KBC Season 8 Questions and Answers : September 1

Kaun Banega Crorepati Season 8 Questions and Answers
(Episode 9 – 1 September, 2014)

1. What are bye and leg bye? (Rs. 20000)
(A) Forms of Greeting (B) Cricketing Terms (C) Types of Bhangra (D) Dance Moves
(Ans : Cricketing Terms)

2. Identify the voice from this audio clip (Rs. 40000)
(A) Gul Panag (B) Rakhi Sawant (C) Moon Moon Sen (D) Kiran Kher
(Ans : Kiran Kher)

3. on 17th July 2014, Malaysia airlines flight MH 17 was shot down in which county? (Rs. 80000)
(A) Russia (B) Mali (C) Ukraine (D) Romania
(Ans : Ukraine)

4. Which of these asuras had a boon that only a son of Shiva could kill him? (Rs. 1,60,000)
(A) Tarakasura (B) Sunda (C) Bhasmasura (D) Mahabali
(Ans : Tarakasura)

5. The first bullet train proposed in 2014-15 railway budget, will connect which two cities? (Rs. 3,20,000)
(A) Delhi-Agra (B) Bengaluru-Chennai (C) Mumbai -Ahmedabad (D) Mumbai-Pune
(Ans : Mumbai -Ahmedabad)

6. Ruksar Khatoon is the final documented case of which disease in India? (Rs. 6,40,000)
(A) Polio (B) Small Pox (C) Hepatitis A (D) Measles
(Ans : Polio)

7. Which of these fabrics is named after a city in Iraq? (Rs. 12,50,000)
(A) Mohair (B) Tussar (C) Muslin (D) Angora
(Ans : Muslin)

8. Complete this Hindi saying, “Duwidha me dono gaye,___ mili na Rama”, which means that a confused person loses everything (Rs. 5000)
(A) Hema (B) Maya (C) Jaya (D) Sushma
(Ans : Maya)

9. On a football field which of these is nearest to the goal post? (Rs. 10000)
(A) Corner Arc (B) Penalty Mark (C) Halfway Line (D) Central Circle
(Ans : Penalty Mark)

10. What number is halfway between 11 and 19? (Rs. 20000)
(A) 13 (B) 14 (C) 15 (D) 16
(Ans : 15)

11. Which of these snake names is derived from a Portuguese word meaning snake with a hood? (Rs. 40000)
(A) Python (B) Russell’s Viper (C) Krait (D) Cobra
(Ans : Cobra)

Next Episode Questions–
Episode 10 (September 1, 2014) KBC Questions and Answer
Episode 11 (September 2, 2014) KBC Questions and Answer
Episode 12 (September 3, 2014) KBC Questions and Answer
Episode 13 (September 4, 2014) KBC Questions and Answer
Episode 14 (September 8, 2014) KBC Questions and Answer
Episode 15 (September 9, 2014) KBC Questions and Answer
Episode 16 (September 10, 2014) KBC Questions and Answer
Episode 17 (September 11, 2014) KBC Questions and Answer
Episode 18 (September 15, 2014) KBC Questions and Answer
Episode 19 (September 16, 2014) KBC Questions and Answer
Fastest Finger First (FFF) KBC Questions and Answer
Ghar Baithe Jeeto Jackpot (GBJJ) KBC Questions and Answer

Loading...

Comments & Contact Form

Name

Email *

Message *