KBC Season 8 Questions and Answers : October 1

Kaun Banega Crorepati Season 8 Questions and Answers
(Episode 27 – 1 October, 2014)

1. Which of these women leaders has been elected to the Lok Sabha for the most number of times? (Rs. 12,50,000)
(A) Mamata Banerjee (B) Sumitra Mahajan (C) Maneka Gandhi (D) Vijaya Raje Scindia
(Ans : Sumitra Mahajan)

2. Which was the first element to be artifically produced? (Rs. 25,00,000)
(A) Promethium (B) Technetium (C) Francium (D) Einsteinium
(Ans : Technetium)

3. Which hill station was built on five hills – Kathlog, Patreyn, Tehra, Bakrota and Balun? (Rs. 50,00,000)
(A) Chail (B) Darjeeling (C) Dalhousie (D) Shillong
(Ans : Dalhousie)

4. Which of these units of currency is also the name of a unit of weight? (Rs. 5000)
(A) Dollar (B) Pound (C) Europe (D) Rupee
(Ans : Pound)

5. What does the ‘B’ stand for in BSE Sensex? (Rs. 10000)
(A) Business (B) Bharat (C) British (D) Bombay
(Ans : Bombay)

6. Which is the only film starring both Salman Khan and Aamir Khan in lead roles? (Rs. 20000)
(A) Partner (B) Saajan (C) Andaz Apna Apna (D) Raja Hindustani
(Ans : Andaz Apna Apna)

7. Which of these brand names also means ‘one-billionth part of something’? (Rs. 80000)
(A) Nano (B) Vista (C) Bolt (D) Sumo
(Ans : Nano)

8. Which politiciaan’s autobiography is titled ‘One life is not enough’? (Rs. 1,60,000)
(A) Natwar Singh (B) Mani Shankar Aiyer (C) Shashi Tharoor (D) Yashwant Sinha
(Ans : Natwar Singh)

9. Fields medal is a prestigious international honour given in which subject? (Rs. 3,20,000)
(A) Life Sciences (B) Mathematics (C) History (D) Astronomy
(Ans : Mathematics)

Next Episode Questions–
Episode 28 (October 1, 2014) KBC Questions and Answer
Episode 29 (October 2, 2014) KBC Questions and Answer
Episode 30 (October 6, 2014) KBC Questions and Answer
Episode 31 (October 7, 2014) KBC Questions and Answer
Episode 32 (October 8, 2014) KBC Questions and Answer
Episode 33-34 (October 9-13, 2014) KBC Questions and Answer
Episode 35 (October 14, 2014) KBC Questions and Answer
Episode 36 (October 15, 2014) KBC Questions and Answer
Episode 37 (October 16, 2014) KBC Questions and Answer
Episode 38 (October 20, 2014) KBC Questions and Answer
Fastest Finger First (FFF) KBC Questions and Answer
Ghar Baithe Jeeto Jackpot (GBJJ) KBC Questions and Answer

Loading...

Comments & Contact Form

Name

Email *

Message *