KBC Season 8 Questions and Answers : October 14

Kaun Banega Crorepati Season 8 Questions and Answers
(Episode 34 – 14 October, 2014)

1. Which of these is a bank employee likely to tally with the cheque and his records while cashing a cheque? (Rs. 5000)
(A) Photo (B) Address (C) Signature (D) Atm pin
(Ans : Signature)

2. In the 2014 movie Queen what does Kangana Ranaut set out to do alone? (Rs. 10000)
(A) Pilgrimage (B) College Picnic (C) Wildlife Safari (D) Honeymoon
(Ans : Honeymoon)

3. Which of these names of Lord Shiva was not derived from a characteristic of his body? (Rs. 20000)
(A) Trinetra (B) Neelkanth (C) Mahadev (D) Jatadhari
(Ans : Mahadev)

4. Which of these sportswomen would use a shuttlecock in her chosen sport? (Rs. 40000)
(A) Ashwini Ponappa (B) Koneru Humpy (C) Depika Kumari (D) Depika Pallikal
(Ans : Ashwini Ponappa)

5. Which of these organisms are responsible for rabies and measles? (Rs. 1,60,000)
(A) Virus (B) Amoeba (C) Bacteria (D) Fungus
(Ans : Virus)

6. In 2014 which food company was renamed Mondelez India food ltd? (Rs. 3,20,000)
(A) Nestle India ltd (B) Cadbury India Ltd (C) Dabur India Ltd (D) Vadilal Industries
(Ans : Cadbury India Ltd)

7. MH370,which disappeared on March 8,2014 was flying from which city to Kualampur? (Rs. 6,40,000)
(A) Sidney (B) Jakarta (C) Beijing (D) Dubai
(Ans : Beijing)

8. Which of these Asian countries is not landlocked? (Rs. 12,50,000)
(A) Afghanistan (B) Mongolia (C) Laos (D) Cambodia
(Ans : Cambodia)

9. In 1947,who represented the Sikh community in the partition council to discuss the issue of partition of India with the viceroy? (Rs. 25,00,000)
(A) Sardar Hukum Singh (B) Master Tara Singh (C) Sardar Baldev Singh (D) Bhai Parmanand
(Ans : Sardar Baldev Singh)

Next Episode Questions–
Episode 35 (October 14, 2014) KBC Questions and Answer
Episode 36 (October 15, 2014) KBC Questions and Answer
Episode 37 (October 16, 2014) KBC Questions and Answer
Episode 38 (October 20, 2014) KBC Questions and Answer
Episode 39 (October 21, 2014) KBC Questions and Answer
Episode 40 (October 22, 2014) KBC Questions and Answer
Episode 41 (October 23, 2014) KBC Questions and Answer
Episode 42 (October 27, 2014) KBC Questions and Answer
Episode 43 (October 28, 2014) KBC Questions and Answer
Episode 44-45 (October 29-30, 2014) KBC Questions and Answer
Fastest Finger First (FFF) KBC Questions and Answer
Ghar Baithe Jeeto Jackpot (GBJJ) KBC Questions and Answer

Loading...

Comments & Contact Form

Name

Email *

Message *