KBC Season 8 Questions and Answers : October 3

Kaun Banega Crorepati Season 8 Questions and Answers
(Episode 29 – 3 October, 2014)

1. Approved by the government of India 2014 ONE RANK ONE PENSION is applicable to which of these? (Rs. 1,60,000)
(A) Delhi Police (B) University Professors (C) ISRO Scientists (D) Armed Forces
(Ans : Armed Forces)

2. Which county is named after a Latin word for a metal? (Rs. 3,20,000)
(A) Latvia (B) Poland (C) Argentina (D) France
(Ans : Argentina)

3. Which teenager ousted Rafael Nadal from Wimbledon 2014? (Rs. 6,40,000)
(A) Nick Kyrgios (B) Bernard Tomic (C) Jiri Wesely (D) Grigor Dimitrov
(Ans : Nick Kyrgios)

4. According to Indian science and technology what are Kamini, Purnima and Zerlina? (Rs. 12,50,000)
(A) Artificial Satellites (B) Nuclear Reactors (C) Ballistic Missiles (D) Supercomputers
(Ans : Nuclear Reactors)

5. According to the Adi Parva who was born to Rishi Parasara and Satyavati on an island in the Yamuna? (Rs. 25,00,000)
(A) Devavrata (B) Ved Vyasa (C) Durvasa (D) Kripacharya
(Ans : Ved Vyasa)

6. Complete this road safety slogan ___ ___ durgatna ghati. (Rs. 5000)
(A) Nazre Mili (B) Seeti Baji (C) Savdhani Hati (D) Aankh Lagi
(Ans : Savdhani Hati)

7. In which of these places can you take part in an elaborate Ganga Arti? (Rs. 10000)
(A) Ujjain (B) Vrindavan (C) Haridwar (D) Mathura
(Ans : Haridwar)

8. Which of these holidays fell before the other three in the year 2014? (Rs. 20000)
(A) Republic day (B) 3rd Sunday of January (C) Holi (D) Buddha Purnima
(Ans : 3rd Sunday of January)

Next Episode Questions–
Episode 30 (October 6, 2014) KBC Questions and Answer
Episode 31 (October 7, 2014) KBC Questions and Answer
Episode 32 (October 8, 2014) KBC Questions and Answer
Episode 33-34 (October 9-13, 2014) KBC Questions and Answer
Episode 35 (October 14, 2014) KBC Questions and Answer
Episode 36 (October 15, 2014) KBC Questions and Answer
Episode 37 (October 16, 2014) KBC Questions and Answer
Episode 38 (October 20, 2014) KBC Questions and Answer
Episode 39 (October 21, 2014) KBC Questions and Answer
Episode 40 (October 22, 2014) KBC Questions and Answer
Fastest Finger First (FFF) KBC Questions and Answer
Ghar Baithe Jeeto Jackpot (GBJJ) KBC Questions and Answer

Loading...

Comments & Contact Form

Name

Email *

Message *