KBC Season 8 Questions and Answers : 20 August

Kaun Banega Crorepati Season 8 Questions and Answers
(Episode 4 – 20 August, 2014)

1. Effective on may 2014,the European union imposed a temporary ban on the import of which of these fruits from India? (Rs. 3,20,000)
(A) Banana (B) Litchi (C) Mango (D) Pineapple
(Ans : Mango)

2. Where did Homi Jehangir Bhaba,the principal architect of India’s nuclear program, die in a plane crash? (Rs. 6,40,000)
(A) Mont Blanc (B) Monte Rosa (C) Mount Ararat (D) Mount Elbrus
(Ans : Mont Blanc)

3. whose autobiography is titled ‘Man of Everest’ also published as ‘Tiger of the snows’? (Rs. 12,50,000)
(A) Sir Edmund Hillary (B) George Mallory (C) Major H P S Aluhwalia (D) Tenzing Norgay
(Ans : Tenzing Norgay)

4. What is gulab jamun a type of? (Rs. 5000)
(A) A flower (B) A fruit (C) A tree (D) A sweet
(Ans : A sweet)

5. In the film 2 states, a Punjabi boy falls in love with a ___ girl (Rs. 10000)
(A) Bengali (B) Marathi (C) Tamil (D) Malayali
(Ans : Tamil)

6. What is the minimum number of coins of current denomination that will add up to make 8 Indian rupees? (Rs. 20000)
(A) Two (B) Three (C) Four (D) Five
(Ans : Three)

7. Which of these sports has 22 players playing on the field at the same time? (Rs. 40000)
(A) Cricket (B) Hockey (C) Rugby (D) Badminton
(Ans : Hockey)

8. Who is singing the lines of this very popular song? (Rs. 80000)
(A) Alia Bhatt (B) Kareena Kapoor (C) Shruti Haasan (D) Shraddha Kapoor
(Ans : Shraddha Kapoor)

9. Which of these countries is larger than India in territorial space? (Rs. 1,60,000)
(A) Australia (B) Argentina (C) Kazakhstan (D) Iran
(Ans : Australia)

10. Who recently became the first woman director in the board of Reliance Industries? (Rs. 3,20,000)
(A) Kokilaben Ambani (B) Deepti Salgaonkar (C) Nitu Ambani (D) Nina Kothari
(Ans : Nitu Ambani)

11. Which of these battles didn’t involve the Mughal army? (Rs. 6,40,000)
(A) Battle of Buxar (B) Battle of Haldighati (C) Second Battle of Panipath (D) Third Battle of Panipath
(Ans : Third Battle of Panipath)

12. In a 2014 film, Vidya Balan’s character Bilkis Ahmed is also known by what other name? (Rs. 5000)
(A) Babli Badmash (B) Bobby Jasoos (C) Bebo Badmash (D) Baby Doll
(Ans : Bobby Jasoos)

13. Which of these is a popular crisp snack prepared with besan and spices? (Rs. 10000)
(A) Junagadhi Khandvi (B) Kalkattia Sondesh (C) Bikaneri Bhujia (D) Veg Kolhapuri
(Ans : Bikaneri Bhujia)

Next Episode Questions–
Episode 5 (August 21, 2014) KBC Questions and Answer
Episode 6 (August 25, 2014) KBC Questions and Answer
Episode 7 (August 26, 2014) KBC Questions and Answer
Episode 8 (August 27, 2014) KBC Questions and Answer
Episode 9 (August 28, 2014) KBC Questions and Answer
Episode 10 (September 1, 2014) KBC Questions and Answer
Episode 11 (September 2, 2014) KBC Questions and Answer
Episode 12 (September 3, 2014) KBC Questions and Answer
Episode 13 (September 4, 2014) KBC Questions and Answer
Episode 14 (September 8, 2014) KBC Questions and Answer
Fastest Finger First (FFF) KBC Questions and Answer
Ghar Baithe Jeeto Jackpot (GBJJ) KBC Questions and Answer

Loading...

Comments & Contact Form

Name

Email *

Message *