KBC Season 8 Questions and Answers : September 5

Kaun Banega Crorepati Season 8 Questions and Answers
(Episode 13 – 5 September, 2014)

1. Which of these advocates has held the post of solicitor general in India? (Rs. 6,40,000)
(A) Mahesh Jethmalani (B) Abhishek Singhvi (C) Prashant Bhushan (D) Gopal Subramanium
(Ans : Gopal Subramanium)

2. Which of these places got its name from a local word for mangrove trees? (Rs. 12,50,000)
(A) Madhubani (B) Vrindaban (C) Sundarbans (D) Missouri
(Ans : Sundarbans)

3. Which of these is a swimming event for the Olympic games? (Rs. 25,00,000)
(A) Sngle Sculls Men (B) 10m Platform Men (C) 10km Marathon Men (D) Omnium Wwomen
(Ans : 10km Marathon Men)

4. If you achieve the highest title in chess what would you be called? (Rs. 5000)
(A) Little Master (B) Master Blaster (C) Grand Master (D) Zen Master
(Ans : Grand Master)

5. The iconic film Sholay was converted into which format and re released in 2013? (Rs. 10000)
(A) Imax 7D (B) 3D (C) 7D (D) Cinerama
(Ans : 3D)

6. Which of these words mean student or disciple in Arabic? (Rs. 40000)
(A) Mureed (B) Marhaba (C) Murshid (D) Martaba
(Ans : Mureed)

7. According to a Hindi proverb, a crow pretends to be something by imitating what? (Rs. 5000)
(A) Khargosh (B) Ullu (C) Hans (D) Kacchua
(Ans : Hans)

8. Which of these rituals is related to marriage and pregnancy? (Rs. 10000)
(A) Chool Chatai (B) Munh Jathai (C) Naak Katai (D) God Bharai
(Ans : God Bharai)

9. Which of these is famous for audacious attacks on poisonous snakes? (Rs. 20000)
(A) Crow (B) Mongoose (C) Monkey (D) Turtle
(Ans : Mongoose)

10. Which of these words features in the name of an IPL team? (Rs. 40000)
(A) Punjab (B) Sindh (C) Gujarat (D) Maratha
(Ans : Punjab)


Comments & Contact Form


Email *

Message *