KBC Season 8 Questions and Answers : September 9

Kaun Banega Crorepati Season 8 Questions and Answers
(Episode 14 – 9 September, 2014)

1. In which of these states would you find the towns Badaun and Bahraich? (Rs. 1,60,000)
(A) Odissa (B) Uttar Pradesh (C) Andhra Pradesh (D) Chattisgarh
(Ans : Uttar Pradesh)

2. Mughal emperor Babur was a descendant of which ruler from his mother’s side? (Rs. 3,20,000)
(A) Timur (B) Muhammad Ghori (C) Muhammad of Ghazni (D) Genghis Khan
(Ans : Genghis Khan)

3. Three of the sons of which Pandava are Shutakriti, Iravan and Bhabruvahana? (Rs. 6,40,000)
(A) Arjuna (B) Sahadeva (C) Yudhistira (D) Nakul
(Ans : Arjuna)

4. Angami,aro, kuki, kanyak are the principle languages of which state? (Rs. 12,50,000)
(A) Mizoram (B) Meghalaya (C) Andhra Pradesh (D) Nagaland
(Ans : Nagaland)

5. Which cattle medicine has been found responsible for the decline in the vulture population? (Rs. 25,00,000)
(A) Quinolone (B) Penicillin (C) Diclofenac (D) Paracetamol
(Ans : Diclofenac)

6. Which party contested the most number of seats in the 2014 elections? (Rs. 50,00,000)
(A) Congress party (B) BSP (C) BJP (D) Aam Admi Party
(Ans : BSP)

7. Which of these birds found in India is known for its call or sweet voice? (Rs. 5000)
(A) Peacock (B) Cuckoo (C) House Sparrow (D) Eagle
(Ans : Cuckoo)

8. What are the people willing to sacrifice their lives known as? (Rs. 10000)
(A) Ehsaan Faramosh (B) Madhosh (C) Khanabadosh (D) Sarfarosh
(Ans : Sarfarosh)

9. Which of these is the title of a 2014 film starring Randeep Hooda? (Rs. 20000)
(A) Do Raaste (B) Sadak (C) Highway (D) Chauraha
(Ans : Highway)

Next Episode Questions–
Episode 15 (September 9, 2014) KBC Questions and Answer
Episode 16 (September 10, 2014) KBC Questions and Answer
Episode 17 (September 11, 2014) KBC Questions and Answer
Episode 18 (September 15, 2014) KBC Questions and Answer
Episode 19 (September 16, 2014) KBC Questions and Answer
Episode 20 (September 17, 2014) KBC Questions and Answer
Episode 21 (September 18, 2014) KBC Questions and Answer
Episode 22 (September 22, 2014) KBC Questions and Answer
Episode 23 (September 23, 2014) KBC Questions and Answer
Episode 24 (September 24, 2014) KBC Questions and Answer
Fastest Finger First (FFF) KBC Questions and Answer
Ghar Baithe Jeeto Jackpot (GBJJ) KBC Questions and Answer

Loading...

Comments & Contact Form

Name

Email *

Message *