KBC Season 8 Questions and Answers : 17 August

Kaun Banega Crorepati Season 8 Questions and Answers
(Episode 1 – 17 August, 2014)

1. In a circle, which of these is half of the diameter? (Rs. 20000)
(A) Area (B) Centre (C) Circumference (D) radius
(Ans : Radius)

2. Identify the politician from the audio clip. (Rs. 40000)
(A) Rajnath Singh (B) Harsh Vardhan (C) Amit Shah (D) Nitin Gadkari
(Ans : Rajnath Singh)

3. About whom did the poet write,” Lakshmi thi yaa Durga thi woh swayam veerta ki avatar, dekh marathe pulkit hote uski talwaaroke ke waar?” (Rs. 80000)
(A) Rani Durgavati (B) Jhansi ki rani (C) Rani Ahilyabai Holkar (D) Rani Padmavati
(Ans : Jhansi ki rani)

4. Where was Indian diplomat Devyani Khobragade posted when she was arrested in a visa case in 2013? (Rs. 1,60,000)
(A) England (B) Switzerland (C) USA (D) Russia
(Ans : USA)

5. Which of these gases is named for it’s color? (Rs. 3,20,000)
(A) Helium (B) Methane (C) Oxygen (D) Chlorine
(Ans : Chlorine)

6. Which queen did Draupadi,the wife of five pandavas, serve in the guise of Sairandhri for one year? (Rs. 6,40,000)
(A) Sanjana (B) Satyavati (C) Satyabhama (D) Sudeshna
(Ans : Sudeshna)

7. Which newspaper once kept its editorial cloumn blank as a mark of protest against the emergency of 1975? (Rs. 12,50,000)
(A) Hindustan Times (B) The Indian Express (C) The Hindu (D) The Times of India
(Ans : The Indian Express)

8. Which aspect about a person is known by the words ‘natkhat’ and ‘manmauji’? (Rs. 5000)
(A) Height (B) Skin Colour (C) Nature (D) Marital Status
(Ans : Nature)

9. Which demon is shown alongside goddess Durga in puja pandals during the traditional Durga Puja celebrations? (Rs. 10000)
(A) Bakasura (B) Vanasura (C) Bhasmasura (D) Mahisashura
(Ans : Mahisashura)

10. In which of these sports are the terms reverse swing and reverse sweep used? (Rs. 20000)
(A) Football (B) Cricket (C) Badminton (D) Tennis
(Ans : Cricket)

11. Who are the two male actors in this song? (Rs. 40000)
(A) Arjun Kapoor, Ranveer Singh (B) Ranbir Kapoor, Ranveer Singh (C) Imran Khan, Aditya Roy Kapoor (D) Varun Dhawan, Siddharth Malhotra
(Ans : Arjun Kapoor, Ranveer Singh)

12. Which dance form is believed to have been inspired from Gotipua Nritya? (Rs. 80000)
(A) Manipuri (B) Kuchipudi (C) Odissi (D) Kathakali
(Ans : Odissi)

13. Who became the chief minister of Bihar in 2014? (Rs. 1,60,000)
(A) Nitish Kumar (B) Vijay Kumar Chaudhary (C) Narendra Narayan Yadav (D) Jeetan Ram Majhi
(Ans : Jeetan Ram Majhi)

14. Which of these temples is located in Kathmandu,the capital of Nepal? (Rs. 3,20,000)
(A) Kamakhya Temple (B) Pashupatinath Temple (C) Viswanath Temple (D) Baba Baidyanath Temple
(Ans : Pashupatinath Temple)

15. Who was the first deaf-blind person to receive a bachelor of arts degree? (Rs. 6,40,000)
(A) Alice Betteridge (B) Helen Keller (C) Laura Bridgman (D) Sanzan Tani
(Ans : Helen Keller)

16. Which of these tiger reserves in India is adjacent to Chitwan National park in Nepal? (Rs. 12,50,000)
(A) Dudhwa (B) Corbett (C) Valmiki (D) Buxa
(Ans : Valmiki)

17. Which celebrated Italian film maker on a visit to India fell in love with a Bengali lady, Sonali Dasgupta? (Rs. 25,00,000)
(A) Sergio Leone (B) Federico Fellini (C) Roberto Rossellini (D) Luchino Visconti
(Ans : Roberto Rossellini)

Next Episode Questions–Episode 2 (August 18, 2014) KBC Questions and Answer
Episode 3 (August 19, 2014) KBC Questions and Answer
Episode 4 (August 20, 2014) KBC Questions and Answer
Episode 5 (August 21, 2014) KBC Questions and Answer
Episode 6 (August 25, 2014) KBC Questions and Answer
Episode 7 (August 26, 2014) KBC Questions and Answer
Episode 8 (August 27, 2014) KBC Questions and Answer
Episode 9 (August 28, 2014) KBC Questions and Answer
Episode 10 (September 1, 2014) KBC Questions and Answer
Episode 11 (September 2, 2014) KBC Questions and Answer
Fastest Finger First (FFF) KBC Questions and Answer
Ghar Baithe Jeeto Jackpot (GBJJ) KBC Questions and Answer


Comments & Contact Form


Email *

Message *