KBC Season 8 Questions and Answers : 19 August

Kaun Banega Crorepati Season 8 Questions and Answers
(Episode 3 – 19 August, 2014)

1. On which festival is this song performed in the film? (Rs. 20000)
(A) Diwali (B) Janmashtami (C) Ganesh Chaturthi (D) Holi
(Ans : Holi)

2. Which of these spices is the smallest in size? (Rs. 40000)
(A) Jeera (B) Saunf (C) Ajwain (D) Methi Seeds
(Ans : Ajwain)

3. If Jwala Gutta and Ashwini compete as partners, in which sport are they participating? (Rs. 80000)
(A) Tennis (B) Badminton (C) Squash (D) Table Tennis
(Ans : Badminton)

4. Which battle in 1757 marked the beginning of British occupation in India? (Rs. 1,60,000)
(A) Buxar (B) Cuddalore (C) Plassey (D) Assaye
(Ans : Plassey)

5. What kind of creature was Bakasur, whom Kansa sent to kill Sri Krishna in his childhood? (Rs. 3,20,000)
(A) Bird (B) Snake (C) Lizard (D) Deer
(Ans : Bird)

6. Which is the second most spoken language of Nepal? (Rs. 6,40,000)
(A) Bajjika (B) magahi (C) Bhojpuri (D) Maithili
(Ans : Maithili)

7. Who are the only married couple elected to the 16th Lok Sabha? (Rs. 12,50,000)
(A) Sukhbir Singh-Harshimrat Kaur Badal (B) Pappu Yadav-Ranjeet Ranjan (C) Prakash-Brinda Karat (D) Priya Ranjan-Deepa Dasmunshi
(Ans : Pappu Yadav-Ranjeet Ranjan)

8. Which of these stages is one of the four stages of human life in ancient Indian tradition? (Rs. 5000)
(A) Dronacharya (B) Vasudevacharya (C) Kripacharya (D) Bramhacharya
(Ans : Bramhacharya)

9. In which of these two sports is the term ‘free hit’ used? (Rs. 10000)
(A) Football, Squash (B) Badminton, Tennis (C) Hockey, Cricket (D) Boxing, Wrestling
(Ans : Hockey, Cricket)

10. Which of these medical conditions is most likely to cause dehydration? (Rs. 20000)
(A) Malaria (B) Tetanus (C) Beriberi (D) Diarrhoea
(Ans : Diarrhoea)

11. Identify the song from the audio clip (Rs. 40000)
(A) Tere Naina (B) Naino me sapna (C) Naina Dagabaaz re (D) Tere mast mast do nain
(Ans : Naino me sapna)

12. Who is the only MP in the current Lok Sabha who is also an Olympic medalist? (Rs. 80000)
(A) Abhinav Bindra (B) Karnam Maleshwari (C) Rajyavardan Singh Rathore (D) Gagan Narang
(Ans : Rajyavardan Singh Rathore)

13. In which state is the Larji Hydroelectric Power Project located? (Rs. 1,60,000)
(A) Uttarakhand (B) Himachal Pradesh (C) Sikkim (D) Jammu and Kashmir
(Ans : Himachal Pradesh)

14. During which of these legendary events did Lord Vishnu take the form of Kurma? (Rs. 3,20,000)
(A) Hiranyakashipu Sanhar (B) Kaliya Naag Mardan (C) Samudra Manthan (D) Kurukshetra Yudh
(Ans : Samudra Manthan)

Loading...

Comments & Contact Form

Name

Email *

Message *