KBC Season 8 Questions and Answers : October 22

Kaun Banega Crorepati Season 8 Questions and Answers
(Episode 39 – 22 October, 2014)

1. In the popular proverb Dum Dabakar Bhagna,what is the meaning of Dum? (Rs. 5000)
(A) Khazana (B) Hathiyar (C) Poonch (D) Gardan
(Ans : Poonch)

2. Which of these geometrical instruments resembles a half moon? (Rs. 10000)
(A) Ruler (B) Protractor (C) Compass (D) Divider
(Ans : Protractor)

3. Which of these actresses has a daughter who is an established actress? (Rs. 20000)
(A) Vaijantimala (B) Sridevi (C) Sarika (D) Neetu Singh
(Ans : Sarika)

4. Which endangered animal of the Kutch region in India has a wildlife sanctuary named after it? (Rs. 80000)
(A) Nilgai (B) Wild Ass (C) Wild Boar (D) Asiatic Lion
(Ans : Wild Ass)

5. Which of these players made his ODI and test debut for India in the same year? (Rs. 1,60,000)
(A) Stuart Binny (B) Rohit Sharma (C) Ajinkya Rahane (D) Ravindra Jadeja
(Ans : Stuart Binny)

6. Which Danava king was the architect for both the Gods and Asuras? (Rs. 3,20,000)
(A) Sukracharya (B) Viswakarma (C) Sunda (D) Maya
(Ans : Maya)

7. The first film to get a national award for Best Feature film was made in which language? (Rs. 6,40,000)
(A) Bengali (B) Marathi (C) Hindi (D) Malayalam
(Ans : Marathi)

8. While driving a vehicle which of these documents is not mandatory? (Rs. 5000)
(A) Aadhar Card (B) Driver’s License (C) Insurance Certificate (D) Registration Certificate
(Ans : Aadhar Card)

9. Ata Majhi Satakli is a line made famous by which of these movie characters? (Rs. 10000)
(A) Rowdy Rathore (B) Bhiku Mhatre (C) Chulbul Pandey (D) Bajirao Singham
(Ans : Bajirao Singham)

Next Episode Questions–
Episode 41 (October 23, 2014) KBC Questions and Answer
Episode 42 (October 27, 2014) KBC Questions and Answer
Episode 43 (October 28, 2014) KBC Questions and Answer
Episode 44-45 (October 29-30, 2014) KBC Questions and Answer
Episode 46 (November 4, 2014) KBC Questions and Answer
Episode 47 (November 5, 2014) KBC Questions and Answer
Episode 48 (November 6, 2014) KBC Questions and Answer
Episode 49 (November 7, 2014) KBC Questions and Answer
Episode 1 (August 17, 2014) KBC Questions and Answer
Episode 2 (August 18, 2014) KBC Questions and Answer
Fastest Finger First (FFF) KBC Questions and Answer
Ghar Baithe Jeeto Jackpot (GBJJ) KBC Questions and Answer

Loading...

Comments & Contact Form

Name

Email *

Message *