KBC Season 8 Questions and Answers : September 23

Kaun Banega Crorepati Season 8 Questions and Answers
(Episode 22 – 23 September, 2014)

1. Which of these derives its name fro. a river in the Democratic republic of Congo? (Rs. 25,00,000)
(A) Chikungunia Virus (B) Lassa Fever (C) Ebola Virus (D) Salmonella Bacteria
(Ans : Ebola Virus)

2. Who among the following wrote under the pen name Akhtar Piya? (Rs. 50,00,000)
(A) Begum Akhtar (B) Wajid Ali Shah (C) Amir Khusro (D) Bahadur Shah Zafar
(Ans : Wajid Ali Shah)

3. Which industrialist set up Hindustan Aircraft Limited in association with the state of Mysore? (Rs. 1,00,00,000)
(A) Sir Ness Wadia (B) J R D Tata (C) Lala Kailashpath Singhania (D) Seth Walchand Hirachand Doshi
(Ans : Seth Walchand Hirachand Doshi)

4. Which of these means ‘museum’? (Rs. 5000)
(A) Girjaghar (B) Ajayaghar (C) Chiriaghar (D) Ghantaghar
(Ans : Ajayaghar)

5. If someone is standing facing the sun early in the morning in Mumbai, in which direction will their shadow fall? (Rs. 10000)
(A) East (B) West (C) North (D) South
(Ans : West)

6. Which of these computer devices is found in the market in capacities of 4 GB, 8GB and 16 GB? (Rs. 20000)
(A) Monitor (B) Headphones (C) Mouse (D) Pen Drives
(Ans : Pen Drives)

7. Which of these creatures mainly lays eggs though some of its species also gives birth to young ones? (Rs. 80000)
(A) Lizards (B) Bats (C) Kangaroos (D) Rats
(Ans : Lizards)

8. In which of these states did the BJP win all the seats for the current lok Sabha? (Rs. 1,60,000)
(A) Haryana (B) Chartisgarh (C) Himachal Pradesh (D) Jharkhand
(Ans : Himachal Pradesh)

Next Episode Questions–
Episode 23 (September 23, 2014) KBC Questions and Answer
Episode 24 (September 24, 2014) KBC Questions and Answer
Episode 25 (September 25, 2014) KBC Questions and Answer
Episode 26 (September 29, 2014) KBC Questions and Answer
Episode 27 (September 30, 2014) KBC Questions and Answer
Episode 28 (October 1, 2014) KBC Questions and Answer
Episode 29 (October 2, 2014) KBC Questions and Answer
Episode 30 (October 6, 2014) KBC Questions and Answer
Episode 31 (October 7, 2014) KBC Questions and Answer
Episode 32 (October 8, 2014) KBC Questions and Answer
Fastest Finger First (FFF) KBC Questions and Answer
Ghar Baithe Jeeto Jackpot (GBJJ) KBC Questions and Answer

Loading...

Comments & Contact Form

Name

Email *

Message *