 2014) KBC Questions and Answer
Episode 40 (October 22, 2014) KBC Questions and Answer
Episode 41 (October 23, 2014) KBC Questions and Answer
Episode 42 (October 27, 2014) KBC Questions and Answer
Episode 43 (October 28, 2014) KBC Questions and Answer
Episode 44-45 (October 29-30, 2014) KBC Questions and Answer
Episode 46 (November 4, 2014) KBC Questions and Answer
Episode 47 (November 5, 2014) KBC Questions and Answer
Episode 48 (November 6, 2014) KBC Questions and Answer
Fastest Finger First (FFF) KBC Questions and Answer
Ghar Baithe Jeeto Jackpot (GBJJ) KBC Questions and Answer

Loading...

Comments & Contact Form

Name

Email *

Message *