KBC Season 8 Questions and Answers : October 8

Kaun Banega Crorepati Season 8 Questions and Answers
(Episode 31 – 8 October, 2014)

1. Which asura met his end when he was tricked into placing his own hand on his head and was burnt? (Rs. 40000)
(A) Narakasura (B) Bhashmasura (C) Banasura (D) Bakasura
(Ans : Bhashmasura)

2. Which of these states has the longest international border? (Rs. 80000)
(A) Assam (B) Nagaland (C) Mizoram (D) Arunachal Pradesh
(Ans : Arunachal Pradesh)

3. Who among these is a forth generation mp from his family? (Rs. 1,60,000)
(A) Jyotiraditya Scindia (B) Varun Gandhi (C) Supriya Sule (D) Poonam Mahajan
(Ans : Varun Gandhi)

4. In the history of ODI matches which of these teams has Zimbabwe defeated only twice, once in 1983 and later in 2014? (Rs. 3,20,000)
(A) Australia (B) New Zealand (C) Pakistan (D) Sri Lanka
(Ans : Australia)

5. The iconic Ambassador introduced by Hindustan motors was modeled on which of these British cars? (Rs. 6,40,000)
(A) Morris Oxford (B) M G Midget (C) Hillman Minx (D) Wolseley 4/44
(Ans : Morris Oxford)

6. The surface of which of these planets is not solid? (Rs. 12,50,000)
(A) Mercury (B) Venus (C) Mars (D) Jupiter
(Ans : Jupiter)

7. Who was the Mughal emperor when Nadir Shah invaded India in 1739? (Rs. 25,00,000)
(A) Alamgir II (B) Muhammad Ibrahim (C) Muhammad Shah (D) Farukh Siyar
(Ans : Muhammad Shah)

8. What was set up in India on the recommendations of the Hilton Young Commission? (Rs. 50,00,000)
(A) State Bank of India (B) Reserve Bank of India (C) Central Bureau of Investigation (D) New Delhi as India’s capital
(Ans : Reserve Bank of India)

9. Who piloted the first commercial civil aviation flight that took place in India, with the first official airmail service in the world? (Rs. 1,00,00,000)
(A) Neville Vincent (B) JRD Tata (C) Henri Pequet (D) Maurice Guillaux
(Ans : Henri Pequet)

Next Episode Questions–
Episode 32 (October 8, 2014) KBC Questions and Answer
Episode 33-34 (October 9-13, 2014) KBC Questions and Answer
Episode 35 (October 14, 2014) KBC Questions and Answer
Episode 36 (October 15, 2014) KBC Questions and Answer
Episode 37 (October 16, 2014) KBC Questions and Answer
Episode 38 (October 20, 2014) KBC Questions and Answer
Episode 39 (October 21, 2014) KBC Questions and Answer
Episode 40 (October 22, 2014) KBC Questions and Answer
Episode 41 (October 23, 2014) KBC Questions and Answer
Episode 42 (October 27, 2014) KBC Questions and Answer
Fastest Finger First (FFF) KBC Questions and Answer
Ghar Baithe Jeeto Jackpot (GBJJ) KBC Questions and Answer

Loading...

Comments & Contact Form

Name

Email *

Message *