KBC Season 8 Questions and Answers : September 22

Kaun Banega Crorepati Season 8 Questions and Answers
(Episode 21 – 22 September, 2014)

1. Which of these rivers flows through India and another country? (Rs. 80000)
(A) Yamuna (B) Ravi (C) Narmada (D) Sabarmati
(Ans : Ravi)

2. Who is the only Indian prime minister whose signature is found on currency notes? (Rs. 1,60,000)
(A) Indira Gandhi (B) Morarji Desai (C) Manmohan Singh (D) Inder Kumar Gujral
(Ans : Manmohan Singh)

3. Which of these would you find written on cigarette packets sold in India? (Rs. 5000)
(A) Smoking Thrills (B) Smoking Drills (C) Smoking Chills (D) Smoking Kills
(Ans : Smoking Kills)

4. On the world map which of these elements does the color blue represent? (Rs. 10000)
(A) Plains (B) Mountains (C) Roads (D) Water Bodies
(Ans : Water Bodies)

5. In the Gregorian calendar, which of these years will have 29 days in February? (Rs. 40000)
(A) 2015 (B) 2016 (C) 2017 (D) 2018
(Ans : 2016)

6. Who is the author of the books TRAIN TO PAKISTAN and COMPANY OF WOMEN? (Rs. 80000)
(A) Salmaan Rushdie (B) Khushwant Singh (C) Jhumpa Lahiri (D) Mulk Raj Anand
(Ans : Khushwant Singh)

7. Which of these is a unit of measurement named after an English scientist? (Rs. 1,60,000)
(A) Joule (B) Candela (C) Radian (D) Mole
(Ans : Joule)

8. Which is the largest lok sabha constituency in the country in terms of area? (Rs. 3,20,000)
(A) Barmer, Rajasthan (B) South Goa (C) Ladakh (D) Sikkim
(Ans : Ladakh)

9. In which sporting event did India win the most number of gold medals in the 2014 Commonwealth games? (Rs. 6,40,000)
(A) Shooting (B) Weightlifting (C) Wrestling (D) Boxing
(Ans : Wrestling)

10. Who was the ruling governor general of India when the power was transferred from the east India company to the British crown? (Rs. 12,50,000)
(A) Lord Lytton (B) Lord Curzon (C) Lord Irwin (D) Lord Canning
(Ans : Lord Canning)

Next Episode Questions–
Episode 22 (September 22, 2014) KBC Questions and Answer
Episode 23 (September 23, 2014) KBC Questions and Answer
Episode 24 (September 24, 2014) KBC Questions and Answer
Episode 25 (September 25, 2014) KBC Questions and Answer
Episode 26 (September 29, 2014) KBC Questions and Answer
Episode 27 (September 30, 2014) KBC Questions and Answer
Episode 28 (October 1, 2014) KBC Questions and Answer
Episode 29 (October 2, 2014) KBC Questions and Answer
Episode 30 (October 6, 2014) KBC Questions and Answer
Episode 31 (October 7, 2014) KBC Questions and Answer
Fastest Finger First (FFF) KBC Questions and Answer
Ghar Baithe Jeeto Jackpot (GBJJ) KBC Questions and Answer

Loading...

Comments & Contact Form

Name

Email *

Message *