KBC Season 8 Questions and Answers : November 5

Kaun Banega Crorepati Season 8 Questions and Answers
(Episode 46 – 5 November, 2014)

1. From where did the Supreme Court of India originally function for 8 years before to its present building? (Rs. 50,00,000)
(A) Irwin Amphitheatre (B) Rashtrapati Bhavan (C) Metcalfe House (D) Parliament House
(Ans : Parliament House)

2. When someone sends you an email in which folder of your email account will it usually land? (Rs. 5000)
(A) Drafts (B) Sent Mail (C) Inbox (D) Trash
(Ans : Inbox)

3. Which of these films is based on the life of a 5 times world championship winner? (Rs. 10000)
(A) Bhaag Milkha Bhaag (B) Paan Singh Tomar (C) Saaheb (D) Mary Kom
(Ans : Mary Kom)

4. The outbreak of which of these diseases is triggered by the rainy season? (Rs. 40000)
(A) HIV Infection (B) Dengue Fever (C) Tuberculosis (D) Chicken Pox
(Ans : Dengue Fever)

5. Which of these freedom fighters shot himself with his last bullet while fighting the British in Allahabad’s Alfred Park? (Rs. 80000)
(A) Udham Singh (B) Chandra Sekhar Azad (C) Ashfaqulla Khan (D) Ganesh Shankar Vidyarthi
(Ans : Chandra Sekhar Azad)

6. What is the escape velocity required for a rocket to leave earth? (Rs. 1,60,000)
(A) 1.6km/sec (B) 9.4km/sec (C) 11.2km/sec (D) 15.9km/sec
(Ans : 11.2km/sec)

7. In which county is the historic city of Bukhara? (Rs. 3,20,000)
(A) Uzbekistan (B) Afghanistan (C) Turkmenistan (D) Kazakhstan
(Ans : Uzbekistan)

8. What are LCD, LED, plasma with reference to television? (Rs. 5000)
(A) Display Screens (B) Set Top Boxes (C) Remotes (D) Lens
(Ans : Display Screens)

Nest Episode Questions–Episode 48 (November 6, 2014) KBC Questions and Answer
Episode 49 (November 7, 2014) KBC Questions and Answer
Episode 1 (August 17, 2014) KBC Questions and Answer
Episode 2 (August 18, 2014) KBC Questions and Answer
Episode 3 (August 19, 2014) KBC Questions and Answer
Episode 4 (August 20, 2014) KBC Questions and Answer
Episode 5 (August 21, 2014) KBC Questions and Answer
Episode 6 (August 25, 2014) KBC Questions and Answer
Episode 7 (August 26, 2014) KBC Questions and Answer
Episode 8 (August 27, 2014) KBC Questions and Answer
Fastest Finger First (FFF) KBC Questions and Answer
Ghar Baithe Jeeto Jackpot (GBJJ) KBC Questions and Answer

Loading...

Comments & Contact Form

Name

Email *

Message *