KBC Season 8 Questions and Answers : September 24

Kaun Banega Crorepati Season 8 Questions and Answers
(Episode 23 – 24 September, 2014)

1. According to the Mahabharata, due to the curse of whom did Karna not use his weapons during the last moments of his life? (Rs. 3,20,000)
(A) Parashurama (B) Dronacharya (C) Bhisma (D) Krishna
(Ans : Parashurama)

2. Which company got its name because people in villages began to call S K Burman as Daktar? (Rs. 6,40,000)
(A) Cipla (B) Zylus (C) Dabar (D) Ranbaxy
(Ans : Dabar)

3. Who was the first among these to become a chief minister? (Rs. 12,50,000)
(A) Rajinder Kaur Battal (B) Sushma Swaraj (C) Rabri Devi (D) Jayalalita
(Ans : Jayalalita)

4. Which of these is generally made inside a tandoor? (Rs. 5000)
(A) Kachori (B) Naan (C) rumali roti (D) batura
(Ans : Naan)

5. According to a Hindi proverb which of these also has ears? (Rs. 10000)
(A) Chhat (B) Baranda (C) Kothri (D) Deewar
(Ans : Deewar)

6. Which international cricketer has a first name that means peak? (Rs. 20000)
(A) Dravid (B) Dhoni (C) Dhawan (D) Dinda
(Ans : Dhawan)

7. Which territory held a referendum for independence from the United Kingdom on 18th September 2014? (Rs. 80000)
(A) England (B) Northern Ireland (C) Scotland (D) Wales
(Ans : Scotland)

8. Whom did Amit Shah replace as president of the Bharatia Janata Party in 2014? (Rs. 1,60,000)
(A) Nitin Gadkari (B) Lal Krishna Advani (C) Arun Jaitley (D) Rajnath Singh
(Ans : Rajnath Singh)

9. Where were the IIFA awards held in 2014? (Rs. 3,20,000)
(A) Toronto, Canada (B) Tampa, USA (C) Las Vegas, USA (D) Macau, China
(Ans : Tampa, USA)

10. According to Indian epics, who among these did not meet his death at the hands of another? (Rs. 6,40,000)
(A) Vidura (B) Kumbhakarna (C) Shravan Kumar (D) Putana
(Ans : Vidura)

Next Episode Questions–
Episode 24 (September 24, 2014) KBC Questions and Answer
Episode 25 (September 25, 2014) KBC Questions and Answer
Episode 26 (September 29, 2014) KBC Questions and Answer
Episode 27 (September 30, 2014) KBC Questions and Answer
Episode 28 (October 1, 2014) KBC Questions and Answer
Episode 29 (October 2, 2014) KBC Questions and Answer
Episode 30 (October 6, 2014) KBC Questions and Answer
Episode 31 (October 7, 2014) KBC Questions and Answer
Episode 32 (October 8, 2014) KBC Questions and Answer
Episode 33-34 (October 9-13, 2014) KBC Questions and Answer
Fastest Finger First (FFF) KBC Questions and Answer
Ghar Baithe Jeeto Jackpot (GBJJ) KBC Questions and Answer

Loading...

Comments & Contact Form

Name

Email *

Message *