KBC Season 8 Questions and Answers : 18 August

Kaun Banega Crorepati Season 8 Questions and Answers
(Episode 2 – 18 August, 2014)

1. Which of the following corresponds to ‘ek bataa do’? (Rs. 5000)
(A) Sawa (B) Pura (C) Adha (D) Pauna
(Ans : Adha)

2. Which of the following gods is also known as ‘Gauri Nandan’? (Rs. 10000)
(A) Agni (B) Ganesha (C) Indra (D) Hanuman
(Ans : Ganesha)

3. In the game of ludo the discs or tokens are of how many colours? (Rs. 20000)
(A) Three (B) Two (C) One (D) Four
(Ans : Four)

4. Which leader’s voice is this? (Rs. 40000)
(A) Sushma Swaraj (B) Smriti Irani (C) Sheela Dikshit (D) Menaka Gandhi
(Ans : Sushma Swaraj)

5. Which of these are names of national parks located in Madhya Pradesh? (Rs. 80000)
(A) Krishna and Kanhaiya (B) Ghanshyam and Murari (C) Kanha and Madhav (D) Girdhar and Gopal
(Ans : Kanha and Madhav)

6. Where was the BRICS summit held in 2014? (Rs. 1,60,000)
(A) Brazil (B) India (C) Russia (D) China
(Ans : Brazil)

7. Who wrote the introduction to the English translation of Rabindranath Tagore’s Gitanjali? (Rs. 3,20,000)
(A) P. B. Shelley (B) T.S. Elliot (C) W. B. Yeats (D) Alfred Tennyson
(Ans : W. B. Yeats)

8. Which of these leaders was a recipient of a gallantry award in 1987 by a state government for saving two girls from drowning? (Rs. 6,40,000)
(A) Mamata Banerjee (B) Anandiben Patel (C) Vasundhara Raje Scindia (D) Uma Bharti
(Ans : Anandiben Patel)

9. The wife of which of these famous sportspersons was once captain of Indian volleyball team? (Rs. 12,50,000)
(A) K.D. Jadav (B) Milkha Singh (C) Dhyan Chand (D) Prakash Padukone
(Ans : Milkha Singh)

10. Which of these terms can only be used for women? (Rs. 5000)
(A) Dirghaayu (B) Chiranjeevi (C) Suhagan (D) Sushil
(Ans : Suhagan)

11. Which of these sports requires you to shout out a word loudly during play? (Rs. 10000)
(A) Chess (B) Ludo (C) Playing cards (D) Kho-kho
(Ans : Kho-kho)

Next Episode Questions–
Episode 3 (August 19, 2014) KBC Questions and Answer
Episode 4 (August 20, 2014) KBC Questions and Answer
Episode 5 (August 21, 2014) KBC Questions and Answer
Episode 6 (August 25, 2014) KBC Questions and Answer
Episode 7 (August 26, 2014) KBC Questions and Answer
Episode 8 (August 27, 2014) KBC Questions and Answer
Episode 9 (August 28, 2014) KBC Questions and Answer
Episode 10 (September 1, 2014) KBC Questions and Answer
Episode 11 (September 2, 2014) KBC Questions and Answer
Episode 12 (September 3, 2014) KBC Questions and Answer
Fastest Finger First (FFF) KBC Questions and Answer
Ghar Baithe Jeeto Jackpot (GBJJ) KBC Questions and Answer

Loading...

Comments & Contact Form

Name

Email *

Message *