KBC Season 8 Questions and Answers : October 9-13

Kaun Banega Crorepati Season 8 Questions and Answers
(Episode 32-33 – 9-13 October, 2014)
(Episode 32 – 9 October, 2014)
1. Which of these scientists has not won the Nobel prize twice? (Rs. 3,00,00,000)
(A) John Bardeen (B) Frederick Sanger (C) Linus Pauling (D) Niels Bohr
(Ans : Neils Bohr)

2. Who commanded the Hector,the first British trading ship to land at Surat? (Rs. 7,00,00,000)
(A) Paul Canning (B) William Hawkins (C) Thomas Roe (D) James Lancaster
(Ans : William Hawkins)

(Episode 33 – 10 October, 2014)
1. Which of these words means wife? (Rs. 5000)
(A) Nakhrewali (B) Matwali (C) Gharwali (D) Padoswali
(Ans : Gharwali)

2. If three sides of a square are 60cm each, how many centimeters will the fourth side be? (Rs. 10000)
(A) 40 (B) 50 (C) 60 (D) None of the above
(Ans : 60)

3. Which of these seeds can be classified as Tilhan? (Rs. 20000)
(A) Millet (B) Soya Bean (C) Barley (D) Maize
(Ans : Soya Bean)

4. Which poem ends with the line, Mujhe todh lena banmali,us path par dena tum phek,matrabhumi par seesh charhake, jis path par javein veer anek? (Rs. 80000)
(A) Pushp ki abhilasha (B) Jo beet gayi so baat gayi (C) Jaade ki saanjh (D) pyare bharat desh
(Ans : Pushp ki abhilasha)

5. Which of these union cabinet ministers never became the chief minister of any state or union territory? (Rs. 1,60,000)
(A) Sushma Swaraj (B) Rajnath Singh (C) D V Sadananda Gowda (D) Ram Vilas Paswan
(Ans : Ram Vilas Paswan)

6. What award at the Fifa World cup have Miroslav Klose, Ronaldo, Davor Suker and Oleg Salenko among others all won? (Rs. 3,20,000)
(A) Golden ball award (B) Golden shoe award (C) Yashim Award (D) Best Young Player Award
(Ans : Golden shoe award)

7. According to the Mahabharata, which of these alternative names did Krishna get after slaying a demon? (Rs. 6,40,000)
(A) Vasudeva (B) Damodara (C) Madhusudhana (D) Giridhari
(Ans : Madhusudhana)

Next Episode Questions–
Episode 33-34 (October 9-13, 2014) KBC Questions and Answer
Episode 35 (October 14, 2014) KBC Questions and Answer
Episode 36 (October 15, 2014) KBC Questions and Answer
Episode 37 (October 16, 2014) KBC Questions and Answer
Episode 38 (October 20, 2014) KBC Questions and Answer
Episode 39 (October 21, 2014) KBC Questions and Answer
Episode 40 (October 22, 2014) KBC Questions and Answer
Episode 41 (October 23, 2014) KBC Questions and Answer
Episode 42 (October 27, 2014) KBC Questions and Answer
Episode 43 (October 28, 2014) KBC Questions and Answer
Fastest Finger First (FFF) KBC Questions and Answer
Ghar Baithe Jeeto Jackpot (GBJJ) KBC Questions and Answer

Loading...

Comments & Contact Form

Name

Email *

Message *