KBC Season 8 Questions and Answers : September 30

Kaun Banega Crorepati Season 8 Questions and Answers
(Episode 26 – 30 September, 2014)

1. In the notes printed by RBI after 1948, which language in the language panel was substituted with Oriya? (Rs. 50,00,000)
(A) Sindhi (B) Nepali (C) Pashto (D) Burmese
(Ans : Burmese)

2. In a story written by Lewis Carroll, where does Alice land up while chasing the white rabbit? (Rs. 5000)
(A) Highland (B) Disneyland (C) Wonderland (D) Thailand
(Ans : Wonderland)

3. Which of these is equal to one-third of a yard? (Rs. 10000)
(A) 1 Foot (B) 24 Inches (C) 3 Metres (D) 12 Centimetres
(Ans : 1 Foot)

4. If you travel west from Kanyakumari, which continent would you first reach? (Rs. 20000)
(A) Australia (B) South America (C) Antartica (D) Africa
(Ans : Africa)

5. Who is the founder of Patna’s famous Super 30 institute that coaches economically backward students for IIT JEE? (Rs. 40000)
(A) Nitish Kumar (B) Anand Kumar (C) Sushil Kumar (D) Anurag Anand
(Ans : Anand Kumar)

6. Which part of the eye is stored in eye banks for transplant? (Rs. 1,60,000)
(A) Cornea (B) Iris (C) Pupil (D) Retina
(Ans : Cornea)

7. Written by their daughhter, ‘Strictly Personal’ is a biography of which couple? (Rs. 3,20,000)
(A) Sunil Dutt and Nargis (B) Rajiv and Sonia Gandhi (C) Bill and Hillary Clinton (D) Manmohan Singh and Gursharan Kaur
(Ans : Manmohan Singh and Gursharan Kaur)

8. Where will the 2018 Commonwealth games be held? (Rs. 6,40,000)
(A) India (B) Wales (C) Australia (D) Canada
(Ans : Australia)

Next Episode Questions–
Episode 27 (September 30, 2014) KBC Questions and Answer
Episode 28 (October 1, 2014) KBC Questions and Answer
Episode 29 (October 2, 2014) KBC Questions and Answer
Episode 30 (October 6, 2014) KBC Questions and Answer
Episode 31 (October 7, 2014) KBC Questions and Answer
Episode 32 (October 8, 2014) KBC Questions and Answer
Episode 33-34 (October 9-13, 2014) KBC Questions and Answer
Episode 35 (October 14, 2014) KBC Questions and Answer
Episode 36 (October 15, 2014) KBC Questions and Answer
Episode 37 (October 16, 2014) KBC Questions and Answer
Fastest Finger First (FFF) KBC Questions and Answer
Ghar Baithe Jeeto Jackpot (GBJJ) KBC Questions and Answer

Loading...

Comments & Contact Form

Name

Email *

Message *