KBC Season 8 Questions and Answers : November 7

Kaun Banega Crorepati Season 8 Questions and Answers
(Episode 48 – 7 November, 2014)

1. The symbol of which arithmetic operation also resembles a letter of the English Alphabet? (Rs. 10000)
(A) Addition (B) Subtraction (C) Multiplication (D) Division
(Ans : Multiplication)

2. Which of these is not a traditional dish in the multi-course meal Wazwaan? (Rs. 20000)
(A) Gushtaba (B) Roghan Josh (C) Tabak Maaz (D) Murgh Musallam
(Ans : Murgh Musallam)

3. Which of the following is called ‘falak’ in Arabic? (Rs. 80000)
(A) Earth (B) Moon (C) Sky (D) Air
(Ans : Sky)

4. Which of these Indian athletes refused to accept the bronze medal awarded to her after a controversial bout in the Asian Games? (Rs. 1,60,000)
(A) L Sarita Devi (B) Shiva Thapa (C) Devendro Singh Laishram (D) Annu Rani
(Ans : L Sarita Devi)

5. In which American city is the famous indoor stadium Madison Square Garden located? (Rs. 3,20,000)
(A) San Francisco (B) New York City (C) Los Angeles (D) Washington, DC
(Ans : New York City)

6. Which national park was named so because the local Maharaja relocated ten villages from the area and declared it a hunting preserve? (Rs. 6,40,000)
(A) Kaziranga (B) Hazaribagh (C) Ranthambore (D) Dachigam
(Ans : Dachigam)

7. Which song did Kavi Pradeep compose to pay homage to the martyrs of the Indo-China war? (Rs. 12,50,000)
(A) Mere Desh ki Dharti (B) Ab Tumhare Hawale Watan (C) Aye Mere Watan ke Logon (D) Apni Azadi Ko Hum
(Ans : Aye Mere Watan ke Logon)

8. Against which team did Parvez Rasool make his ODI debut for India in June 2014? (Rs. 25,00,000)
(A) Pakistan (B) Bangladesh (C) Zimbabwe (D) Sri Lanka
(Ans : Bangladesh)

Next Episode Questions–Episode 1 (August 17, 2014) KBC Questions and Answer
Episode 2 (August 18, 2014) KBC Questions and Answer
Episode 3 (August 19, 2014) KBC Questions and Answer
Episode 4 (August 20, 2014) KBC Questions and Answer
Episode 5 (August 21, 2014) KBC Questions and Answer
Episode 6 (August 25, 2014) KBC Questions and Answer
Episode 7 (August 26, 2014) KBC Questions and Answer
Episode 8 (August 27, 2014) KBC Questions and Answer
Episode 9 (August 28, 2014) KBC Questions and Answer
Episode 10 (September 1, 2014) KBC Questions and Answer
Fastest Finger First (FFF) KBC Questions and Answer
Ghar Baithe Jeeto Jackpot (GBJJ) KBC Questions and Answer

Loading...

Comments & Contact Form

Name

Email *

Message *