KBC Season 8 Questions and Answers : 25 August

Kaun Banega Crorepati Season 8 Questions and Answers
(Episode 6 – 25 August, 2014)

1. In Hindu marriages what do bridal couples exchange at mandaps? (Rs. 5000)
(A) Mobile Numbers (B) Jalebis (C) Visiting Cards (D) Garlands
(Ans : Garlands)

2. Which of these is measured with the help of a glucometer? (Rs. 10000)
(A) Heartbeat (B) Blood pressure (C) Blood Sugar (D) Vision
(Ans : Blood Sugar)

3. Identify the language of the song played in the audio clip (Rs. 20000)
(A) Gujarati (B) Marathi (C) Marwari (D) Punjabi
(Ans : Marathi)

4. With which of these states does Telengana not share its border? (Rs. 40000)
(A) Tamil Nadu (B) Karnataka (C) Chattisgarh (D) Maharashtra
(Ans : Tamil Nadu)

5. How many watts equal a megawatt? (Rs. 80000)
(A) One Hundred (B) One Thousand (C) Ten Thousand (D) One Lakh
(Ans : One Lakh)

6. Before 2014,when was the last time in India that a single party majority was formed at the centre? (Rs. 1,60,000)
(A) 1991 (B) 1990 (C) 1984 (D) 1999
(Ans : 1984)

7. Who holds the record for scoring the fastest half century in IPL? (Rs. 3,20,000)
(A) Corey Anderson (B) Yusuf Pathan (C) Robin Uthappa (D) Glen Maxwell
(Ans : Yusuf Pathan)

8. What discovery in 1823 is credited to the British official Robert Bruce? (Rs. 6,40,000)
(A) Oil (B) Tea (C) Murga Silk (D) Jute
(Ans : Tea)

9. What would you be using in India if you needed an STD code? (Rs. 5000)
(A) ATM (B) Photo Copier (C) Computer (D) Telephone
(Ans : Telephone)

10. Identify the film from this audio clip (Rs. 10000)
(A) Om Shanti Om (B) Main Hu Na (C) Chennai Express (D) Ra One
(Ans : Chennai express)

11. Which of these numbers is only divisible by 1 and itself? (Rs. 20000)
(A) 12 (B) 13 (C) 14 (D) 15
(Ans : 13)

12. Which of these is not a Dravidian language? (Rs. 40000)
(A) Tamil (B) Karnataka (C) Malyalam (D) Assamese
(Ans : Assamese)

13. Which Parliamentarian is the author of 1001 animal quiz, Fish Quiz, Bird quiz and Insect Quiz? (Rs. 80000)
(A) Harshimrat Kaur Badal (B) Maneka Gandhi (C) Najma Heptulla (D) Supriya Sule
(Ans : Maneka Gandhi)

14. In 2014,on which ground did India win a test match after 28 years? (Rs. 1,60,000)
(A) The Oval (B) MCG (C) Lord’s (D) Bristol
(Ans : Lord’s)

15. Which of these animals is the largest member of the dog family? (Rs. 3,20,000)
(A) Jackal (B) Hyena (C) Wolf (D) Fox
(Ans : Wolf)

Next Episode Questions–
Episode 7 (August 26, 2014) KBC Questions and Answer
Episode 8 (August 27, 2014) KBC Questions and Answer
Episode 9 (August 28, 2014) KBC Questions and Answer
Episode 10 (September 1, 2014) KBC Questions and Answer
Episode 11 (September 2, 2014) KBC Questions and Answer
Episode 12 (September 3, 2014) KBC Questions and Answer
Episode 13 (September 4, 2014) KBC Questions and Answer
Episode 14 (September 8, 2014) KBC Questions and Answer
Episode 15 (September 9, 2014) KBC Questions and Answer
Episode 16 (September 10, 2014) KBC Questions and Answer
Fastest Finger First (FFF) KBC Questions and Answer
Ghar Baithe Jeeto Jackpot (GBJJ) KBC Questions and Answer

Loading...

Comments & Contact Form

Name

Email *

Message *